Το καρπούζι είναι από τα φρούτα που θυμίζουν καλοκαίρι. Και μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει σιγά-σιγά, αλλά το καρπούζι ακόμα τρώγεται. Ένα φρούτο δροσιστικό, του οποίου η διαδικασία για να κοπεί δεν είναι εύκολη υπόθεση λόγω της σκληρής φλούδας του.
Όταν έρχεται εκείνη η ώρα για να το κόψουμε, τις περισσότερες φορές πετάμε το μισό. Κρίμα δεν είναι; Γι’αυτό το λόγο σας δίνουμε τη λύση βήμα- βήμα.
Κόβεις τις άκρες
Τοποθετείς το καρπούζι παράλληλα πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής και τους αφαιρείς τους δύο πόλους, είτε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι είτε με το κλασικό οδοντωτό.
Κόβεις στη μέση
Αλλά κάθετα. Γυρνάς το καρπούζι 90 μοίρες και το διχοτομείς, σε δύο ίσια μέρη.
Συνεχίζεις τη διχοτόμηση
Κάθε μισό κόβεται στο μισό του. Σε αυτό το σημείο προκύπτουν 4 ίδια μέρη.
Δημιουργείς τρίγωνα
Κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια “ξαπλώνει” στην επιφάνεια κοπής με τη φλούδα προς τα πάνω. Κόβεις τριγωνικές φέτες πλάτους περίπου 2 εκατοστών. Έχεις ήδη κομμένο καρπούζι.