Ποιες τροφές μπορούμε να καταψύξουμε

Πολλές φορές αγοράζουμε προϊόντα από το σούπερ μάρκετ, τα οποία δεν χρησιμοποιούμε για αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να χαλάνε και να τα πετάμε.

Μας έχει συμβεί άπειρες φορές και για να μη μας ξανασυμβεί πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.

Η κατάψυξη είναι ένα μέρος, όπου μπορούμε να αποθηκεύουμε κάποια τρόφιμα αν είναι να μη τα χρησιμοποιήσουμε για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ποιες τροφές μπορούμε να τοποθετήσουμε στη κατάψυξη;

 

 

ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Το τυρί κρέμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και μία από τις τροφές που διατηρούνται τέλεια ακόμα και στην κατάψυξη.

Για να το αποθηκεύσετε σωστά τοποθετήστε το σε μία σακούλα τροφίμων, πιέστε για να φύγει όλος ο αέρας και αναγράψτε πάνω την ημερομηνία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε έξι μήνες. Για να το ξεπαγώσετε τοποθετήστε το στο ψυγείο για μία ολόκληρη νύχτα.

 

ΜΠΕΙΚΟΝ

Το μαγειρεμένο, κατεψυγμένο μπέικον εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο κάθε φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή. Μόλις ξεπαγώσει μπορείτε να το βάλετε σαν γαρνιτούρα σε σαλάτες, να το προσθέσετε σε πίτες ή να το τοποθετήσετε σε ένα απολαυστικό, σπιτικό μπέργκερ.

Ψήστε τις ωμές φέτες μπέικον σε ένα ταψί για 20-40 λεπτά, μεταφέρετε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το λίπος και μόλις κρυώσει κάντε έναν «πύργο» με φέτες μπέικον και αντικολλητικό χαρτί ενδιάμεσα, για να μπορείτε να ξεπαγώσετε πιο εύκολα τις φέτες που θέλετε, βάλτε σε σακούλα τροφίμων και καταψύξτε. Μπορείτε να το ξεπαγώσετε όλη νύχτα στο ψυγείο ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

 

ΣΚΟΡΔΟ

Τρίψτε σε ένα μπολ τις σκελίδες από ένα ματσάκι σκόρδου, ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε. Με την βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού δημιουργήστε μερίδες από το λιωμένο σκόρδο πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και καταψύξτε μέχρι να παγώσουν καλά.

Μεταφέρετε τις μερίδες σκόρδου σε μια σακούλα τροφίμων, γράψτε την ημερομηνία που τις καταψύξατε και τοποθετήστε στην κατάψυξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κατεψυγμένο σκόρδο ως έχει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι καραφλοί είναι πιο δυναμικοί και επιβλητικοί

Η καράφλα, έχει τη δική της γοητεία και δυναμικότητα. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά έχει αποδειχτεί από έρευνες. Μην αισθάνεστε, λοιπόν μειονεκτικά, επειδή δεν...

Giorgio Armani: Συνεχίζει να μας εκπλήσσει στα 86 του χρόνια

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι (Giorgio Armani), γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934 στη Β. Ιταλία, και ίσως είναι ένας απ’τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους Ιταλούς σχεδιαστές μόδας. https://www.instagram.com/p/B-PzquwDWSJ/?utm_source=ig_embed Είναι παγκοσμίως γνωστός...

Πόσο σεξ το μήνα είναι αρκετό

Οι άντρες σκεφτόμαστε σχεδόν συνέχεια το σεξ.  Αυτό, σημαίνει πως είμαστε ενεργοί σε σχεδόν καθημερινή βάση. Τι μας λένε, όμως οι έρευνες για τη συχνότητα...

Τα λάθη που καταστρέφουν το στυλ μας

Μπορεί να έχουμε ντυθεί άψογα, δηλαδή να έχουμε κάνει ένα τέλειο συνδυασμό ρούχων, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Κάτι μας χαλάει και ψάχνουμε...

O Πιέρ Γκασλί ήταν ο μεγάλος νικητής του εκπληκτικού και επεισοδιακού Γκραν Πρι Ιταλίας!

O Πιερ Γκασλί ήταν ο μεγάλος νικητής στη Monza! Στη 2η θέση ο Κάρλος Σάινθ δεν μπόρεσε να φτάσει τον Γάλλο και 3ος τερμάτισε...