Ποια λάθη κάνουμε με το άρωμα;

Το άρωμα για τον άντρα, όπως και για τη γυναίκα είναι η τελική πινελιά για να ολοκληρώσεις μια όμορφη εμφάνιση. Γι’αυτό και πολλοί διαθέτουν αρκετά, έτσι ώστε να τα εναλλάσσουν ανάλογα με τη περίσταση.

Για παράδειγμα το πρωί δεν θα βάλεις ένα βαρύ άρωμα, αλλά ένα που να είναι αεράτο και ανάλαφρο. Το βράδυ το αντίθετο.

Παρ’όλα αυτά, το γεγονός ότι μπορεί να έχεις πολλά αρώματα, δεν σημαίνει ότι τα βάζεις και σωστά.Θα δούμε τα πιο κοινά λάθη που σχετίζονται και με το παρφουμάρισμα, αλλά και με το τρόπο που αποθηκεύουμε το άρωμά μας.

 

Χρησιμοποιείς το ίδιο άρωμα

Καθένας από εμάς έχει βρεi το ιδανικό για εκείνον άρωμα και το χρησιμοποιεί για χρόνια. Και πέρα από αυτό, το βάζει είτε για μια πρωινή βόλτα είτε για μια βραδινή έξοδο.

Αυτοί που είναι ειδικοί στο θέμα «αρώματα», προτείνουν να έχουμε τουλάχιστον δύο. Ένα για τους καλοκαιρινούς και ένα για τους χειμωνιάτικους μήνες.

Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τον παράγοντα «ώρα της ημέρας». Αυτό που εννοούμε είναι, πως θα πρέπει να έχουμε 4 αρώματα: ένα πρωινό και ένα βραδινό για το χειμώνα και δύο αντίστοιχα για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Παρφουμαρίζεσαι όταν είσαι ιδρωμένος

Είναι πολύ σοβαρό λάθος αυτό που κάνουμε. Όταν βάζουμε το άρωμα πάνω στο ιδρωμένο μας κορμί, μόνο όμορφα δεν μυρίζουμε. Το αντίθετο, ο συνδυασμός τους είναι τόσο τραγικός που μυρίζουμε πολύ χειρότερα.

Το άρωμα πρέπει να ψεκάζεται μόνο σε καθαρή επιδερμίδα. Δηλαδή, όταν έχουμε κάνει μπάνιο. Και όχι πάνω στον ιδρώτα.

Ψεκάζεσαι στα λάθος σημεία

Όταν λέμε «λάθος σημεία» εννοούμε τα ρούχα. Πολλοί κάνουν το λάθος να βάζουν το άρωμά τους, αφού έχουν ντυθεί. Πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα, αλλά όχι σε όλα τα σημεία. Τα ιδανικά μέρη είναι το εσωτερικό μέρος του καρπού, πίσω από τους λοβούς των αυτιών και στο εσωτερικό του μπράτσου.

 

Τ’αποθηκεύεις στο μπάνιο

Είναι γνωστό πως τα αρώματα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Αν το μπάνιο είναι φωτεινό και ζεστό, και τα φυλάμε εκεί, τότε αλλοιώνονται οι νότες του. Ένα ιδανικό σημείο είναι στη ντουλάπα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρόδος: To νησί των έντονων αντιθέσεων (pics)

Η Ρόδος, η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί της Ελλάδας, αποτελεί σταθερά έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Το νησί των...

Γιατί πρέπει να πίνεις ένα σφηνάκι τεκίλα καθημερινά

«Πιάσε ένα σφηνάκι τεκίλα», είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούμε όταν βγαίνουμε για ποτό, όταν έρχεται η ώρα για τα σφηνάκια. Η τεκίλα παρ΄όλο που σου...

Ο Νίκος Κοσμάς μας μυεί στον κόσμο του καράτε

Το καράτε είναι μια πολεμική τέχνη που όσο περνάνε τα χρόνια ανεβαίνει στη προτίμηση όσων θέλουν ν' ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ο Νίκος Κοσμάς είναι...

Κόβεσαι στο ξύρισμα; Δες πως θα σταματήσεις την αιμορραγία

Δεν υπάρχει άντρας που να ξυρίζεται με το παραδοσιακό τρόπο και να μην έχει κοπεί. Όλοι την έχουμε πατήσει όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε. Εκτός...

Μουσική και εργασία: Πως μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σου στη δουλεια

Η μουσική είναι το κατάλληλο καταπραϋντικό για πολλά πράγματα που κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Μας βοηθάει να χαλαρώσουμε σωματικά και ψυχολογικά, να διώξουμε τις κακές...