fbpx

Αλήθειες για τα χρήματα που θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη

Χρήμα, χρήμα, χρήμα. Μια λέξη που την ακούμε κάθε μέρα γύρω μας . Και όχι άδικα, αφού ζούμε για να το υπηρετούμε και όχι εκείνο εμάς, με τον τρόπο που γίνεται.

Δουλεύουμε για τα χρήματα για να μπορούμε να ζούμε μια αξιοπρεπή ζωή καλύπτοντας καθημερινές βασικές μας ανάγκες.

Πως, αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, εφόσον εκείνο μας καθορίζεις. Δυστυχώς, είναι η σκληρή αλήθεια και καλώς ή κακώς την αποδεχόμαστε.

Είναι κάποιες αλήθειες για τα χρήματα που πρέπει να γνωρίζεις για να είσαι πιο συνειδητοποιημένος ως προς αυτά.

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η ζωή μας είναι γεμάτοι στόχους, άλλοι μικροί και άλλοι μεγάλοι. Μπορεί να είναι η αγορά ενός αυτοκινήτου, ένα ταξίδι σε κάποιο εξωτικό μέρος κτλ.

Αν όμως δεν έχεις κάποιο στόχο και απλά αποταμιεύεις, είναι σίγουρο ότι θα αρχίσεις να ξοδεύεις όλα όσα έχεις κερδίσει με τη δουλειά σου και το κόπο σου σε πράγματα που δεν χρειάζεσαι, έχοντας στο μυαλό σου ότι έχεις λεφτά.

 

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΖΗΤΑΣ

Αν δεν πας στο αφεντικό σου να ζητήσεις αύξηση μη περιμένεις να το σκεφτεί μόνος του να σου δώσει, επειδή αναγνωρίζει το φιλότιμο και την εργατικότητά σου.

Εσύ πρέπει να κάνεις αυτή τη κίνηση έχοντας φυσικά τα κατάλληλα επιχειρήματα, όπως τα project που έχεις καταφέρει, τις αμισθί υπερωρίες και τα χρόνια που έχεις αφιερωθεί στην εταιρεία.Θα εκτιμηθεί δεόντως από το να κάθεσαι και να περιμένεις.

 

ΕΞΟΔΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ

Το να δίνεις λεφτά από εδώ και από εκεί, όπως για παράδειγμα σε take away, απέναντι από τη δουλειά σου, ακόμα και αν είναι των 2 ευρώ μπορεί να μη φαίνονται πολλά, όμως τα 5 ευρώ την μέρα είναι 100 ευρώ το μήνα.

Πάρε φαγητό από το σπίτι για τη δουλειά και ελάττωσε το κάπνισμα. Γιατί όπως και να το κάνουμε τα τσιγάρα είναι ένα έξτρα κόστος.

Στο τέλος του μήνα, θα παρατηρήσεις πως θα σου έχουν μείνει πολύ περισσότερα χρήματα.

 

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Οι νεαρές ηλικίες είναι βέβαιο πως δεν έχουν το μυαλό τους στην αποταμίευση. Θέλουν τόσα πολλά να κάνουν με αυτά που έχουν στα χέρια τους που δεν τους μένει μία.

Στα 30 όμως, πιστεύεις πως τότε θα έπρεπε να είχες κρατήσει ένα μικρό ποσό στην άκρη κάθε μήνα. Σκέψου λίγο το μέλλον. Θα σε ωφελήσει.

Το ιδανικό είναι να ξοδεύεις τα χρήματά σου σε κάτι που θα κρατήσει χρόνια και όχι να ξοδεύεις λίγα λεφτά σε πολλά μικροπράγματα που δε θα κρατήσουν πολύ.

 

ΤΟ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΠΑΝΤΑ ΣΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΠΟΡΤΑ

Όσο και να έχεις υπολογίσει τα έξοδα σου, πάντα κάτι θα συμβεί, είτε αυτό είναι θέμα υγείας, είτε κάτι άλλο.

Στις διακοπές, ξοδεύουμε πολύ περισσότερα απ’όσα είχαμε υπολογίσει. Και έρχεται η στιγμή που σκάει κάτι ξαφνικό.

Θα πρέπει να σκεφτείς την πιθανότητα να ξεφύγεις από το μπάτζετ σου, για να μην έρθει εκείνη η δύσκολη στιγμή του αναπάντεχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις – Πώς μας επηρεάζει η ορθόδρομη πορεία του Ερμή στον Καρκίνο;

Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πώς μας επηρεάζει ο Ερμής που επιστρέφει σε ορθή πορεία στον Καρκίνο στις 12 Ιουλίου; Διαβάστε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες...

Σου αρέσει το ποτό; Δες ποια σε παχαίνουν

Οι περισσότεροι είμαστε σε φάση διατροφής ή δίαιτας. Οπότε «κόβουμε» διάφορα ώστε να χάσουμε κιλά και να έχουμε ένα σώμα όπως ακριβώς το θέλουμε. Αυτό...

Ο Νίκος Κοσμάς μας μυεί στον κόσμο του καράτε

Το καράτε είναι μια πολεμική τέχνη που όσο περνάνε τα χρόνια ανεβαίνει στη προτίμηση όσων θέλουν ν' ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ο Νίκος Κοσμάς είναι...

Είσαι ακόμα single; Αυτοί είναι οι λόγοι

Υπάρχουν πολλοί τύποι ανδρών. Αυτοί που επιλέγουν να είναι σε σχέση, αυτοί που η σχέση τους καταλήγει στο γάμο και φυσικά αυτοί που επιλέγουν...

Η άσκηση που πολλαπλασιάζει την ερωτική απόλαυση

Αν σας λέγαμε πως υπάρχει μια άσκηση που πολλαπλασιάζει την ερωτική διάθεση τόσο σε άντρες όσο και στις γυναίκες θα το πιστεύατε; Κάποιοι «ναι» και...