Πως πρέπει να χρησιμοποιείς τα προϊόντα που βάζεις στη μασχάλη σου

Οι λεκέδες που αφήνει ο ιδρώτας στα ρούχα μας και ειδικά στο σημείο της μασχάλης είναι αντιαισθητικοί και άβολοι. Αυτό, είναι κάτι που πρέπει να το παραδεχτούμε και να προσέχουμε να μην μας συμβεί.

Αυτό που δεν γνώριζες μέχρι τώρα είναι πως αυτό προκαλείται όχι από την απουσία αποσμητικού αλλά από τη παρουσία του.

Θα απορείς πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό. Καλό ερώτημα που εύκολα μπορεί να απαντηθεί.

Η στάμπα του ιδρώτα οφείλει την ύπαρξή της στο πιο διαδεδομένο συστατικό αντιιδρωτικών του εμπορίου που είναι το «αλουμίνιο».

Έπαθες πλάκα; Και όμως είναι αλήθεια. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Το αλουμίνιο περιέχει άλατα που σφίγγουν τους πόρους του δέρματος μειώνοντας έτσι την παραγωγή ιδρώτα έως και 75%. Παράλληλα εξουδετερώνουν τα βακτήρια που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος και τα οποία ευθύνονται για τη χαρακτηριστική κακή μυρωδιά.

Το αλουμίνιο ανακατεύεται με τον ιδρώτα, ο οποίος περιέχει πρωτεΐνες και προκαλεί μία αντίδραση που βγαίνει προς τα έξω σαν αυτή τη κιτρινίλα που βγαίνει στα ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Το αποσμητικό είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές του ιδρώτα και είναι λίγο απίθανο να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε.

Ποια είναι όμως η πιο ενδεδειγμένη λύση; Υπάρχουν πολλές.

 

ΑΝΤΙΙΔΡΩΤΙΚΟ Η ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ;

Ιδού η απορία. Κάποια προϊόντα διαθέτουν και τις δύο ιδιότητες ωστόσο ο διαχωρισμός επιβάλλεται. Γιατί ενώ τα αντιιδρωτικά περιέχουν αλουμίνιο, τα αποσμητικά διώχνουν τις ανεπιθύμητες εκδηλώσεις της εφίδρωσης με το αλκοόλ που περιέχουν. Και τα δύο προκαλούν ευαισθησία. Χρησιμοποίησε αποσμητικό χωρίς αλκοόλ.

 

ΤΟ ΣΩΣΤΟ TIMING

Αν και με το αποσμητικό χωρίς αλκοόλ δεν έχεις αποτέλεσμα και η μπλούζα έγινε χειρότερα και γύρισες στο αντιιδρωτικό με το αλουμίνιο τουλάχιστον βάζε το το βράδυ πριν κοιμηθείς μετά το ντουζ και όχι το πρωί. Μετά από λίγες βδομάδες θα διαπιστώσεις πως ίσως δεν χρειάζεσαι να βάζεις αντιιδρωτικό κάθε μέρα, αλλά μέρα παρά μέρα.

 

ΦΥΣΙΚΗ ΛΥΣΗ

Τα βιολογικά αποσμητικά διατείνονται ότι δεν περιέχουν αλουμίνιο, τρικλοζάν, parabens, και αλκοόλ, είναι πιο φιλικά στο σώμα και το περιβάλλον και κάνουν δουλειά με φυσικά συστατικά, όπως ορυκτός κρύσταλλος, αλόη και αιθέρια έλαια.

 

ΑΚΡΑΙΑ ΛΥΣΗ – ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Είναι το μπότοξ μασχαλιαίας υπεριδρωσίας, το οποίο συστήνεται όταν έχεις δοκιμάσει τα πάντα, από όλα τα παραπάνω. Πρόκειται για την παθολογική εκδοχή της εφίδρωσης και έχει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην εμφάνιση όσο και στη ψυχολογία του ατόμου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Frozen yogurt

Θέλετε κάτι γρήγορο, εύκολο και νόστιμο; Αυτό είναι ο frozen yogurt. Για εργένηδες και μη, αυτό το γλυκό σνακ θα σας ικανοποιήσει. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ ...

Φτιάξε στήθος χωρίς βάρη

Τα βάρη στη γυμναστική χρησιμοποιούνται για ενδυνάμωση χεριών και στήθους. Και ένα γυμνασμένο στήθος προσδίδει κύρος στην εμφάνιση ενός άντρα. Για να φτιάξεις στήθος χρειάζονται...

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού – Εξήγηση

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού”, ενδεχομένως, αποτελεί την σημαντικότερη νέα σειρά του 2021. Παγιδευμένοι μέσα σε κτήριο σε απόκρυφο σημείο και υπό την επίβλεψη μασκοφόρων φρουρών,...

Χατζηγιάννης: «Ένας άνδρας πρέπει να τηρεί τον λόγο του και να παρέχει ασφάλεια στους γύρω του»

Ένα όνομα συνώνυμο της ποιότητας και της επιτυχίας. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, εδώ και δύο δεκαετίες πλέον, γεμίζει στάδια και δημιουργεί μοναδικό κλίμα σε κάθε...

Κόβεσαι στο ξύρισμα; Δες πως θα σταματήσεις την αιμορραγία

Δεν υπάρχει άντρας που να ξυρίζεται με το παραδοσιακό τρόπο και να μην έχει κοπεί. Όλοι την έχουμε πατήσει όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε. Εκτός...