fbpx

Έχεις ενοχές μετά από ένα one night stand; Δες τον λόγο

Το έχουμε ακούσει, ίσως κάποιοι το έχουν δοκιμάσει έτσι για να αποκτήσουν και αυτή την εμπειρία. Άλλωστε δεν είναι taboo.

Το one night stand, είναι εμπειρία ζωής. Κάποιοι το έχουν κάνει και δεν το μετανιώνουν. Υπάρχει, όμως και εκείνη η κατηγορία ανθρώπων που το έχουν κάνει αλλά την επόμενη μέρα, αισθάνονται σαν να έχουν κάνει κάποιο «έγκλημα».

Η ΕΡΕΥΝΑ

Έρχεται μία έρευνα του περιοδικού Journal of Sex Research για να δείξει το πόσο επηρεαζόμαστε από τους φίλους μας σε ζητήματα που αφορούν το σεξ και συγκεκριμένα στο περιστασιακό σεξ.

Σε αυτήν συμμετείχαν φοιτητές τριών μεγάλων αμερικανικών πανεπιστημίων, στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης έρευνας γύρω από την κατάχρηση αλκοόλ. Οι φοιτητές δήλωσαν ότι είχαν έρθει σε ερωτική επαφή ή έστω είχαν φιληθεί τον τελευταίο χρόνο με άτομα που δεν ήταν “in a relationship” και αυτό συνέβη μετά ένα γερό μεθύσι -για την ιστορία τα ποτά ήταν 5 ή/και παραπάνω για τα αγόρια, 4 ή/και παραπάνω για τα κορίτσια.

589 από τους φοιτητές, που συμμετείχαν, ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών, δήλωσαν ότι είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ. Σχεδόν οι μισοί (51%) ήταν αγόρια και σε συντριπτικό ποσοστό 82% εκτός σχέσης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η συμπεριφορά των φίλων τους επηρέαζε και τις δικές τους συνήθειες στην ερωτική τους ζωή. Όσο πιο πολλές παρτενέρ είχαν οι φίλοι τόσες περισσότερες επεδίωκαν και αυτοί. Η μίμηση των φίλων, φάνηκε ότι ίσχυε όταν θεωρούνταν θετικές τις συμπεριφορές τους σχετικά με το σεξ.

Αυτό, όμως, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της πιθανότητας για τουλάχιστον μια αρνητική επίπτωση -λύπη, απώλεια φίλων, εσωτερική σύγκρουση και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα- και ταυτόχρονα μείωνε τη συχνότητα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν άλλες αρνητικές επιπτώσεις. Και αυτό, γιατί, όπως φαίνεται, μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία, κάποιος αλλάζει στάση σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται τη σχέση του με το άλλο φύλο.

Άλλα κίνητρα για περιστασιακό σεξ, όπως η επιθυμία του να μην δεθούν με μία σύντροφο, συνδέονται με μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών παρτενέρ χωρίς δεσμεύσεις. Επίσης, τα άτομα που δήλωσαν ότι η εναλλαγή συντρόφων είναι κάτι που τους προκαλεί ευχαρίστηση και κάνει πιο διασκεδαστική τη ζωή τους, είχαν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν αρνητικές επιπτώσεις.

Ωστόσο η χρησιμοποίηση του σεξ ως αντίδοτο στη μοναξιά ή σαν μέσο για να νιώσουν πιο ελκυστικοί οδηγούσε σε περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μουσική και εργασία: Πως μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σου στη δουλεια

Η μουσική είναι το κατάλληλο καταπραϋντικό για πολλά πράγματα που κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Μας βοηθάει να χαλαρώσουμε σωματικά και ψυχολογικά, να διώξουμε τις κακές...

Το ψάρι θέλει τέχνη- Δες πως να το ψήσεις στα κάρβουνα

Το ψήσιμο στα κάρβουνα, είτε πρόκειται για μπριζολίτσα είτε για ψάρι χρειάζεται δεξιοτεχνία και συνήθως πρόκειται για αντρική υπόθεση. Το ψήσιμο του ψαριού στη σχάρα...

Γιατί το αγριέλαιο είναι το νέο superfood;

Πολλοί θεωρούν πως το αγριέλαιο που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα είναι το νέο superfood και δεν κάνουν καθόλου λάθος. Παράγεται από αγριελιές της...

Κέικ μόνο με ένα αυγό

Όταν κάθεσαι σπίτι και θες να φας κάτι γλυκό, η πρώτη σκέψη που σου περνάει από το μυαλό είναι να κάνεις ένα κέικ. Το κέικ,...

Αυτά τα trends πρέπει να τ’αφήσεις στο παρελθόν

Η μόδα αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και οι νέες τάσεις έρχονται ενώ οι παλιές παρέρχονται. Μπορεί να πέσετε στη παγίδα να φορέσετε κομμάτια που...