Πως θα διατηρήσεις φρέσκο ένα ουίσκι

«Ουίσκι και ξερό ψωμί». Γιατί το λέμε αυτό; Μα φυσικά επειδή πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά και πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Για την αγορά του μπορεί να ξοδέψουμε λίγα παραπάνω χρήματα αλλά αξίζει τον κόπο και είναι μια καλή επένδυση, η οποία θέλει προστασία.

Μη θεωρείς δεδομένο ότι ένα ουίσκι μπορεί να παραμείνει για καιρό στην κάβα των ποτών σου χωρίς να πάθει κάποια φθορά.

Τρόποι υπάρχουν για να αποθηκεύεις και να διατηρείς σωστά το ουίσκι σου. Για να έχεις την ίδια γευστική απόλαυση όσο καιρό το έχεις.

 

ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Το φως του ήλιου δεν καταστρέφει μόνο το χρώμα του αλλά επηρεάζει και τις ενώσεις του ίδιου του ποτού, κάνοντάς το να κοκκινίζει. Σε αντίθεση με την μπύρα που μπαίνει σε σκουρόχρωμα μπουκάλια, το ουίσκι συσκευάζεται συνήθως σε καθαρό γυαλί, κάτι που το καθιστά ευάλωτο στην καταστροφική λάμψη του ήλιου.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΨΥΓΕΙΟ

Το να διατηρείς οποιοδήποτε ποτό στο ψυγείο, δε σημαίνει πως το καταστρέφεις ολοκληρωτικά, απλά οι γεύσεις του δεν θα είναι πάντοτε οι ίδιες όταν το βάλεις στο ποτήρι σου. Σε αντίθεση με την βότκα που μπορεί να ανταπεξέλθει στην ψύξη, το ουίσκι είναι προτιμότερο να διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.

ΌΧΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ

Το ουίσκι είναι υγρό και όπως κάθε άλλο από αυτά, θα αρχίσει να εξατμίζεται κάτω από συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, ειδικά αν το έχεις κοντά σε μια πηγή θερμότητας για αρκετούς μήνες. Ένα σφραγισμένο μπουκάλι είναι βέβαια πιο ασφαλές αλλά δεν ισχύει το ίδιο για κάποιο που έχεις ανοίξει.

ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΟΡΘΙΟ

Δεν πρόκειται για κρασί, όπου η επαφή με τον φελλό μπορεί να είναι σημαντική, γι’ αυτό και οι φιάλες αυτού αποθηκεύονται πολύ συχνά ξαπλωμένες οριζόντια. Αν έχεις κλείσει το ουίσκι με φελλό, η συνεχής επαφή του ποτού με αυτόν ενδεχομένως να τον καταστρέψει σε λίγο καιρό. Αντ’ αυτού, γύρνα απλά για λίγα δευτερόλεπτα το μπουκάλι, τόσο όσο να υγρανθεί για λίγο ο φελλός.

ΒΑΛΤΟ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ Η ΚΑΡΑΦΑ

Η τοποθέτηση του κρασιού σε μια καράφα επιτρέπει σε αυτό να «ανοίξει» και να αναδείξει τα αρώματά του, σε συνδυασμό με τον αέρα, ενώ η γεύση του βελτιώνεται. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με το ουίσκι, που δεν είναι και ακριβώς «κολλητοί» με τον αέρα. Σε μια γυάλινη καράφα -ιδανικά μικρότερη από το μέγεθος της κανονικής φιάλης- που κλείνει σχετικά καλά, το οξυγόνο δεν θα μπορέσει να επιδράσει με το ποτό και να διαφοροποιήσει, προς το χειρότερο, τη γεύση του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υιοθέτησε και εσύ το στιλ του Μπακογιάννη

Ο Κώστας Μπακογιάννης αν και ήταν ήδη γνωστός στον κόσμο, καθώς προέρχεται από μια πολιτική οικογένεια, είδε τις «μετοχές» του να ανεβαίνουν από τότε που ανέλαβε...

Δες ποια φαγητά ψήνονται στα κάρβουνα

Το ψήσιμο είναι αντρική υπόθεση kαι μια από τις αγαπημένες συνήθειες των περισσοτέρων από εμάς. Ξέρουμε τα κόλπα και κάποιες τεχνικές ψησίματος , όποτε...

Τραχανάς με ντομάτα

Ο τραχανάς είναι ό,τι πιο παραδοσιακό μπορούμε να φάμε. Ειδικά, τις κρύες μέρες του χειμώνα που θέλουμε να φάμε κάτι ζεστό, ο τραχανάς είναι...

Χαρακτηριστικά που αναζητούν οι γυναίκες σε έναν άντρα

Μπορεί να εκπλαγείς με το τι οι γυναίκες ψάχνουν σε έναν άντρα. Δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση που κάνει ένα άντρα ελκυστικό και γοητευτικό,...

Καλαμπόκι: Τα υπέρ και τα κατά για την υγεία μας

Το καλαμπόκι είναι το αγαπημένο μικρών και μεγάλων σε όλες τις μορφές του. Μάλιστα, αρκετοί το έχουμε συνδυάσει με τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδικών...