Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι είναι ήλιος χωρίς θάλασσα. Είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της εποχής και το απολαμβάνουμε όσο κανένα άλλο φρούτο.
Το να διαλέξουμε το καλό καρπούζι δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Πρέπει να είναι ζουμερό, γλυκό και φρέσκο για να πούμε ότι είναι το τέλειο.
Υπάρχουν, όμως κάποια μυστικά που θα μας βοηθήσουν να διαλέξουμε ένα καλό καρπούζι, αρκεί να έχουμε παρατηρητικότητα.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑΕίναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.
Διαβάστε περισσότερα στο: womensnews.gr