fbpx

Πως να κουρευτείς με τη ξυριστική μηχανή βήμα- βήμα

Το αντρικό κούρεμα δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο και δύσκολο όπως το γυναικείο.

Και μιλάμε για την περίπτωση που δεν θέλουμε να πάμε στο κουρέα αλλά επιλέγουμε την πιο προσιτή, χωρίς έξοδα, λύση. Αυτή δεν είναι άλλη από το να κουρευτούμε μόνοι μας στο σπίτι.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι μια κουρευτική μηχανή. Όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι, αρκεί να ακολουθήσουμε βήμα βήμα τη διαδικασία.

 

ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ

Κάθε κουρευτική μηχανή έχει συγκεκριμένες σκάλες. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε πρώτα είναι να βρείτε το πόσο κοντά θέλετε να είναι τα μαλλιά σας στα πλαϊνά. Μόλις βρείτε ποια σκάλα θέλετε ξεκινήστε να κόβετε τα πλαϊνά από κάτω προς τα πάνω. Με άλλα λόγια η κίνηση που θέλετε να κάνετε θα πρέπει να είναι κόντρα.

Κάντε αρκετά περάσματα για να σιγουρευτείτε ότι έχουν φύγει όλες οι τρίχες. Για να κάνετε ένα όμορφο σβήσιμο στο κούρεμά σας θα πρέπει να κουρέψετε περισσότερο προς τα κάτω. Μην κουρέψετε δηλαδή όλο το πλαϊνό μέρος μέχρι πάνω αλλά αφήστε λίγο μαλλί για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε άλλες σκάλες αργότερα για να γίνει το σβήσιμο.

 

ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ

Το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι το πιο δύσκολο σημείο. Αν δεν έχετε κάποιο άτομο για να σας βοηθήσει θα πρέπει να έχετε αρκετή υπομονή. Πάρτε ένα μικρό καθρέφτη χεριού για να μπορείτε να δείτε τις κινήσεις σας. Με προσοχή κάντε το κούρεμα όπως ακριβώς κάνατε και στα πλαϊνά για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Το σβήσιμο γίνεται μόνο σε περιοχές που οι τρίχες είναι πολύ κοντές. Για να μπορέσετε να το κάνετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές σκάλες. Μπορείτε δηλαδή να βρείτε το σημείο που θέλετε να κάνετε το σβήσιμο και να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές σκάλες για να υπάρχει διαφορετικό μήκος από κάτω προς τα πάνω.

Ένα κούρεμα με σβήσιμο θα πρέπει πάντα να είναι πιο κοντό κάτω και να γίνεται πιο μακρύ όσο ανεβαίνετε. Θα πρέπει βέβαια να είστε πολύ προσεκτικοί στο πως θα εξαφανίσετε όσο γίνεται περισσότερο αυτή τη γραμμή για να μη φαίνεται έντονα. Μην το παρακάνετε όμως γιατί μπορεί να γίνει κάποιο λάθος και να χρειαστεί στην τελική να ξυρίσετε όλο το γύρω γύρω του κεφαλιού σας τελείως.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ

Αν το κούρεμα που έχετε στο μυαλό σας να κάνετε θέλετε να είναι λίγο μακρύ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι και όχι την κουρευτική μηχανή στο επάνω μέρος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χωρίσετε το πάνω μέρος σε μερικά μέρη και να τα κουρέψετε ένα προς ένα. Για να έχουν όλα τα ίδιο μήκος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ήδη κουρεμένα μαλλιά σαν μέτρο σύγκρισης.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το τελικό βήμα για να ολοκληρώσετε το κούρεμα σας είναι να καθαρίσετε τις λεπτομέρειες που έχουν μείνει. Θα πρέπει δηλαδή να καθαρίσετε καλά και προσεκτικά πίσω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Τέλος, μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό τρόπο για εσάς να φτιάξετε το κάτω μέρος στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας, επιλέγοντας ανάμεσα σε κωνική, στρόγγυλη και τετράγωνη λαιμόκοψη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπουκιές κοτόπουλου με ρύζι στη κατσαρόλα

Μια πεντανόστιμη συνταγή που καλύπτει κάθε γούστο είναι το κοτόπουλο με το ρύζι. Μπορείτε να το ετοιμάσετε σε χρόνο ντε τε, καθώς η παρασκευή...

Πρώτη νίκη της χρονιάς από τον Βάλτερι Μπότας στην Αυστρία!

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα με 9 εγκαταλείψεις και 3 αυτοκίνητα ασφαλείας, ο Βάλτερι Μπότας άντεξε την πίεση του Λιούις Χάμιλτον και κέρδισε. Μαζί του...

Πες μου τι άθλημα κάνεις να σου πω τι πρωινό πρέπει να τρως

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας. Είναι αυτό που σου δίνει ενέργεια για να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου και να...

Οι καραφλοί είναι πιο δυναμικοί και επιβλητικοί

Η καράφλα, έχει τη δική της γοητεία και δυναμικότητα. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά έχει αποδειχτεί από έρευνες. Μην αισθάνεστε, λοιπόν μειονεκτικά, επειδή δεν...

Πρέβεζα & Λευκάδα: Ένας μοναδικός συνδυασμός για τις φετινές διακοπές (pics)

Η Πρέβεζα, τα τελευταία χρόνια αποτελεί ολοένα και περισσότερο τουριστικό προορισμό για Έλληνες αλλά και για ξένους τουρίστες. Ένα ταξίδι στην Πρέβεζα είναι απαραίτητο...