Έχεις ενοχές μετά από ένα one night stand; Δες τον λόγο

Το έχουμε ακούσει, ίσως κάποιοι το έχουν δοκιμάσει έτσι για να αποκτήσουν και αυτή την εμπειρία. Άλλωστε δεν είναι taboo.

Το one night stand, είναι εμπειρία ζωής. Κάποιοι το έχουν κάνει και δεν το μετανιώνουν. Υπάρχει, όμως και εκείνη η κατηγορία ανθρώπων που το έχουν κάνει αλλά την επόμενη μέρα, αισθάνονται σαν να έχουν κάνει κάποιο «έγκλημα».

Η ΕΡΕΥΝΑ

Έρχεται μία έρευνα του περιοδικού Journal of Sex Research για να δείξει το πόσο επηρεαζόμαστε από τους φίλους μας σε ζητήματα που αφορούν το σεξ και συγκεκριμένα στο περιστασιακό σεξ.

Σε αυτήν συμμετείχαν φοιτητές τριών μεγάλων αμερικανικών πανεπιστημίων, στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης έρευνας γύρω από την κατάχρηση αλκοόλ. Οι φοιτητές δήλωσαν ότι είχαν έρθει σε ερωτική επαφή ή έστω είχαν φιληθεί τον τελευταίο χρόνο με άτομα που δεν ήταν “in a relationship” και αυτό συνέβη μετά ένα γερό μεθύσι -για την ιστορία τα ποτά ήταν 5 ή/και παραπάνω για τα αγόρια, 4 ή/και παραπάνω για τα κορίτσια.

589 από τους φοιτητές, που συμμετείχαν, ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών, δήλωσαν ότι είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ. Σχεδόν οι μισοί (51%) ήταν αγόρια και σε συντριπτικό ποσοστό 82% εκτός σχέσης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η συμπεριφορά των φίλων τους επηρέαζε και τις δικές τους συνήθειες στην ερωτική τους ζωή. Όσο πιο πολλές παρτενέρ είχαν οι φίλοι τόσες περισσότερες επεδίωκαν και αυτοί. Η μίμηση των φίλων, φάνηκε ότι ίσχυε όταν θεωρούνταν θετικές τις συμπεριφορές τους σχετικά με το σεξ.

Αυτό, όμως, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της πιθανότητας για τουλάχιστον μια αρνητική επίπτωση -λύπη, απώλεια φίλων, εσωτερική σύγκρουση και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα- και ταυτόχρονα μείωνε τη συχνότητα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν άλλες αρνητικές επιπτώσεις. Και αυτό, γιατί, όπως φαίνεται, μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία, κάποιος αλλάζει στάση σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται τη σχέση του με το άλλο φύλο.

Άλλα κίνητρα για περιστασιακό σεξ, όπως η επιθυμία του να μην δεθούν με μία σύντροφο, συνδέονται με μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών παρτενέρ χωρίς δεσμεύσεις. Επίσης, τα άτομα που δήλωσαν ότι η εναλλαγή συντρόφων είναι κάτι που τους προκαλεί ευχαρίστηση και κάνει πιο διασκεδαστική τη ζωή τους, είχαν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν αρνητικές επιπτώσεις.

Ωστόσο η χρησιμοποίηση του σεξ ως αντίδοτο στη μοναξιά ή σαν μέσο για να νιώσουν πιο ελκυστικοί οδηγούσε σε περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Χαρδαλιάς: Το ατημέλητο look ενός αυστηρού άνδρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μπήκε στη ζωή μας και μας έβαλε σε καραντίνα και έκανε πολλές γυναίκες να τον δουν με διαφορετικό μάτι. Είναι ο άνδρας...

Μάθε γιατί δεν πρέπει να ουρείς στην πισίνα

Είναι μια κακιά συνήθεια που πρέπει να κόψουμε όσοι την κάνουμε. Όλοι έχουμε επιλέξει να κάνουμε το μπάνιο μας αντί για τη θάλασσα στην...

Μηχανή: Έτσι, θα πλύνεις σωστά τη μεγάλη σου αγάπη

Η μοτοσυκλέτα είναι η μεγαλύτερη αγάπη του άντρα. Με αυτήν μπορεί να «ρίξει»  μια γυναίκα. Βλέπετε, πολλές γυναίκες ελκύονται από τους άντρες που οδηγούν...

Το πρωινό ντουζ σου δίνει περισσότερη ενέργεια

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνάμε είναι να φτιάξουμε τον καφέ μας και να καθίσουμε να τον απολαύσουμε. Κάποιοι, άλλοι βέβαια προτιμούν να...

Οι λόγοι που μια σχέση καταλήγει σε αποτυχία

Καταβάθος, όλοι θέλουμε να κάνουμε μια σχέση, άσχετα εάν δεν το λέμε πάντα. Όταν βρίσκουμε μια γυναίκα έτσι όπως την θέλουμε, κάνουμε τα πάντα για...