Γιατί πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά το πρόσωπό σου

Η καθημερινή μας περιποίηση απαραιτήτως πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε αφότου ξυπνήσουμε και σηκωθούμε από το κρεβάτι.

Η πρώτη κίνηση που κάνουμε είναι να πάμε στο μπάνιο να πλύνουμε το πρόσωπό μας και είναι η πιο σωστή.

Αυτό βέβαια δεν πρέπει να γίνεται μόνο το πρωί αλλά καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας, όταν για παράδειγμα επιστρέφουμε στο σπίτι μας από τη δουλειά, αλλά και πριν πέσουμε το βράδυ για ύπνο.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί  ο καθαρισμός του προσώπου μας πρέπει να είναι το κύριο μέλημά μας;

 

Υγιές δέρμα

Με τον καθαρισμό του προσώπου, θ’ απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που κάνουν την επιδερμίδα να έχει πιο σκούρο χρώμα σε κάποια σημεία, ενώ ταυτόχρονα θα διώξετε το σμήγμα, τη λιπαρότητα, αλλά και τα μαύρα στίγματα που έχουν φράξει τους πόρους του δέρματος.

 

Λιγότεροι ερεθισμοί

Το καθημερινό ξύρισμα ή έστω ο σχηματισμός των γενιών που κάνετε, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα ή να προκαλέσει θυλακίτιδα, ειδικά αν υπάρχουν μικρόβια και σμήγμα στην περιοχή. Με τον καθαρισμό προσώπου η επιδερμίδα γίνεται πιο υγιής και ενυδατωμένη, άρα πιο ανθεκτική σε μολύνσεις και ερεθισμούς.

 

Αντιμετώπιση της ακμής

Η ακμή, αφορά τόσο τους έφηβους όσο και τους ενήλικους άνδρες. Ο καθαρισμός προσώπου, μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της θεραπείας για κάποιους τύπους ακμής και να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τα συμπτώματά της. Για να είσαι σίγουρος όμως ότι ο τύπος ακμής που έχεις μπορεί να βελτιωθεί με τον καθαρισμό προσώπου, θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο.

 

Ενυδάτωση επιδερμίδας

Μπορεί η επιδερμίδα των ανδρών να είναι πιο πυκνή και ανθεκτική, απ’ ότι των γυναικών, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται την ενυδάτωση της.

Αν έχετε ξηρό ή μικτό δέρμα ή παρουσιάζετε ήπιο ξεφλούδισμα σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου -γύρω από την μύτη, στα ζυγωματικά, στο μέτωπο- τότε η επιδερμίδα σας, μάλλον διψάει πολύ.

Με τον καθαρισμό προσώπου, τα βήματα αλλά και τα προϊόντα που εφαρμόζονται, ευνοούν στην βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας και έτσι έχετε ακόμη έναν σύμμαχο ενάντια στις ακτίνες του ήλιου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vegan latte με κουρκουμά

Ο καφές για εκείνους που είναι vegan είναι δύσκολη υπόθεση. Γι’αυτό υπάρχουν συνταγές που μπορεί να καλύψουν και αυτή την κατηγορία ανθρώπων. Μπορείτε εύκολα και...

Πως βοηθάει το κρασί πριν τον ύπνο να χάσεις κιλά

«Ένα κρασάκι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» αλλά βοηθάει και στο να χάσεις κιλά. Σε μια συγκεκριμένη ώρα και όχι όποτε θέλουμε....

Ο Brad Pitt έχει τη δική του σαμπάνια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ηθοποιοί δραστηριοποιούνται και σε άλλους χώρους πέραν της υποκριτικής. Και συγκεκριμένα στο λανσάρισμα ποτών. Βλέπετε, είναι μια νέα μόδα...

Γιατί το φαγητό έχει καλύτερη γεύση μετά το πότο;

Συνήθως, μετά το ποτό μας πιάνει μια μικρή ή μεγάλη πείνα και συχνά καταλήγουμε να τρώμε κάτι «βρώμικο» όπως ένα λαχταριστό hot dog. Δεν είναι...

BMW Foundation Herbert Quandt: Denkraum – Good Life & Sustainable Cities Athens

Το ‘Denkraum – Good Life & Sustainable Cities Athens’ είναι η δεύτερη εκδήλωση του 2020 Denkraum, που φιλοξενείται σε τρεις Ευρωπαϊκές πόλεις, Άμστερνταμ, Μαδρίτη...