Τελικά οι ταινίες είναι αντικατοπτρισμός της πραγματικότητας. Βλέπεις σε ρομαντικές ταινίες τον πρωταγωνιστή να ερωτεύεται κεραυνοβόλα την συμπρωταγωνίστρια του, η οποία τις περισσότερες φορές τυχαίνει να είναι και συνάδελφός του στη δουλεία. Και το αντίθετο.
Αυτό συχνά συμβαίνει και στη πραγματικότητα, αφού αρκετοί έχει τύχει να ερωτευτούν κάποια συνάδελφό τους και πολλές φορές δημιουργείται μια σχέση.
Σύμφωνα με έρευνα υπάρχουν πολλοί που κάνουν σχέση στον εργασιακό χώρο. Αλλά ας την αφήσουμε να μας εξηγήσει, γιατί γίνεται αυτό.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ
Η βρετανική ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας Totaljobs διεξήγαγε έρευνα σύμφωνα με την οποία το 22% των συμμετεχόντων -έλαβαν μέρος 5.000 εργαζόμενοι, άντρες και γυναίκες- γνώρισαν το άλλο τους μισό στην δουλειά συγκριτικά με το 13% που γνωρίστηκε online και το 10% σε μπαρ ή κλαμπ.
Μάλιστα, δύο στους τρεις εργαζόμενους δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι θα ήταν πρόθυμοι να συνάψουν σχέση με κάποιον/κάποια συνάδελφό τους.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της έρευνας, ο λόγος που ερωτευόμαστε συναδέλφους μας είναι απλός και προφανής: «Λόγω φόρτου εργασίας, καταλήγουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί τους απ’ ό,τι με τους φίλους ή τους ερωτικούς συντρόφους μας».
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ
Ο David Brudö, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εφαρμογής ψυχικής ευεξίας Remente στο Business Insider λέει: «Η πλειοψηφία των ενηλίκων δαπανά τουλάχιστον 1.680 ώρες ετησίως στο γραφείο, επομένως είναι πιθανό να ξοδεύει περισσότερο χρόνο με τους συναδέλφους συγκριτικά με σχεδόν οποιονδήποτε άλλο».
«Παρά το γεγονός ότι δεν μπορείς να επιλέξεις ποιοι θα είναι οι συνεργάτες σου, οι πιθανότητες είναι ότι θα μοιράζεσαι μαζί τους κοινά ενδιαφέροντα».
Επιπλέον υπογραμμίζει ότι όταν εργάζεσαι με κάποιον γνωρίζεις πολύ πιο εύκολα και γρήγορα τον χαρακτήρα του και ανακαλύπτεις τα θετικά και τα αρνητικά του.
«Και κάπως έτσι, είναι εύκολο να αρχίσεις να μοιράζεσαι μαζί του προσωπικά θέματα, ευχάριστα ή δυσάρεστα, να δένεσαι συναισθηματικά, να μπερδεύεσαι και να αισθάνεσαι ότι υπάρχει μεταξύ σας ερωτική έλξη, ακόμα κι αν είναι ανύπαρκτη και πρόκειται απλά για αμοιβαία συμπάθεια».