Γιατί πρέπει να μείνεις φίλος με την πρώην σου;

Πρέπει να μείνεις φίλος με την πρώην σου μετά από ένα χωρισμό; Είναι κι αυτό ένας προβληματισμός και τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Από τη μία σκέφτεσαι, πως αν μείνεις φίλος μαζί της, εκείνη μπορεί να το παρεξηγήσει, δίνοντας της ελπίδες επανασύνδεσης. Από την άλλη αναρωτιέσαι ποιος ο λόγος να χάσεις έναν άνθρωπο που σε ξέρει και από την καλή και από την ανάποδη.

Και που μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου φίλος. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, να έχετε χωρίσει σαν φίλοι και όχι σαν εχθροί.Οι απόψεις περί φιλίας ανάμεσα σε πρώην διίστανται, αλλά σας λέμε μετά βεβαιότητας, πως αξίζει να παραμείνετε δύο καλοί φίλοι. Υπάρχει λόγος για να συμβεί; Όχι ένας αλλά πολλοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Όταν είσαι με έναν άνθρωπο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είναι λογικό ν’ αποκτήσετε κοινούς φίλους. Στο χωρισμό, ξεκινάει η γκρίνια και η φαγωμάρα.

Δημιουργούνται «στρατόπεδα» και το πρώην ζευγάρι αναγκάζει τους φίλους να διαλέξουν. Κάτι που όχι μόνο τους φέρνει σε άβολη θέση, αλλά τους αναγκάζει και να διαλύσουν και οι ίδιοι τις σχέσεις τους αναμεταξύ τους.

Σαφώς και τα πράγματα δεν θα μπορούν να είναι όπως πριν, αλλά τουλάχιστον οι κοινοί φίλοι δεν θ’ αναγκαστούν να βρίσκονται διαρκώς σε αμηχανία.

ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ΟΛΕΣ

Θα είναι η ιδανική φίλη, γιατί ξέρει τι θέλεις, ξέρει πως αισθάνεσαι, ξέρει ποτέ θέλεις έναν άνθρωπο να μιλήσεις. Στην ουσία, μπορείς να της ανοίξεις την καρδιά σου. Γι’αυτήν θα είσαι «ανοιχτό βιβλίο», χωρίς να χρειαστεί να πεις οτιδήποτε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΩΣΕΙΣ

Για οτιδήποτε ήταν να μαλώσετε, μαλώσατε. Δεν έχετε πλέον να χωρίσετε κάτι. Αν έχεις να κάνεις με άνθρωπο που καταλαβαίνει και εκείνη πως τα μίση δεν έχουν χώρο στις παρέες ή τις κοινές εξόδους, το μόνο σίγουρο είναι πως θα μάθετε να συμβιώνετε σαν φίλοι πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι ήλπιζες.

ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΩΡΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ

Απέδειξες τόσο στους άλλους όσο και στον εαυτό σου, πως έχεις την ωριμότητα να χειριστείς κάθε κατάσταση. Καλή, αλλά και κακή όπως ένας χωρισμός. Γι’ αυτό και στην επόμενη σχέση θα μπεις -και θα βγεις- λίγο πιο σοφός και πιο κατασταλαγμένος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζακ Ουντερβέγκερ: Ο serial killer που τα βιβλία του έγιναν best sellers

Θεωρείται ένας από τους πιο διαβόητους serial killers και η ζωή του έγινε ταινία με τον τίτλο «Jack». Μέσα στη φυλακή o Τζακ Ουντεβέργκερ ξεκίνησε...

Μήπως ξυρίζεσαι λάθος ώρα; Μάθε ποια είναι η κατάλληλη μέσα στην ημέρα

Εσύ πότε επιλέγεις να ξυριστείς κατά τη διάρκεια της ημέρας; Έχεις σκεφτεί ποτέ, ότι η ώρα που ξυρίζεσαι μπορεί να μην είναι η κατάλληλη; Το ξύρισμα...

Το βρίσιμο κάνει καλό στην υγεία

Το βρίσιμο είναι μια κακή συνήθεια που δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν συγκρατεί τα νεύρα του και κάνει τους γύρω του να...

Οι δικαιολογίες που λες για ν’αποφύγεις τη γυμναστική

Πες το βαρεμάρα, πες το κούραση ή ό,τι άλλο θες αλλά σίγουρα θα βρίσκεις χιλιάδες δικαιολογίες για ν’ αποφύγεις την γυμναστική. Κάποιες φορές, όταν είναι...

Τσιπούρα στη λαδόκολλα

Πολλών ειδών ψάρια, διαφορετικές παραλλαγές στο τρόπο μαγειρέματος τους. Η τσιπούρα στη λαδόκολλα είναι μια συνταγή εύκολη, υγιεινή και ταυτόχρονα πολύ ελαφριά για όσους...