fbpx

Εσύ καταναλώνεις σωστά τ’ αυγά; Δες τον σωστό τρόπο

Το αυγό είναι μία από τις πιο θρεπτικές τροφές, η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Έχει διάφορους τρόπους μαγειρέματος, όπως είναι το αυγό μάτι, η ομελέτα, τα αυγά ποσέ και το βραστό.

Σύμφωνα με μια μελέτη το σώμα μας αφομοιώνει έως και το 91% των πρωτεϊνών που μας δίνει ένα αυγό, όταν μαγειρεύεται και μόνο το 51% εάν είναι ωμό.

Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμότητα καταστρέφει τις μοριακές τους δομές και έτσι η πέψη καθίσταται ευκολότερη.

Ωστόσο, οι βιταμίνες χάνονται με την θερμότητα, όπως δείχνει η έρευνα που σημείωσε ότι έως και 20% της βιταμίνης Α στο αυγό εξαφανίζεται όταν μαγειρεύεται.

Οι ειδικοί επιμένουν ότι οι πρωτεΐνες είναι τα πιο πολύτιμα και άφθονα θρεπτικά συστατικά του αυγού και οι δύο τρόποι για να απελευθερωθούν είναι είτε με το μαγείρεμα είτε με το σιγοβράσιμο -αυγά ποσέ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστας Κωστάζος: Μας εξηγεί γιατί πρέπει ν’ ασχοληθούμε με το kick boxing και το MMA

Ο Κώστας Κωστάζος μας μιλάει για τη μεγάλη του αγάπη το Kick Boxing και το MMA και μας παροτρύνει ν' ασχοληθούμε με τις πολεμικές τέχνες.   Ξεκινώντας...

Εύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα

Υπέροχος συνδυασμός του μακαρονιού με τη γαρίδα που σου αφήνει στο στόμα μια ευχάριστη γεύση. Η γαριδομακαρονάδα είναι εύκολη στην εκτέλεσή της και δεν χρειάζεται...

Εστίασε στα γυναικεία στήθη και θα ζήσεις περισσότερο

Όπως και να το κάνουμε, το στήθος και τα οπίσθια της γυναίκας είναι δύο σημεία που μας τραβάνε την προσοχή. Είναι ένα όμορφο θέαμα...

Τι λέει το ζώδιο σου γι’αυτή τη βδομάδα

Ζώδια: Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πως μας επηρεάζει ο Άρης στους Ιχθύες σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα το Σάββατο 13 Ιουνίου; Διαβάστε...

Συνταγή για κοτοσαλάτα

Όσοι αποφεύγουν τα βαριά και θέλουν κάτι σε light, η κοτοσαλάτα είναι κατάλληλη για ένα ελαφρύ γεύμα. Μπορεί, ακόμα να σερβιριστεί σαν ορεκτικό, ανοίγοντας σας...