Ποια λάθη κάνουμε με το άρωμα;

Το άρωμα για τον άντρα, όπως και για τη γυναίκα είναι η τελική πινελιά για να ολοκληρώσεις μια όμορφη εμφάνιση. Γι’αυτό και πολλοί διαθέτουν αρκετά, έτσι ώστε να τα εναλλάσσουν ανάλογα με τη περίσταση.

Για παράδειγμα το πρωί δεν θα βάλεις ένα βαρύ άρωμα, αλλά ένα που να είναι αεράτο και ανάλαφρο. Το βράδυ το αντίθετο.

Παρ’όλα αυτά, το γεγονός ότι μπορεί να έχεις πολλά αρώματα, δεν σημαίνει ότι τα βάζεις και σωστά.Θα δούμε τα πιο κοινά λάθη που σχετίζονται και με το παρφουμάρισμα, αλλά και με το τρόπο που αποθηκεύουμε το άρωμά μας.

 

Χρησιμοποιείς το ίδιο άρωμα

Καθένας από εμάς έχει βρεi το ιδανικό για εκείνον άρωμα και το χρησιμοποιεί για χρόνια. Και πέρα από αυτό, το βάζει είτε για μια πρωινή βόλτα είτε για μια βραδινή έξοδο.

Αυτοί που είναι ειδικοί στο θέμα «αρώματα», προτείνουν να έχουμε τουλάχιστον δύο. Ένα για τους καλοκαιρινούς και ένα για τους χειμωνιάτικους μήνες.

Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τον παράγοντα «ώρα της ημέρας». Αυτό που εννοούμε είναι, πως θα πρέπει να έχουμε 4 αρώματα: ένα πρωινό και ένα βραδινό για το χειμώνα και δύο αντίστοιχα για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Παρφουμαρίζεσαι όταν είσαι ιδρωμένος

Είναι πολύ σοβαρό λάθος αυτό που κάνουμε. Όταν βάζουμε το άρωμα πάνω στο ιδρωμένο μας κορμί, μόνο όμορφα δεν μυρίζουμε. Το αντίθετο, ο συνδυασμός τους είναι τόσο τραγικός που μυρίζουμε πολύ χειρότερα.

Το άρωμα πρέπει να ψεκάζεται μόνο σε καθαρή επιδερμίδα. Δηλαδή, όταν έχουμε κάνει μπάνιο. Και όχι πάνω στον ιδρώτα.

Ψεκάζεσαι στα λάθος σημεία

Όταν λέμε «λάθος σημεία» εννοούμε τα ρούχα. Πολλοί κάνουν το λάθος να βάζουν το άρωμά τους, αφού έχουν ντυθεί. Πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα, αλλά όχι σε όλα τα σημεία. Τα ιδανικά μέρη είναι το εσωτερικό μέρος του καρπού, πίσω από τους λοβούς των αυτιών και στο εσωτερικό του μπράτσου.

 

Τ’αποθηκεύεις στο μπάνιο

Είναι γνωστό πως τα αρώματα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Αν το μπάνιο είναι φωτεινό και ζεστό, και τα φυλάμε εκεί, τότε αλλοιώνονται οι νότες του. Ένα ιδανικό σημείο είναι στη ντουλάπα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

11 sneakers του Μichael Jordan που βγήκαν προς πώληση

Τo όνομα του Michael Jordan, του θρύλου του NBA έχει συνδεθεί πολλές φορές με τα πιο sneakers που έχουν την υπογραφή του. Ένα από αυτά,...

Οι τροφές που θα σας κάνουν τούρμπο στο κρεβάτι

Το σεξ για τους περισσότερους άντρες έρχεται πάντα πρώτο. Και οι επιδόσεις τους στο κρεβάτι γίνονται αντικείμενο συζήτησης σε μια κουβέντα μεταξύ ανδρών. Και επειδή...

Με πόσες γυναίκες πρέπει να πας στη ζωή σου;

Μπορεί για τις γυναίκες να θεωρείσαι ο γόης που στο πέρασμα του έχει κατακτήσει ότι θηλυκιά «γάτα» κυκλοφορεί, ή  συντηρητικός αν έχεις μείνει μόνο...

Υιοθέτησε και εσύ το στιλ του Μπακογιάννη

Ο Κώστας Μπακογιάννης αν και ήταν ήδη γνωστός στον κόσμο, καθώς προέρχεται από μια πολιτική οικογένεια, είδε τις «μετοχές» του να ανεβαίνουν από τότε που ανέλαβε...

Γιατί οι ελιές είναι σημαντικές στη διατροφή μας

Οι ελιές είναι από τα πιο παλιά ελληνικά προϊόντα που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε στη διατροφή μας. Οι παππούδες μας τις μάζευαν όταν ήταν...