Fast & Furious: Τ’ αυτοκίνητα με τα οποία πάθαμε «πλάκα»

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από το τέλος των ταινιών του Fast & Furious αλλά δεν μπορεί να μην θυμάστε τα εμβληματικά αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν σε όλα τα sequel.

Άλλα ήταν οι «κύριοι πρωταγωνιστές» που οδηγούσαν οι ηθοποιοί και άλλα έκαναν guest εμφανίσεις.

Εντυπωσιακά, γρήγορα αυτοκίνητα σε στιγμές δράσεις που μας «έκοβαν» την ανάσα σε διάφορες extreme καταστάσεις.

 

DODGE CHARGER 1970

Στο τέλος της πρώτης ταινίας ο Dominic Toreto- Vin Diesel– συναγωνίζεται με τον Brian O’Conner- Paul Walker- στο Dodge Charger του πατέρα του, το οποίο λέγεται ότι έχει 900 ίππους. Το αυτοκίνητο επέστρεψε για τις ταινίες 4 και 5 για να ελευθερώσει τον Toretto από ένα λεωφορείο μεταφορές στις φυλακές.

 

NISSAN SKYLINE R34 GTR

Στις αρχές του 2002 στο «Fast & Furious 2», ο Brian O’ConnerPaul Walker οδηγεί το Nissan Skyline R34 GT-R. Το ίδιο επέστρεψε και στο τέταρτο sequel αν και δεν είναι γνωστό αν ο Brian O’Conner εγκατέστησε ένα κινητήρα «Gallo 12» ή «Gallo 24».

 

 

MITSUBISHI ECLIPSE

Πρόκειται για ένα από τα πιο εικονικά αυτοκίνητα της ταινίας. Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο πιο μοντέλο εμφανίζεται στη ταινία, ένα 210 ίππων, turbocharged, 2.0 λίτρων , ήρθε στάνταρ στη δεύτερη γενιά Eclipse GSX.

 

ACURA NSX

Το πρωτότυπο μοντέλο Acura NSX έκανες αρκετές εμφανίσεις στις ταινίες, αλλά εμφανίστηκε κυρίως στο 4 και 5. Η Mia Toretto- Jordana Brewster– οδηγεί ένα μαύρο NSX-T με ανταλλακτικά από την ιαπωνική αγορά NSX-R.

 

TOYOTA SUPRA MARK IV

Το Supra ήταν ένα από τα αστέρια της ταινίας στη πρώτη ταινία που διασώθηκε από τον O’Conner από ένα σκουπιδότοπο και αναζωογονήθηκε στο γκαράζ του Toretto. Παρόλο που δεν είναι μοντέλο turbo- αποκαλύπτεται όταν ανοίγει το καπό- όλοι εντυπωσιάζονται με το εύρημα του O’Conner. Στην παρθενική εμφάνιση του αυτοκινήτου, ο O’Conner και ο Toretto αγωνίστηκαν και κέρδισαν μια Ferrari F355 Spider.

 

RBSWAPPED FORD MUSTANG 1967

Στις τελευταίες σκηνές του «Fast & Furious: Tokyo Drift» ο Sean Boswell- Lucas Black οδηγεί ένα Ford Mustang 1967 που ανήκε στο πατέρα του.

 

MAZDA RX– 7 FDΤο αυτοκίνητο αυτό εμφανίστηκε αρκετές φορές σε όλη τη σειρά. Στην αρχή είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Toretto για να κερδίσει την διαδρομή του O’Conner. Στη δεύτερη ταινία ένα FD-RX συμμετέχει σε έναν αγώνα τεσσάρων. Στο «Fast&Furious: Tokyo Drift» ο Han οδηγεί ένα RX-7 με ένα προσαρμοσμένο κιτ ευρείας ατράκτου Veilside.

 

 CHEVROLET MONTE CARLO 1971

Στην αρχή του «Tokyo Drift», ο Boswell οδηγεί το Chevrolet Monte Carlo του 1971. Παρά το γεγονός ότι κέρδισε έναν αγώνα εναντίον της πρώτης γενιάς Dodge Viper, χάνει τον έλεγχο και καταλήγει να είναι ένας σωρός από μέταλλα. Το αυθεντικό Μοντε Κάρλο ήταν διαθέσιμο με ένα μεγάλο μπλοκ 454 κυβικών ιντσών V-8 κάνοντας 360 ώρες.

 

CHEVROLET YENKO CAMARO 1969

Στο «Fast&Furious 2» ένας από τους κακούς οδηγεί αυτό το αυτοκίνητο. Κερδίζεται από τον Brian O’Conner μετά από έναν αγώνα και χρησιμοποιείται στο δεύτερο μισό της ταινίας για να αποφύγει τους αστυνομικούς και να πηδήξει σε ένα σκάφος. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη ταινία ήταν ένα αντίγραφο, το οποίο είναι καλό, λαμβάνοντας υπόψη μας ότι τα γνήσια Camaros που ετοίμασε η αντιπροσωπεία Yenko Chevrolet είναι μερικά από τα πιο περιζήτητα συλλεκτικά αυτοκίνητα.

 

BUIK GNX 1987

Ο Dominc Toretto επιλέγει ένα εξαιρετικό σπάνιο Buik GNX για ένα βυτιοφόρο στη τέταρτη ταινία. Με βάση το Grand National, το GNX ήταν το τελευταίο από τα Turbo Buiks και κυκλοφόρησε με turbocharged, 3,8 λίτρων V-6 και ροπή 355 lb-ft.

 

FORD ESCORD RS1600 MK 1

Η αυθεντική ευρωπαϊκή αγορά Ford Escord ήταν μια δύναμη που έπρεπε να εκτιμηθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’60 έως τα μέσα της δεκαετίας ’70, ειδικά στα RS1600 και RS2000. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται στην ταινία με οδηγό το Brian O’Conner, είναι ένα Ford Escord RS1600 του 1970. Το αρχικό αυτοκίνητο τροφοδοτήθηκε από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα Cosworth BDA 16 βαλβίδων, διπλής κάμερας 1,6 λίτρων που έβγαζε 113 άλογα. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά λάβετε υπόψη ότι το αυτοκίνητο ζυγίζει λιγότερο από 2000 κιλά. Συμμετείχε στο Fast&Furious 6.

 

FBOMB CHEVROLET CAMARO 1972

Ο Dominic Toretto χρησιμοποιεί ένα αντίγραφο του αυτοκινήτου για να κυνηγήσει το «κακό» σε μια από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας.

 

CORVETTE GRAND SPORT

Εμφανίζεται στην πέμπτη ταινία. Το αυτοκίνητο είναι ένα αντίγραφο καθώς σήμερα υπάρχουν μόνο λίγα πρωτότυπα. Παρόλα αυτά στη ταινία φαίνεται εκπληκτικό.

 

FORD GT40

Άλλο ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοκίνητο της πέμπτης σειράς είναι το Ford GT40, το οποίο παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη ταινία από το Corvette. Είναι εξοπλισμένο με σύστημα πλοήγησης που έχει αποθηκεύσει όλες τις τοποθεσίες, όπου «ο κακός» κρύβει τα πλούτη του. Πρόκειται για αντίγραφο ενός σπορ αυτοκινήτου που παράχθηκε σε πολύ περιορισμένες ποσότητες ώστε το GT40 να καταστεί ανταγωνιστικό.

 

JENSEN INTERCEPTOR

Στην έκτη ταινία η Letty Ortiz- Michelle Rodriguez– οδηγεί ένα ματ- γκρι Jensen Interceptor. Ο Βρετανός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων Jensen Motors δημιούργησε το Interceptor μεταξύ του 1966 και του 1976. Κάτω από την κουκούλα του κρύβεται ένα Chrysler V-8 ή 480 κυβικών ιντσών. Στην ταινία το αυτοκίνητο έρχεται σε επαφή με ένα Dodge Charger Daytona σε έναν αγώνα στους δρόμους του Λονδίνου.

 

DODGE CHARGER DAYTONA 1969

Πρόκειται για ένα σπάνιο αυτοκίνητο. Στην ταινία είναι ένα κανονικό Charger του ’68 που «ντύνεται» για να μοιάζει με το Daytona.

 

NISSAN SKYLINE 2000 GTR 1971

Στο Fast-5 ο Brian O’Conner αγοράζει το αυτοκίνητο. Είναι το πρώτο που «φορούσε» το σήμα GT-R. Ήταν ένα αυτοκίνητο που στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έτρεχε με μεγάλη επιτυχία στους αγώνες. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται μόνο σε λίγες σκηνές αλλά είναι ένα όμορφο θέαμα.

 

CHEVROLET CHEVELLE SS 1970

Εμφανίστηκε στη τέταρτη ταινία. Το αυτοκίνητο οδηγείται από τον Dominic Toretto, ο οποίος αγωνίζεται σε μια BMW M5, προτού την καταστρέψει σε μια προσπάθεια να εξολοθρεύσει τον εχθρό.

 

MITSUBISHI EVO IX 2007

O Σον με το κόκκινο Evo, νίκησε το μεγάλο του αντίπαλο, ενώ συμμετείχε και στο κυνηγητό στο φινάλε στους δρόμους του Τόκυο.

FORD MUSTANG FASTBACK 1969.

Το αυτοκίνητο συμμετείχε στο Fast-6. Κατά τη διάρκεια καταδίωξης του Owen Saw και του πληρώματος του, ο Rome οδηγεί το Ford του 1969.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχεις ενοχές μετά από ένα one night stand; Δες τον λόγο

Το έχουμε ακούσει, ίσως κάποιοι το έχουν δοκιμάσει έτσι για να αποκτήσουν και αυτή την εμπειρία. Άλλωστε δεν είναι taboo. Το one night stand, είναι...

Πως θ’απολαύσεις περισσότερο το ουίσκι

Ο «βασιλιάς των ποτών» δεν πίνεται ξεροσφύρι. Το ουίσκι είναι από τα ποτά που μπορούν να συνδυαστούν με οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, αφού η τεράστια...

Αυτά τα «junk food» μπορείς να καταναλώσεις πριν ή μετά το γυμναστήριο

Σίγουρα σας έχει τύχει μετά από μια πολύ κουραστική και επίπονη γυμναστική να σας πιάνει μια πείνα. Και κάνετε όρεξη να φάτε κάτι από τα...

Βασικά λάθη που κάνουμε στην κατανάλωση πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη είναι από τα βασικά στοιχεία μιας ισορροπημένης διατροφής. Στην περίπτωση που γυμναζόμαστε η κατανάλωσή της είναι περισσότερο επιβεβλημένη. Και εφόσον θέλουμε να «χτίσουμε»...

Tι το προκαλεί το μούδιασμα στο αριστερό χέρι;

Το μούδιασμα στο αριστερό χέρι ή το μυρμήγκιασμα θα μπορούσε να προκληθεί από κάτι πολύ απλό, όπως μια κακή στάση στον ύπνο. Υπάρχουν ωστόσο...