fbpx

Εσύ καταναλώνεις σωστά τ’ αυγά; Δες τον σωστό τρόπο

Το αυγό είναι μία από τις πιο θρεπτικές τροφές, η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Έχει διάφορους τρόπους μαγειρέματος, όπως είναι το αυγό μάτι, η ομελέτα, τα αυγά ποσέ και το βραστό.

Σύμφωνα με μια μελέτη το σώμα μας αφομοιώνει έως και το 91% των πρωτεϊνών που μας δίνει ένα αυγό, όταν μαγειρεύεται και μόνο το 51% εάν είναι ωμό.

Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμότητα καταστρέφει τις μοριακές τους δομές και έτσι η πέψη καθίσταται ευκολότερη.

Ωστόσο, οι βιταμίνες χάνονται με την θερμότητα, όπως δείχνει η έρευνα που σημείωσε ότι έως και 20% της βιταμίνης Α στο αυγό εξαφανίζεται όταν μαγειρεύεται.

Οι ειδικοί επιμένουν ότι οι πρωτεΐνες είναι τα πιο πολύτιμα και άφθονα θρεπτικά συστατικά του αυγού και οι δύο τρόποι για να απελευθερωθούν είναι είτε με το μαγείρεμα είτε με το σιγοβράσιμο -αυγά ποσέ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάμπινγκ: Όσα πρέπει να ξέρεις γι’ αυτό τον τρόπο διακοπών

Εσείς που είστε ελεύθερα πνεύματα και δεν περιορίζεστε, αναζητάτε διάφορους τρόπους για να ζήσετε την ελευθερία στο απόλυτο. Και αυτό ισχύει και στις διακοπές, που...

Ο «Σκορπιός» σαρώνει την Ευρώπη

Ο «Σκορπιός» σαρώνει την Ευρώπη: Επανεκκίνηση για το “Abarth Tour of Europe in 1949 Hours” 1.949 ώρες, 7 Ευρωπαϊκά κράτη και περισσότερα από 3.700χλμ. Μετά τη...

Μάθε βήμα-βήμα πως να δένεις τη γραβάτα σου

Είναι γεγονός ότι πολλοί από εσάς δεν ξέρουν πως να δέσουν τη γραβάτα τους. Είναι ένα αξεσουάρ που το θεωρείται απαραίτητο στο ντύσιμό σας γιατί...

Βάλε την Κούβα στη ζωή και στην γκαρνταρόμπα σου

Μόδα είναι και γυρίζει! Ένα από τα πιο εμβληματικά ντυσίματα του παρελθόντος και συγκεκριμένα της δεκαετίας του ΄50, επέστρεψε πλέον δυναμικά κι αυτό το καλοκαίρι...

Πως θα ξεπεράσεις την πρώην

Πολλές σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με μία σταθερή σχέση γι’αυτό και καταλήγουν σε χωρισμό. Είτε αυτό γίνεται αναίμακτα, είτε με...