Αλήθειες για τα χρήματα που θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη

Χρήμα, χρήμα, χρήμα. Μια λέξη που την ακούμε κάθε μέρα γύρω μας . Και όχι άδικα, αφού ζούμε για να το υπηρετούμε και όχι εκείνο εμάς, με τον τρόπο που γίνεται.

Δουλεύουμε για τα χρήματα για να μπορούμε να ζούμε μια αξιοπρεπή ζωή καλύπτοντας καθημερινές βασικές μας ανάγκες.

Πως, αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, εφόσον εκείνο μας καθορίζεις. Δυστυχώς, είναι η σκληρή αλήθεια και καλώς ή κακώς την αποδεχόμαστε.

Είναι κάποιες αλήθειες για τα χρήματα που πρέπει να γνωρίζεις για να είσαι πιο συνειδητοποιημένος ως προς αυτά.

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η ζωή μας είναι γεμάτοι στόχους, άλλοι μικροί και άλλοι μεγάλοι. Μπορεί να είναι η αγορά ενός αυτοκινήτου, ένα ταξίδι σε κάποιο εξωτικό μέρος κτλ.

Αν όμως δεν έχεις κάποιο στόχο και απλά αποταμιεύεις, είναι σίγουρο ότι θα αρχίσεις να ξοδεύεις όλα όσα έχεις κερδίσει με τη δουλειά σου και το κόπο σου σε πράγματα που δεν χρειάζεσαι, έχοντας στο μυαλό σου ότι έχεις λεφτά.

 

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΖΗΤΑΣ

Αν δεν πας στο αφεντικό σου να ζητήσεις αύξηση μη περιμένεις να το σκεφτεί μόνος του να σου δώσει, επειδή αναγνωρίζει το φιλότιμο και την εργατικότητά σου.

Εσύ πρέπει να κάνεις αυτή τη κίνηση έχοντας φυσικά τα κατάλληλα επιχειρήματα, όπως τα project που έχεις καταφέρει, τις αμισθί υπερωρίες και τα χρόνια που έχεις αφιερωθεί στην εταιρεία.Θα εκτιμηθεί δεόντως από το να κάθεσαι και να περιμένεις.

 

ΕΞΟΔΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ

Το να δίνεις λεφτά από εδώ και από εκεί, όπως για παράδειγμα σε take away, απέναντι από τη δουλειά σου, ακόμα και αν είναι των 2 ευρώ μπορεί να μη φαίνονται πολλά, όμως τα 5 ευρώ την μέρα είναι 100 ευρώ το μήνα.

Πάρε φαγητό από το σπίτι για τη δουλειά και ελάττωσε το κάπνισμα. Γιατί όπως και να το κάνουμε τα τσιγάρα είναι ένα έξτρα κόστος.

Στο τέλος του μήνα, θα παρατηρήσεις πως θα σου έχουν μείνει πολύ περισσότερα χρήματα.

 

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Οι νεαρές ηλικίες είναι βέβαιο πως δεν έχουν το μυαλό τους στην αποταμίευση. Θέλουν τόσα πολλά να κάνουν με αυτά που έχουν στα χέρια τους που δεν τους μένει μία.

Στα 30 όμως, πιστεύεις πως τότε θα έπρεπε να είχες κρατήσει ένα μικρό ποσό στην άκρη κάθε μήνα. Σκέψου λίγο το μέλλον. Θα σε ωφελήσει.

Το ιδανικό είναι να ξοδεύεις τα χρήματά σου σε κάτι που θα κρατήσει χρόνια και όχι να ξοδεύεις λίγα λεφτά σε πολλά μικροπράγματα που δε θα κρατήσουν πολύ.

 

ΤΟ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΠΑΝΤΑ ΣΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΠΟΡΤΑ

Όσο και να έχεις υπολογίσει τα έξοδα σου, πάντα κάτι θα συμβεί, είτε αυτό είναι θέμα υγείας, είτε κάτι άλλο.

Στις διακοπές, ξοδεύουμε πολύ περισσότερα απ’όσα είχαμε υπολογίσει. Και έρχεται η στιγμή που σκάει κάτι ξαφνικό.

Θα πρέπει να σκεφτείς την πιθανότητα να ξεφύγεις από το μπάτζετ σου, για να μην έρθει εκείνη η δύσκολη στιγμή του αναπάντεχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φραγκόσυκα: Γιατί θεωρούνται υπερτροφή και πώς τα καθαρίζουμε

Τα φραγκόσυκα είναι οι καρποί της φραγκοσυκιάς που είναι κάκτος και ανήκει στο γένος Opuntia. Οι κάκτοι της οικογένειας αυτής πήραν την ονομασία τους από την αρχαία πόλη...

11 sneakers του Μichael Jordan που βγήκαν προς πώληση

Τo όνομα του Michael Jordan, του θρύλου του NBA έχει συνδεθεί πολλές φορές με τα πιο sneakers που έχουν την υπογραφή του. Ένα από αυτά,...

Πως θα διατηρηθείς υγιής και δυνατός για πάντα

Μια γυμναστική που συμπεριλαμβάνει βάρη είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να είσαι πάντα υγιής και δυνατός. Δε το λέμε εμείς, αλλά...

Tips για να μακρύνεις πιο γρήγορα το μούσι σου

Η γενειάδα είναι πλέον στη μόδα και πολλοί από εμάς ψάχνουμε τρόπους να την μακρύνουμε και να φαίνεται πιο πυκνή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά...

Δες πόσο μένουν οι ουσίες στον ανθρώπινο οργανισμό

Δεν είναι μυστικό πως τα ναρκωτικά και ο εθισμός σε αυτά είναι μια από τις χειρότερες συνήθειες με τραγικά αποτελέσματα . Ακόμα περισσότερο αν συνδυαστούν...