fbpx

Η συμβίωση ενός 35αρη με τους γονείς του

Όσοι έχουν «πατήσει» τα 35 και μένουν ακόμα με τους γονείς τους καταλαβαίνουν ότι η συμβίωση είναι περίπλοκη. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί και να μας προβληματίζει δεν είναι το ότι μένουμε με τους γονείς μας αλλά τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Οι απόψεις περί του θέματος είναι διφορούμενες. Μπορεί να συμβαίνει για οικονομικούς λόγους ή γιατί κάποιοι βολεύονται και θέλουν να τα έχουν όλα στο πιάτο.

Στη πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι λιγάκι πιο απλά, λόγω της κρίσης που μας αναγκάζει να πράξουμε κάτι τέτοιο. Η ανεργία είναι από τους βασικούς παράγοντες που καθιστούν την συμβίωση με τους γονείς επιβεβλημένη ανάγκη. Αν δεν υπάρχει δουλειά αυτόματα δεν υπάρχουν χρήματα, άρα το νοικιάσουμε ένα σπίτι μόνοι μας είναι άπιαστο όνειρο.

Στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το να βολευόμαστε από αυτήν την κατάσταση επειδή τα έχουμε όλα έτοιμα δεν είναι υγιές και δεν ωφελεί ούτε τα παιδιά αλλά ούτε και τους γονείς.

«Μαμά φτιάξε μου κάτι να φάω» ή « μαμά μπορείς να μου σιδερώσεις αυτό το πουκάμισο;» είναι οι καθημερινές ατάκες-φωτιά από το παιδί στη μαμά. Και η μητέρα τρέχει να εκπληρώσει τις επιθυμίες των παιδιών της. Αυτό λέγεται εκμετάλλευση και καλά θα κάνουμε να το παραδεχτούμε όσο και αν πονάει.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω η συμβίωση είναι πολύ δύσκολη. Μπορεί στην αρχή, όλα να είναι ρόδινα, αλλά από ένα σημείο και μετά αρχίζουν οι προστριβές, η γκρίνια και οι τσακωμοί. Τσακωμοί που δυστυχώς, φέρνουν λόγια σκληρά και από τις δύο πλευρές.

Αυτό συμβαίνει και στις δύο περιπτώσεις. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις ανεξάρτητα από τους λόγους που αναγκαζόμαστε να μείνουμε με τους γονείς μας.

Δεύτερον, ο καθένας έχει διαφορετικό πρόγραμμα στη καθημερινότητά του. Θα μας έχει τύχει σίγουρα να είναι η ώρα του φαγητού, να έχει στρωθεί το τραπέζι και  να μην πεινάμε εκείνη την ώρα. Ή να ασχολούμαστε με κάτι και δεν θέλουμε να διακόψουμε. Και ακούμε μια φωνή «θα κατέβεις να φάμε;».

Και με το «όχι» ή το «δεν πεινάω» ή το «δε μπορώ» αρχίζει ένας γολγοθάς γκρίνιας και μούτρων. Το αντέχετε; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη.

Ή στην περίπτωση που θέλουμε να βγούμε μια βόλτα για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε μια ήσυχη μέρα. Και εκεί πάλι δεν την γλιτώνουμε. Αρχίζει μία ανάκριση του τύπου «γιατί θα βγεις», με ποιον θα βγεις», «τι ώρα θα γυρίσεις» και όλα αυτά που ρωτάνε οι γονείς. Πως το αντιμετωπίζουμε; Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο και δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτό.

Όλοι τα έχουμε περάσει ή τα περνάμε ακόμα. Συμπάσχουμε και σας συμβουλεύουμε πως η καλύτερη λύση για να φύγετε επιτέλους από το πατρικό σας και να γλιτώσετε όλα τα παραπάνω, είναι να σταθείτε γερά στα πόδια σας, να ανεξαρτητοποιηθείτε – ξέρουμε οι καιροί είναι δύσκολοι – και να ξεκινήσετε από την αρχή τη δικιά σας ζωή χωρίς παρεμβάσεις.

Οι γονείς ξέρουν ότι τους αγαπάτε και αναγνωρίζετε όλα αυτά που έχουν κάνει για εσάς. Θα αισθανθείτε ελεύθεροι χωρίς καταπίεση, και εκείνοι θα χαίρονται που επιτέλους ανοίξατε τα φτερά σας έστω και σε αυτή την ηλικία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προϊόντα και εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις καλοσχηματισμένο μουστάκι

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μουστάκι έχει κάνει ένα δυναμικό comeback στο χώρο του facial look. Παραδοσιακά, το να έχει ένας άντρας μουστάκι είναι...

Τι μούσι σου ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Εάν είσαι από εκείνους που έχεις μούσι, γιατί το θεωρείς γοητεία, τότε σίγουρα θα ξέρεις τι σου ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου...

Διατηρείστε δυνατή τη μνήμη και μετά τα 45

Τι μπορεί να διαφυλάξει την εγκεφαλική υγεία και λειτουργία σε όσους έχουν πατήσει τα 45; Οι ερευνητές έχουν την απάντηση μελετώντας τα ποσοστά επιτυχίας...

Θα ντυθείς γαμπρός; Το Dressman σου δίνει όλα τα tips που θες να ξέρεις

Ετοιμάζεσαι να ντυθείς γαμπρός και δεν ξέρεις τι κοστούμι να φορέσεις στη πιο σημαντική μέρα της ζωής σου; Το Dressman σου δίνει όλες τις απαντήσεις...

Yoga για καλύτερη σεξουαλική ζωή – Ποιες asanas να δοκιμάσετε

Όταν κάποιος νιώθει καλά με το σώμα του τότε έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στο σεξ. Η πρακτική της Yoga βοηθά στη συγκέντρωση, στην ευλυγισία, στην ευεξία του σώματος...