Πως θα αντιμετωπίσεις τον ιδρώτα

Ο ιδρώτας είναι ένα από θέματα που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε, ειδικά τις μέρες που διανύουμε, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες.

Δεν είναι μόνο ότι ο ιδρώτας μυρίζει άσχημα, αλλά και το ότι αφήνει λεκέδες στα ρούχα μας που φαίνονται άσχημα. Και λέγοντας ρούχα, συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο τα πουκάμισα και τα μπλουζάκια, αλλά και οι κάλτσες- που τις φοράμε και το καλοκαίρι σε κάποιες περιπτώσεις.

Πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, όταν κάθε φορά που βγαίνουμε έξω, στη κυριολεξία σταλάζουμε από τον ιδρώτα; Με κάποιες πολύ απλές συμβουλές που να είστε σίγουροι πως είναι αποτελεσματικές.

ΑΝ ΙΔΡΩΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάζετε συχνά κάλτσες. Αν δεν έχετε άλλο ζευγάρι στεγνό, βγάλτε τες και στεγνώστε τες με εφημερίδα ή με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήστε τα πόδια σας για την υπόλοιπη μέρα γυμνά μέσα στα παπούτσια.

Επειδή όμως θα ξαναϊδρώσουν, τοποθέτησε στη βάση –σαν πάτους- κομμάτια απορροφητικό χαρτί για να μην μυρίσουν τα παπούτσια.

Για να μην ξανασυμβεί: Απλώνοντας ένα αντιιδρωτικό- σπρέι ή κρέμα- κάθε πρωί, μπλοκάρετε τους ιδρωτοποιούς αδένες, όπως ακριβώς συμβαίνει και όταν το βάζετε στη μασχάλη σας.

ΑΝ ΙΔΡΩΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Τοποθετήστε τον καρπό σας κάτω από μια κρύα βρύση και απλώστε ένα παγωμένο κουτάκι αναψυκτικού στο μέτωπο ώστε να πέσει η υψηλή θερμοκρασία από το σώμα σας και να μειωθεί η εφίδρωση.

Για να μην ξανασυμβεί: Διαλέξτε ένα αντιιδρωτικό που να περιέχει άλατα αλουμινίου ώστε να κλείνει τους πόρους. Ωστόσο, πολύ δραστικότερα φάρμακα θα σας συστήσει ένας δερματολόγος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς να φροντίσεις την περιοχή γύρω από το «εργαλείο» σου

Η ευαίσθητη περιοχή του άντρα, δηλαδή η περιοχή γύρω από το «εργαλείο» θέλει πολύ προσεκτική περιποίηση. Και για λόγους υγιεινής αλλά και για λόγους ομορφιάς,...

O Κώστας Αγοραστός οδηγεί στις Σέρρες

Το ραντεβού μας ήταν στην καλύτερη πίστα των Βαλκανίων και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έφτασε έτοιμος να γνωρίσει τη σπορ οδήγηση στην πιο...

Ένας «δικός μας» άνθρωπος, ο Δημήτρης Ψυλλάκης αναλαμβάνει την διοίκηση της Mercedes-Benz σε ΗΠΑ και Καναδά!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Daimler διόρισε τον Δημήτρη Ψυλλάκη ως επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων, Mercedes-Benz Cars Βορείου Αμερικής και CEO της MBUSA, από την...

Francesco: Μεσογειακή κουζίνα με τοπικά προϊόντα της Άνδρου

Το εστιατόριο Francesco βρίσκεται στο παραδοσιακό λιμανάκι  Γαύριο της Άνδρου. Αν επισκεφθείς το όμορφο νησί των Κυκλάδων, αξίζει να κάνεις μια στάση  στο εστιατόριο και...

Η Margot Robbie είναι ο νέος Jack Sparrow στη θηλυκή έκδοση της ταινίας

Μια ματιά να ρίξετε στο καστ της νέας ταινίας της Disney «Πειρατές» θα καταλάβετε γιατί πρέπει οπωσδήποτε να την δείτε. Και μόνο στο άκουσμα του...