Tάκης Προεστάκης ένας μοντέρνος Άγιος

Ο Άγιος Τάκης, ο άγιος των απανταχού εγκαταλελειμμένων μικρών ζώων, βρίσκεται στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ο Τάκης Προεστάκης αφιέρωσε τη ζωή του στην διάσωση των αδέσποτων της Ιεράπετρας και πλέον αποτελεί δίκαια μια παγκόσμια φιγούρα στην διάσωση μικρών ζώων.

Το Takis Shelter, το Μη Κερδοσκοπικό Ίδρυμα που ιδρύθηκε το 2014 και έχει μοναδικό σκοπό τη διάσωση των αδέσποτων, εγκαταλελειμμένων ζώων της Κρήτης και σήμερα φροντίζει περισσότερα από 400 σκυλιά, γάτες, κατσίκες και γαϊδουράκια.
Με έδρα την Ιεράπετρα, νότια της Κρήτης, οι σκύλοι και οι γάτες που έχουν διασωθεί, έχουν 33 στρέμματα από ιδιωτικούς, κλειστούς ελαιώνες για να ζήσουν ελεύθερη και χαρούμενη ζωή.

Με πολύ λίγα άτομα που συνήθως βοηθούν εθελοντικά, ο Τάκης διασώζει έναν μεγάλο αριθμό αδέσποτων και άρρωστων συνήθως, μικρών οικόσιτων ζώων. Πλέον είναι πασίγνωστος και έτσι πολύ συχνά βρίσκει εγκαταλελειμμένα σκυλιά δεμένα, συχνά με τα κουτάβια τους σε ένα κουτί, έξω από το καταφύγιο.

Με τα χρήματα από τις δωρεές ο Τάκης έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στείρωσης σε γάτες και σκυλιά ώστε να σταματήσει ο πολλαπλασιασμός των αδέσποτων και να ζήσουν μια αρμονική και ελεύθερη ζωή μέσα στο Takis Shelter.

Αφορμή γι αυτό το άρθρο ήταν ο Black.

Ο Black ήταν ένας μαύρος χαρούμενος -καυλωμένος με τη ζωή- σκύλαρος, ο οποίος είχε την ατυχία να είναι ανάπηρος στα πίσω του πόδια και να έχει στη μουσούδα του, έναν τεράστιο όγκο όταν τον βρήκαν. Ο Τάκης τον φρόντισε σαν παιδί του. Του έφτιαξε ένα ειδικό αμαξίδιο και τον κοινωνικοποίησε μαζί με τα υπόλοιπα σκυλιά του Takis Shelter. Για έναν χρόνο παρακολούθησα την ζωή του Black και το φυσιολογικό του τέλος, όταν ο όγκος ήταν τόσο μεγάλος που δεν του επέτρεπε να φάει ή να πιει πλέον.

Η τρυφερότητα του Τάκη, στα λόγια που έλεγε στο πάρα πολύ άρρωστο και καταδικασμένο σκυλί, ήταν αυτά που με κάνουν να γράψω δυο λόγια γι αυτόν τον υπέροχο τύπο, που κάνει περήφανους τους Κρητικούς και τους Έλληνες.

Διαβάστε αλλού πως ο Τάκης είχε ένα κλαμπ, και το πούλησε και αποσύρθηκε αφιερώνοντας τη ζωή του στους σκύλους και τις γάτες. Εδώ, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να δείτε το video και να επισκεφτείτε την σελίδα του στο Facebook, να γίνετε φίλος του Takis Shelter και αφού αξιολογήσετε την προσπάθειά του να κάνετε μια μικρή δωρεά στο καταφύγιο.

Από το 2014, το Takis Shelter έχει φιλοξενήσει χιλιάδες ζώα. Ο Τάκης τρέχει ένα πρόγραμμα υιοθεσίας ζώων με μεγάλη επιτυχία. Από όλο τον κόσμο έρχονται στην Ιεράπετρα να υιοθετήσουν ένα σκύλο ή μια γάτα, ώστε να βοηθήσουν έμπρακτα το έργο που κάνει ο Προεστάκης.

Μπράβο ρε Τάκη. Σε ευχαριστούμε για όλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιες ασκήσεις μπορούν ν’αντικαταστήσουν το τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι ζέσταμα πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε άλλη άσκηση. Και εκτός αυτού, βοηθάει στο κάψιμο λίπους. Έχουμε αναφέρει πως έχει πολύ σημαντικά οφέλη για την...

Βουτιά στην ιστορία του Βυζαντίου

Ταξιδιωτικό στον Μυστρά Ταξιδεύουμε στον περίφημο λόφο του Μυστρά για να αφουγκραστούμε λίγη από την ιστορία του Βυζαντίου και να πάρουμε την αίσθηση ενός τόπου...

Fuji Latifudia: Μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν κάνουμε tattoo

Τα τατουάζ έχουν γίνει της μόδας και πλέον σπάνια συναντάς κάποιος που δεν έχει «χτυπήσει» κάτι στο σώμα του. Όσοι ξεκινούν να κάνουν τατουάζ το...

Sexting: Μήπως κάνει καλύτερη τη σεξουαλική μας ζωή;

Το sexting λαμβάνει περισσότερο χρόνο στη ζωή μας καθώς είναι και αυτός ένας τρόπος για να κάνεις σεξ. Και όπως το λέει και η λέξη,...

Πανακότα με καφέ και ρόφημα αμυγδάλου

Η πανακότα είναι ένα γλυκό που έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές. Η συνταγή με καφέ έχει μια εξαιρετική γεύση και θα ικανοποιήσει και τον πιο...