fbpx

Tάκης Προεστάκης ένας μοντέρνος Άγιος

Ο Άγιος Τάκης, ο άγιος των απανταχού εγκαταλελειμμένων μικρών ζώων, βρίσκεται στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ο Τάκης Προεστάκης αφιέρωσε τη ζωή του στην διάσωση των αδέσποτων της Ιεράπετρας και πλέον αποτελεί δίκαια μια παγκόσμια φιγούρα στην διάσωση μικρών ζώων.

Το Takis Shelter, το Μη Κερδοσκοπικό Ίδρυμα που ιδρύθηκε το 2014 και έχει μοναδικό σκοπό τη διάσωση των αδέσποτων, εγκαταλελειμμένων ζώων της Κρήτης και σήμερα φροντίζει περισσότερα από 400 σκυλιά, γάτες, κατσίκες και γαϊδουράκια.
Με έδρα την Ιεράπετρα, νότια της Κρήτης, οι σκύλοι και οι γάτες που έχουν διασωθεί, έχουν 33 στρέμματα από ιδιωτικούς, κλειστούς ελαιώνες για να ζήσουν ελεύθερη και χαρούμενη ζωή.

Με πολύ λίγα άτομα που συνήθως βοηθούν εθελοντικά, ο Τάκης διασώζει έναν μεγάλο αριθμό αδέσποτων και άρρωστων συνήθως, μικρών οικόσιτων ζώων. Πλέον είναι πασίγνωστος και έτσι πολύ συχνά βρίσκει εγκαταλελειμμένα σκυλιά δεμένα, συχνά με τα κουτάβια τους σε ένα κουτί, έξω από το καταφύγιο.

Με τα χρήματα από τις δωρεές ο Τάκης έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στείρωσης σε γάτες και σκυλιά ώστε να σταματήσει ο πολλαπλασιασμός των αδέσποτων και να ζήσουν μια αρμονική και ελεύθερη ζωή μέσα στο Takis Shelter.

Αφορμή γι αυτό το άρθρο ήταν ο Black.

Ο Black ήταν ένας μαύρος χαρούμενος -καυλωμένος με τη ζωή- σκύλαρος, ο οποίος είχε την ατυχία να είναι ανάπηρος στα πίσω του πόδια και να έχει στη μουσούδα του, έναν τεράστιο όγκο όταν τον βρήκαν. Ο Τάκης τον φρόντισε σαν παιδί του. Του έφτιαξε ένα ειδικό αμαξίδιο και τον κοινωνικοποίησε μαζί με τα υπόλοιπα σκυλιά του Takis Shelter. Για έναν χρόνο παρακολούθησα την ζωή του Black και το φυσιολογικό του τέλος, όταν ο όγκος ήταν τόσο μεγάλος που δεν του επέτρεπε να φάει ή να πιει πλέον.

Η τρυφερότητα του Τάκη, στα λόγια που έλεγε στο πάρα πολύ άρρωστο και καταδικασμένο σκυλί, ήταν αυτά που με κάνουν να γράψω δυο λόγια γι αυτόν τον υπέροχο τύπο, που κάνει περήφανους τους Κρητικούς και τους Έλληνες.

Διαβάστε αλλού πως ο Τάκης είχε ένα κλαμπ, και το πούλησε και αποσύρθηκε αφιερώνοντας τη ζωή του στους σκύλους και τις γάτες. Εδώ, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να δείτε το video και να επισκεφτείτε την σελίδα του στο Facebook, να γίνετε φίλος του Takis Shelter και αφού αξιολογήσετε την προσπάθειά του να κάνετε μια μικρή δωρεά στο καταφύγιο.

Από το 2014, το Takis Shelter έχει φιλοξενήσει χιλιάδες ζώα. Ο Τάκης τρέχει ένα πρόγραμμα υιοθεσίας ζώων με μεγάλη επιτυχία. Από όλο τον κόσμο έρχονται στην Ιεράπετρα να υιοθετήσουν ένα σκύλο ή μια γάτα, ώστε να βοηθήσουν έμπρακτα το έργο που κάνει ο Προεστάκης.

Μπράβο ρε Τάκη. Σε ευχαριστούμε για όλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πίνεις βότκα; Δες γιατί είσαι στο σωστό δρόμο

H βότκα είναι από τα πιο δημοφιλή ποτά σ' όλο το κόσμο. Σκέτη ή σε cocktail κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε πάρα πολλά αλκοολούχα...

Δείτε ποια φυτά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα

Τα φυτά μέσα στο σπίτι εκτός από ομορφιά προσφέρουν και έναν άλλον αέρα ανανέωσης της ατμόσφαιρας. Όλοι ξέρουμε πως το να έχουμε καθαρό αέρα...

Διάλεξε το κατάλληλο αντηλιακό ανάλογα με το δέρμα σου

Πόσο σίγουρος είσαι για το τι αντηλιακό βάζεις στο σώμα σου; Και δεν εννοούμε για το αν είναι ληγμένο, αλλά για το αν είναι το...

Το πρωινό ντουζ σου δίνει περισσότερη ενέργεια

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνάμε είναι να φτιάξουμε τον καφέ μας και να καθίσουμε να τον απολαύσουμε. Κάποιοι, άλλοι βέβαια προτιμούν να...

Πως θα κάνεις ένα business casual look

Το ντύσιμο ανάλογα τις περιστάσεις και το που βρισκόμαστε έχει τους δικούς του κανόνες. Πιο παλιά, στο χώρο εργασίας το dress code επέβαλλε κοστούμι...