Πως να κουρευτείς με τη ξυριστική μηχανή βήμα- βήμα

Το αντρικό κούρεμα δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο και δύσκολο όπως το γυναικείο.

Και μιλάμε για την περίπτωση που δεν θέλουμε να πάμε στο κουρέα αλλά επιλέγουμε την πιο προσιτή, χωρίς έξοδα, λύση. Αυτή δεν είναι άλλη από το να κουρευτούμε μόνοι μας στο σπίτι.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι μια κουρευτική μηχανή. Όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι, αρκεί να ακολουθήσουμε βήμα βήμα τη διαδικασία.

 

ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ

Κάθε κουρευτική μηχανή έχει συγκεκριμένες σκάλες. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε πρώτα είναι να βρείτε το πόσο κοντά θέλετε να είναι τα μαλλιά σας στα πλαϊνά. Μόλις βρείτε ποια σκάλα θέλετε ξεκινήστε να κόβετε τα πλαϊνά από κάτω προς τα πάνω. Με άλλα λόγια η κίνηση που θέλετε να κάνετε θα πρέπει να είναι κόντρα.

Κάντε αρκετά περάσματα για να σιγουρευτείτε ότι έχουν φύγει όλες οι τρίχες. Για να κάνετε ένα όμορφο σβήσιμο στο κούρεμά σας θα πρέπει να κουρέψετε περισσότερο προς τα κάτω. Μην κουρέψετε δηλαδή όλο το πλαϊνό μέρος μέχρι πάνω αλλά αφήστε λίγο μαλλί για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε άλλες σκάλες αργότερα για να γίνει το σβήσιμο.

 

ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ

Το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι το πιο δύσκολο σημείο. Αν δεν έχετε κάποιο άτομο για να σας βοηθήσει θα πρέπει να έχετε αρκετή υπομονή. Πάρτε ένα μικρό καθρέφτη χεριού για να μπορείτε να δείτε τις κινήσεις σας. Με προσοχή κάντε το κούρεμα όπως ακριβώς κάνατε και στα πλαϊνά για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Το σβήσιμο γίνεται μόνο σε περιοχές που οι τρίχες είναι πολύ κοντές. Για να μπορέσετε να το κάνετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές σκάλες. Μπορείτε δηλαδή να βρείτε το σημείο που θέλετε να κάνετε το σβήσιμο και να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές σκάλες για να υπάρχει διαφορετικό μήκος από κάτω προς τα πάνω.

Ένα κούρεμα με σβήσιμο θα πρέπει πάντα να είναι πιο κοντό κάτω και να γίνεται πιο μακρύ όσο ανεβαίνετε. Θα πρέπει βέβαια να είστε πολύ προσεκτικοί στο πως θα εξαφανίσετε όσο γίνεται περισσότερο αυτή τη γραμμή για να μη φαίνεται έντονα. Μην το παρακάνετε όμως γιατί μπορεί να γίνει κάποιο λάθος και να χρειαστεί στην τελική να ξυρίσετε όλο το γύρω γύρω του κεφαλιού σας τελείως.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ

Αν το κούρεμα που έχετε στο μυαλό σας να κάνετε θέλετε να είναι λίγο μακρύ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι και όχι την κουρευτική μηχανή στο επάνω μέρος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χωρίσετε το πάνω μέρος σε μερικά μέρη και να τα κουρέψετε ένα προς ένα. Για να έχουν όλα τα ίδιο μήκος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ήδη κουρεμένα μαλλιά σαν μέτρο σύγκρισης.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το τελικό βήμα για να ολοκληρώσετε το κούρεμα σας είναι να καθαρίσετε τις λεπτομέρειες που έχουν μείνει. Θα πρέπει δηλαδή να καθαρίσετε καλά και προσεκτικά πίσω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Τέλος, μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό τρόπο για εσάς να φτιάξετε το κάτω μέρος στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας, επιλέγοντας ανάμεσα σε κωνική, στρόγγυλη και τετράγωνη λαιμόκοψη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτο ραντεβού; Όσα δεν πρέπει να κάνεις

Το πρώτο ραντεβού είναι πολύ αγχωτικό και συνάμα καθοριστικό για τη μετέπειτα σχέση δυο ανθρώπων. Άλλωστε, αυτό το ξέρουμε και γι' αυτό αγχωνόμαστε και πελαγώνουμε. Φοβάσαι...

Η Peugeot σας περιμένει στο Cine Φλοίσβος!

Φέτος για τέταρτη διαδοχική χρονιά ο θερινός κινηματογράφος CΙΝΕ Φλοίσβος PEUGEOT έχει ντυθεί στα μπλε. Ένα τεράστιο λιοντάρι με Γαλλικές περγαμηνές βρίσκεται στην είσοδο...

Ο οίκος Prada βάζει την υπογραφή του στα Superstar

O οίκος Prada ανανέωσε την συνεργασία σου με το γερμανικό brand της Αdidas, βάζοντας την υπογραφή του στην καινούρια έκδοση του iconic Adidas Original...

Τι λέει το ζώδιο σου γι’αυτή τη βδομάδα

Ζώδια: Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πως μας επηρεάζει ο Άρης στους Ιχθύες σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα το Σάββατο 13 Ιουνίου; Διαβάστε...

Θες μπράτσα «τούμπανο»; Δες πως θα το πετύχεις

Πας γυμναστήριο και κάθεσαι και χαζεύεις αυτούς που έχουν κάτι μούσκουλα φουσκωμένα και σκέφτεσαι πως θα μπορέσεις να τα αποκτήσεις. Και μη μου πείτε πως...