Έχεις ενοχές μετά από ένα one night stand; Δες τον λόγο

Το έχουμε ακούσει, ίσως κάποιοι το έχουν δοκιμάσει έτσι για να αποκτήσουν και αυτή την εμπειρία. Άλλωστε δεν είναι taboo.

Το one night stand, είναι εμπειρία ζωής. Κάποιοι το έχουν κάνει και δεν το μετανιώνουν. Υπάρχει, όμως και εκείνη η κατηγορία ανθρώπων που το έχουν κάνει αλλά την επόμενη μέρα, αισθάνονται σαν να έχουν κάνει κάποιο «έγκλημα».

Η ΕΡΕΥΝΑ

Έρχεται μία έρευνα του περιοδικού Journal of Sex Research για να δείξει το πόσο επηρεαζόμαστε από τους φίλους μας σε ζητήματα που αφορούν το σεξ και συγκεκριμένα στο περιστασιακό σεξ.

Σε αυτήν συμμετείχαν φοιτητές τριών μεγάλων αμερικανικών πανεπιστημίων, στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης έρευνας γύρω από την κατάχρηση αλκοόλ. Οι φοιτητές δήλωσαν ότι είχαν έρθει σε ερωτική επαφή ή έστω είχαν φιληθεί τον τελευταίο χρόνο με άτομα που δεν ήταν “in a relationship” και αυτό συνέβη μετά ένα γερό μεθύσι -για την ιστορία τα ποτά ήταν 5 ή/και παραπάνω για τα αγόρια, 4 ή/και παραπάνω για τα κορίτσια.

589 από τους φοιτητές, που συμμετείχαν, ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών, δήλωσαν ότι είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ. Σχεδόν οι μισοί (51%) ήταν αγόρια και σε συντριπτικό ποσοστό 82% εκτός σχέσης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η συμπεριφορά των φίλων τους επηρέαζε και τις δικές τους συνήθειες στην ερωτική τους ζωή. Όσο πιο πολλές παρτενέρ είχαν οι φίλοι τόσες περισσότερες επεδίωκαν και αυτοί. Η μίμηση των φίλων, φάνηκε ότι ίσχυε όταν θεωρούνταν θετικές τις συμπεριφορές τους σχετικά με το σεξ.

Αυτό, όμως, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της πιθανότητας για τουλάχιστον μια αρνητική επίπτωση -λύπη, απώλεια φίλων, εσωτερική σύγκρουση και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα- και ταυτόχρονα μείωνε τη συχνότητα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν άλλες αρνητικές επιπτώσεις. Και αυτό, γιατί, όπως φαίνεται, μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία, κάποιος αλλάζει στάση σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται τη σχέση του με το άλλο φύλο.

Άλλα κίνητρα για περιστασιακό σεξ, όπως η επιθυμία του να μην δεθούν με μία σύντροφο, συνδέονται με μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών παρτενέρ χωρίς δεσμεύσεις. Επίσης, τα άτομα που δήλωσαν ότι η εναλλαγή συντρόφων είναι κάτι που τους προκαλεί ευχαρίστηση και κάνει πιο διασκεδαστική τη ζωή τους, είχαν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν αρνητικές επιπτώσεις.

Ωστόσο η χρησιμοποίηση του σεξ ως αντίδοτο στη μοναξιά ή σαν μέσο για να νιώσουν πιο ελκυστικοί οδηγούσε σε περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζώδια: Πώς μας επηρεάζει η Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου

Ζώδια: Η Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα- Υδροχόου θα επηρεάσει πολλά ζώδια όσον αφορά στη σχέση τους με άλλους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες προβλέψεις… ΚΡΙΟΣ:  Είναι...

Πόσο ευθύνεται η διατροφή για την τριχόπτωση

Η αραίωση των μαλλιών είναι ένας από τους εφιάλτες μας. Δεν είναι μόνο οι 50αρηδες που παρατηρούν αυτό το πρόβλημα, αλλά εμφανίζεται και σε...

Μάθε τον λόγο για τον οποίο όσο μεγαλώνεις κοιμάσαι λιγότερο

Όταν είμαστε μικροί, έχουμε τον ύπνοστο τσεπάκι μας. Όσο μεγαλώνουμε όμως κοιμόμαστε όλο και λιγότερες ώρες. Πως εξηγείται αυτό; Οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί πως αλλάζουν κάποιοι...

Βαρουφάκης: Το πολιτικό πρόσωπο με το αμφιλεγόμενο στιλ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, τόσο για τις πολιτικές του προτάσεις, όσο και για το εκκεντρικό του στιλ. Γεννημένος στις 24 Μαρτίου 1961...

Τυχερή νίκη του Μάβερικ Βινιάλες στην Εμίλια Ρομάνα

Τυχερός ο Μάβερικ Βινιάλες που είδε τον Πέκο Μπανάια να πέφτει μπροστά του, κέρδισε στο Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνα, με 2ο τον Ζοάν...