Πως να κουρευτείς με τη ξυριστική μηχανή βήμα- βήμα

Το αντρικό κούρεμα δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο και δύσκολο όπως το γυναικείο.

Και μιλάμε για την περίπτωση που δεν θέλουμε να πάμε στο κουρέα αλλά επιλέγουμε την πιο προσιτή, χωρίς έξοδα, λύση. Αυτή δεν είναι άλλη από το να κουρευτούμε μόνοι μας στο σπίτι.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι μια κουρευτική μηχανή. Όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι, αρκεί να ακολουθήσουμε βήμα βήμα τη διαδικασία.

 

ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ

Κάθε κουρευτική μηχανή έχει συγκεκριμένες σκάλες. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε πρώτα είναι να βρείτε το πόσο κοντά θέλετε να είναι τα μαλλιά σας στα πλαϊνά. Μόλις βρείτε ποια σκάλα θέλετε ξεκινήστε να κόβετε τα πλαϊνά από κάτω προς τα πάνω. Με άλλα λόγια η κίνηση που θέλετε να κάνετε θα πρέπει να είναι κόντρα.

Κάντε αρκετά περάσματα για να σιγουρευτείτε ότι έχουν φύγει όλες οι τρίχες. Για να κάνετε ένα όμορφο σβήσιμο στο κούρεμά σας θα πρέπει να κουρέψετε περισσότερο προς τα κάτω. Μην κουρέψετε δηλαδή όλο το πλαϊνό μέρος μέχρι πάνω αλλά αφήστε λίγο μαλλί για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε άλλες σκάλες αργότερα για να γίνει το σβήσιμο.

 

ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ

Το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι το πιο δύσκολο σημείο. Αν δεν έχετε κάποιο άτομο για να σας βοηθήσει θα πρέπει να έχετε αρκετή υπομονή. Πάρτε ένα μικρό καθρέφτη χεριού για να μπορείτε να δείτε τις κινήσεις σας. Με προσοχή κάντε το κούρεμα όπως ακριβώς κάνατε και στα πλαϊνά για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Το σβήσιμο γίνεται μόνο σε περιοχές που οι τρίχες είναι πολύ κοντές. Για να μπορέσετε να το κάνετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές σκάλες. Μπορείτε δηλαδή να βρείτε το σημείο που θέλετε να κάνετε το σβήσιμο και να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές σκάλες για να υπάρχει διαφορετικό μήκος από κάτω προς τα πάνω.

Ένα κούρεμα με σβήσιμο θα πρέπει πάντα να είναι πιο κοντό κάτω και να γίνεται πιο μακρύ όσο ανεβαίνετε. Θα πρέπει βέβαια να είστε πολύ προσεκτικοί στο πως θα εξαφανίσετε όσο γίνεται περισσότερο αυτή τη γραμμή για να μη φαίνεται έντονα. Μην το παρακάνετε όμως γιατί μπορεί να γίνει κάποιο λάθος και να χρειαστεί στην τελική να ξυρίσετε όλο το γύρω γύρω του κεφαλιού σας τελείως.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ

Αν το κούρεμα που έχετε στο μυαλό σας να κάνετε θέλετε να είναι λίγο μακρύ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι και όχι την κουρευτική μηχανή στο επάνω μέρος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χωρίσετε το πάνω μέρος σε μερικά μέρη και να τα κουρέψετε ένα προς ένα. Για να έχουν όλα τα ίδιο μήκος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ήδη κουρεμένα μαλλιά σαν μέτρο σύγκρισης.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το τελικό βήμα για να ολοκληρώσετε το κούρεμα σας είναι να καθαρίσετε τις λεπτομέρειες που έχουν μείνει. Θα πρέπει δηλαδή να καθαρίσετε καλά και προσεκτικά πίσω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Τέλος, μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό τρόπο για εσάς να φτιάξετε το κάτω μέρος στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας, επιλέγοντας ανάμεσα σε κωνική, στρόγγυλη και τετράγωνη λαιμόκοψη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσα δε σου λέει! Οι φαντασιώσεις της στο σεξ που διστάζει να μοιραστεί μαζί σου

Πιστεύεις ότι ξέρεις τα πάντα για εκείνη; Έχεις προσπαθήσει να «διαβάσεις» τις σκέψεις  της και τι πραγματικά θέλει από σένα  στο σεξ; Θεωρείς, ότι μπορεί να...

Justin Trudeau: Το εκλεπτυσμένο στιλ του Καναδού πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1971 στην Οτάβα και είναι ο πρώτος γιος πρώην πρωθυπουργού που καταφέρνει να εκλεγεί...

Οι τροφές που δεν πρέπει να φας πριν πιεις αλκοόλ

Η κοινή λογική λέει ότι πριν πιούμε αλκοόλ, είτε μπύρα είτε ουίσκι, ή οποιοδήποτε άλλο, πρέπει πριν να έχουμε φάει κάτι για να μην...

Μήλος: Το «διαμάντι» των Κυκλάδων (pics)

Η Μήλος είναι ένα ηφαιστειακό ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος, βόρεια του Κρητικού πελάγους με έντονο γεωμορφολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Λέγεται ότι το όνομά του...

Γιατί ο κορονοϊός «αγαπάει» τους άνδρες;

Γράφει ο Πέτρος Δρέττας Χειρ. Ουρολόγος- Ανδρολόγος Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ουρολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών   Στην προ-κορονοϊού εποχή το πέρασμα των 50 για τον άνδρα συνοδεύονταν από ένα μεγάλο...