fbpx

Ποια λάθη κάνουμε με το άρωμα;

Το άρωμα για τον άντρα, όπως και για τη γυναίκα είναι η τελική πινελιά για να ολοκληρώσεις μια όμορφη εμφάνιση. Γι’αυτό και πολλοί διαθέτουν αρκετά, έτσι ώστε να τα εναλλάσσουν ανάλογα με τη περίσταση.

Για παράδειγμα το πρωί δεν θα βάλεις ένα βαρύ άρωμα, αλλά ένα που να είναι αεράτο και ανάλαφρο. Το βράδυ το αντίθετο.

Παρ’όλα αυτά, το γεγονός ότι μπορεί να έχεις πολλά αρώματα, δεν σημαίνει ότι τα βάζεις και σωστά.Θα δούμε τα πιο κοινά λάθη που σχετίζονται και με το παρφουμάρισμα, αλλά και με το τρόπο που αποθηκεύουμε το άρωμά μας.

 

Χρησιμοποιείς το ίδιο άρωμα

Καθένας από εμάς έχει βρεi το ιδανικό για εκείνον άρωμα και το χρησιμοποιεί για χρόνια. Και πέρα από αυτό, το βάζει είτε για μια πρωινή βόλτα είτε για μια βραδινή έξοδο.

Αυτοί που είναι ειδικοί στο θέμα «αρώματα», προτείνουν να έχουμε τουλάχιστον δύο. Ένα για τους καλοκαιρινούς και ένα για τους χειμωνιάτικους μήνες.

Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τον παράγοντα «ώρα της ημέρας». Αυτό που εννοούμε είναι, πως θα πρέπει να έχουμε 4 αρώματα: ένα πρωινό και ένα βραδινό για το χειμώνα και δύο αντίστοιχα για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Παρφουμαρίζεσαι όταν είσαι ιδρωμένος

Είναι πολύ σοβαρό λάθος αυτό που κάνουμε. Όταν βάζουμε το άρωμα πάνω στο ιδρωμένο μας κορμί, μόνο όμορφα δεν μυρίζουμε. Το αντίθετο, ο συνδυασμός τους είναι τόσο τραγικός που μυρίζουμε πολύ χειρότερα.

Το άρωμα πρέπει να ψεκάζεται μόνο σε καθαρή επιδερμίδα. Δηλαδή, όταν έχουμε κάνει μπάνιο. Και όχι πάνω στον ιδρώτα.

Ψεκάζεσαι στα λάθος σημεία

Όταν λέμε «λάθος σημεία» εννοούμε τα ρούχα. Πολλοί κάνουν το λάθος να βάζουν το άρωμά τους, αφού έχουν ντυθεί. Πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα, αλλά όχι σε όλα τα σημεία. Τα ιδανικά μέρη είναι το εσωτερικό μέρος του καρπού, πίσω από τους λοβούς των αυτιών και στο εσωτερικό του μπράτσου.

 

Τ’αποθηκεύεις στο μπάνιο

Είναι γνωστό πως τα αρώματα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Αν το μπάνιο είναι φωτεινό και ζεστό, και τα φυλάμε εκεί, τότε αλλοιώνονται οι νότες του. Ένα ιδανικό σημείο είναι στη ντουλάπα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι λένε τ’ άστρα για το ζώδιό σου;

Ζώδια: Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πως μας επηρεάζει η Νέα Σελήνη στους Διδύμους στις 22 Μαΐου; Διαβάστε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις...

Σουπιές με σπανάκι και ρύζι

Ένας συνδυασμός γεύσεων που ταιριάζει απόλυτα είναι οι σουπιές με το σπανάκι. Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Η συνταγή είναι εύκολη και υγιεινή,...

Το μυστικό για καλύτερο σεξ κρύβεται στην αναπνοή

Το σεξ κρύβει πολλά μυστικά που αν ξέρουμε πως να τα χρησιμοποιήσουμε θα το απολαύσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό με τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Αν...

Ο 11χρονος Έλληνας που αγωνίζεται στο Ισπανικό πρωτάθλημα ΕSBK

Οι κόποι και οι θυσίες των προηγούμενων ετών απέδωσαν καρπούς για τον 11χρονο Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη, ο οποίος κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα...

Τα accounts που θα σου δώσουν έμπνευση για τατουάζ

Το τατουάζ όλοι το θέλουμε, αλλά δύσκολα παίρνουμε την απόφαση, ειδικά όταν δεν είμαστε σίγουροι για το σχέδιο. Από τη στιγμή όμως που θα το...