Το ψήσιμο είναι αντρική υπόθεση kαι μια από τις αγαπημένες συνήθειες των περισσοτέρων από εμάς. Ξέρουμε τα κόλπα και κάποιες τεχνικές ψησίματος , όποτε όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκι.
Αυτό που δεν ξέρουμε -και ήρθε ο καιρός να το μάθουμε- είναι πως η σχάρα δεν είναι μόνο για μπριζόλες, μπιφτέκια και ψάρια.
Έχει καλά κρυμμένα μυστικά το barbeque που μας εντυπωσιάζουν και δίνουν ένα μεγαλύτερο εύρος επιλογών ως προς το τι φαγητά μπορούμε να φτιάξουμε.
Το ψάρι θέλει τέχνη- Δες πως να το ψήσεις στα κάρβουνα
ΠΙΤΣΑ
Είστε λάτρεις της πίτσας; Και θέλετε τη κρούστα ξεροψημένη; Μία είναι η λύση και λέγεται «σχάρα».
Αλευρώστε καλά τη ζύμη και φροντίστε το πάχος της να είναι κοντά στα 2 εκατοστά και ψήστε την χωρίς τα toppings. Προσθέστε τα, λίγα μόλις λεπτά πριν τη βγάλετε από τη φωτιά.
ΦΡΟΥΤΑ
Άλλη νοστιμιά τα ψημένα φρούτα στη σχάρα. Πρέπει πρώτα να τα πασαλείψετε με λίγο λάδι και ψήνονται σχεδόν αμέσως. Τα καταλληλότερα φρούτα για τα κάρβουνα είναι οι φράουλες, το καρπούζι, το ροδάκινο και τα δαμάσκηνα, ενώ πάντοτε μπορείτε να τα ψήσετε και να τα προσθέσετε στη σαλάτα σας. Οι vegan λατρεύουν αυτή τη μέθοδο.
ΤΥΡΙΑ
Χαλούμι και κεφαλοτύρι πραγματικά γίνονται τέλεια στα κάρβουνα. Αναπτύσσουν μια ωραία κρούστα απέξω, ενώ το εσωτερικό τους παραμένει μαλακό και αλμυρό. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσατε να δοκιμάσετε και με μια χοντρή φέτα προβολόνε. Για τους ακόμη πιο τολμηρούς υπάρχει και το μπρι.