Πως θα αντιμετωπίσεις τον ιδρώτα

Ο ιδρώτας είναι ένα από θέματα που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε, ειδικά τις μέρες που διανύουμε, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες.

Δεν είναι μόνο ότι ο ιδρώτας μυρίζει άσχημα, αλλά και το ότι αφήνει λεκέδες στα ρούχα μας που φαίνονται άσχημα. Και λέγοντας ρούχα, συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο τα πουκάμισα και τα μπλουζάκια, αλλά και οι κάλτσες- που τις φοράμε και το καλοκαίρι σε κάποιες περιπτώσεις.

Πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, όταν κάθε φορά που βγαίνουμε έξω, στη κυριολεξία σταλάζουμε από τον ιδρώτα; Με κάποιες πολύ απλές συμβουλές που να είστε σίγουροι πως είναι αποτελεσματικές.

ΑΝ ΙΔΡΩΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάζετε συχνά κάλτσες. Αν δεν έχετε άλλο ζευγάρι στεγνό, βγάλτε τες και στεγνώστε τες με εφημερίδα ή με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήστε τα πόδια σας για την υπόλοιπη μέρα γυμνά μέσα στα παπούτσια.

Επειδή όμως θα ξαναϊδρώσουν, τοποθέτησε στη βάση –σαν πάτους- κομμάτια απορροφητικό χαρτί για να μην μυρίσουν τα παπούτσια.

Για να μην ξανασυμβεί: Απλώνοντας ένα αντιιδρωτικό- σπρέι ή κρέμα- κάθε πρωί, μπλοκάρετε τους ιδρωτοποιούς αδένες, όπως ακριβώς συμβαίνει και όταν το βάζετε στη μασχάλη σας.

ΑΝ ΙΔΡΩΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Τοποθετήστε τον καρπό σας κάτω από μια κρύα βρύση και απλώστε ένα παγωμένο κουτάκι αναψυκτικού στο μέτωπο ώστε να πέσει η υψηλή θερμοκρασία από το σώμα σας και να μειωθεί η εφίδρωση.

Για να μην ξανασυμβεί: Διαλέξτε ένα αντιιδρωτικό που να περιέχει άλατα αλουμινίου ώστε να κλείνει τους πόρους. Ωστόσο, πολύ δραστικότερα φάρμακα θα σας συστήσει ένας δερματολόγος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δροσιστική σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι

Οι σαλάτες αυτή την περίοδο είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστούμε μιας και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν μας επιτρέπουν να φάμε κάτι βαρύ. Η συγκεκριμένη...

Μηχανή: Έτσι, θα πλύνεις σωστά τη μεγάλη σου αγάπη

Η μοτοσυκλέτα είναι η μεγαλύτερη αγάπη του άντρα. Με αυτήν μπορεί να «ρίξει»  μια γυναίκα. Βλέπετε, πολλές γυναίκες ελκύονται από τους άντρες που οδηγούν...

Πώς θέλουν οι γυναίκες τον άνδρα για το one night stand

One night stand... πόσοι από εσάς έχετε υποκύψει στον πειρασμό και πόσοι ακόμα θα θέλατε δοκιμάσετε; Εμείς, οι άντρες το έχουμε εύκολο , αφού στο...

H εκπληκτική Maserati MC20 είναι το εφαλτήριο μιας νέας εποχής για την φίρμα της Modena

Η Maserati ταράζει τα νερά με την μοντέρνα MC20 που χρησιμοποιεί έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα Maserati και αντιμετωπίζει πλέον στα ίσια τα αντίστοιχα μοντέλα...

Tres leches cake

Πιθανότατα δεν θα το γνωρίζετε, μιας και είναι ένα γλυκό προερχόμενο από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Η λέξη «tres leches» σημαίνει «τρία γάλατα», τα...