fbpx

Η συμβίωση ενός 35αρη με τους γονείς του

Όσοι έχουν «πατήσει» τα 35 και μένουν ακόμα με τους γονείς τους καταλαβαίνουν ότι η συμβίωση είναι περίπλοκη. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί και να μας προβληματίζει δεν είναι το ότι μένουμε με τους γονείς μας αλλά τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Οι απόψεις περί του θέματος είναι διφορούμενες. Μπορεί να συμβαίνει για οικονομικούς λόγους ή γιατί κάποιοι βολεύονται και θέλουν να τα έχουν όλα στο πιάτο.

Στη πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι λιγάκι πιο απλά, λόγω της κρίσης που μας αναγκάζει να πράξουμε κάτι τέτοιο. Η ανεργία είναι από τους βασικούς παράγοντες που καθιστούν την συμβίωση με τους γονείς επιβεβλημένη ανάγκη. Αν δεν υπάρχει δουλειά αυτόματα δεν υπάρχουν χρήματα, άρα το νοικιάσουμε ένα σπίτι μόνοι μας είναι άπιαστο όνειρο.

Στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το να βολευόμαστε από αυτήν την κατάσταση επειδή τα έχουμε όλα έτοιμα δεν είναι υγιές και δεν ωφελεί ούτε τα παιδιά αλλά ούτε και τους γονείς.

«Μαμά φτιάξε μου κάτι να φάω» ή « μαμά μπορείς να μου σιδερώσεις αυτό το πουκάμισο;» είναι οι καθημερινές ατάκες-φωτιά από το παιδί στη μαμά. Και η μητέρα τρέχει να εκπληρώσει τις επιθυμίες των παιδιών της. Αυτό λέγεται εκμετάλλευση και καλά θα κάνουμε να το παραδεχτούμε όσο και αν πονάει.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω η συμβίωση είναι πολύ δύσκολη. Μπορεί στην αρχή, όλα να είναι ρόδινα, αλλά από ένα σημείο και μετά αρχίζουν οι προστριβές, η γκρίνια και οι τσακωμοί. Τσακωμοί που δυστυχώς, φέρνουν λόγια σκληρά και από τις δύο πλευρές.

Αυτό συμβαίνει και στις δύο περιπτώσεις. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις ανεξάρτητα από τους λόγους που αναγκαζόμαστε να μείνουμε με τους γονείς μας.

Δεύτερον, ο καθένας έχει διαφορετικό πρόγραμμα στη καθημερινότητά του. Θα μας έχει τύχει σίγουρα να είναι η ώρα του φαγητού, να έχει στρωθεί το τραπέζι και  να μην πεινάμε εκείνη την ώρα. Ή να ασχολούμαστε με κάτι και δεν θέλουμε να διακόψουμε. Και ακούμε μια φωνή «θα κατέβεις να φάμε;».

Και με το «όχι» ή το «δεν πεινάω» ή το «δε μπορώ» αρχίζει ένας γολγοθάς γκρίνιας και μούτρων. Το αντέχετε; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη.

Ή στην περίπτωση που θέλουμε να βγούμε μια βόλτα για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε μια ήσυχη μέρα. Και εκεί πάλι δεν την γλιτώνουμε. Αρχίζει μία ανάκριση του τύπου «γιατί θα βγεις», με ποιον θα βγεις», «τι ώρα θα γυρίσεις» και όλα αυτά που ρωτάνε οι γονείς. Πως το αντιμετωπίζουμε; Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο και δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτό.

Όλοι τα έχουμε περάσει ή τα περνάμε ακόμα. Συμπάσχουμε και σας συμβουλεύουμε πως η καλύτερη λύση για να φύγετε επιτέλους από το πατρικό σας και να γλιτώσετε όλα τα παραπάνω, είναι να σταθείτε γερά στα πόδια σας, να ανεξαρτητοποιηθείτε – ξέρουμε οι καιροί είναι δύσκολοι – και να ξεκινήσετε από την αρχή τη δικιά σας ζωή χωρίς παρεμβάσεις.

Οι γονείς ξέρουν ότι τους αγαπάτε και αναγνωρίζετε όλα αυτά που έχουν κάνει για εσάς. Θα αισθανθείτε ελεύθεροι χωρίς καταπίεση, και εκείνοι θα χαίρονται που επιτέλους ανοίξατε τα φτερά σας έστω και σε αυτή την ηλικία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάθε σε ποια κομπλιμέντα δεν μπορούν ν’ αντισταθούν οι γυναίκες

Τα κομπλιμέντα αρέσουν σ' όλες τις γυναίκες. Είναι το αλατοπίπερο στο φλερτ και είναι απαραίτητο για να τη κάνουμε να αισθανθεί όμορφα και νιώσει...

Ζώδια: Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις – Πώς μας επηρεάζει η Νέα Σελήνη στην Παρθένο;

Ζώδια: Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πώς μας επηρεάζει η Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 17 Σεπτεμβρίου; Διαβάστε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις. Κριός Κριέ, κάπως μειώνεται...

Sage the Dual Boiler: Η καλύτερη «καφετιέρα» για τον πιο απολαυστικό καφέ

H Sage έρχεται από την Αυστραλία μέσω Αγγλίας και μας προτείνει την προηγμένη μηχανή εσπρέσο the Dual Boiler για επαγγελματικό αποτέλεσμα, με μικρές οικιακές...

Reevo, το ηλεκτρικό ποδήλατο από το μέλλον

Ένα e-bike με τροχούς χωρίς κέντρο και ακτίνες, δεν μπορεί παρά να παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η Reevo όμως το έκανε πραγματικότητα. Αν...

Σκέψεις για όσα ακούγονται περί WRC και Ράλι Ακρόπολις

Σε εποχές δύσκολες και σε περιόδους που τα περισσότερα φαίνονται σκοτεινά και δίχως προοπτική, το κουράγιο και ο ενθουσιασμός είναι από τις ελάχιστες λέξεις...