Τα σταφύλια είναι ένα από τα πιο δημοφιλές σνακ του καλοκαιριού ανάμεσα στα γεύματα μας.
Όταν θέλουμε να φάμε ένα φρούτο έρχεται στις πρώτες επιλογές μας.
Τα σταφύλια καλλιεργούνται για χιλιάδες χρόνια και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρασιού.
Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλά είδη, όπως το πράσινο, το κόκκινο, το μαύρο, το ροζ και να τα προσθέσουμε στις σαλάτες μας, είτε φρούτων είτε λαχανικών.
Τα οφέλη τους τα καθιστούν ιδανικά για μια υγιεινή διατροφή.
Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φλαβονοειδή που ενισχύει τη δράση της βιταμίνης C και εμποδίζουν την οξείδωσή της.
Επίσης, συμβάλλουν στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες καταπραΰνοντας τις αλλεργικές αντιδράσεις.
Περιέχουν μεγάλες ποσότητες ρεσβερατρόλης, μια ουσία η οποία έχει αντικαρκινικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.
Η ρεσβερατρόλη είναι πολύτιμη για την υγεία του δέρματος, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση και γίνεται ασπίδα κατά των δερματικών καρκίνων.
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Το να διαλέξουμε τα καλύτερα σταφύλια δεν θέλει ιδιαίτερη τεχνική αρκεί να προσέχουμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες κατά την επιλογή τους.
Πρώτον, θα πρέπει οι ρώγες να έχουν μέτριο μέγεθος, ζωηρό και ομοιόμορφο χρώμα.
Επίσης, το τσαμπί τους πρέπει να έχει κωνικό σχήμα και το κλαδί να είναι φρέσκο, πράσινο και σκληρό.
Αν προσέξετε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες τότε θα μπορείτε να απολαμβάνετε τα πιο γευστικά σταφύλια.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ
Τα σταφύλια διατηρούνται στο ψυγείο για λίγες μέρες, σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να μην αφυδατώνονται. Μάλιστα, για να τα συντηρήσετε καλύτερα, μπορείτε να τα κόψετε από το τσαμπί τους, να πετάξετε τις χαλασμένες ρώγες και να κρατήσετε όσες είναι σε καλή κατάσταση.
Τα σταφύλια τρώγονται και παγωμένα. Έτσι μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα καταναλώνετε κάθε φορά που θέλετε κάτι γλυκό και δροσερό για να ικανοποιήσετε μια ακατανίκητη λιγούρα.
Πρέπει να ξεπλένετε καλά τις ρόγες κάτω από άφθονο νερό, γιατί σχεδόν όλα τα φρούτα ψεκάζονται με φυτοφάρμακα.