fbpx

Οι 6 πιο κοινές σεξουαλικές φαντασιώσεις

Η φαντασίωση στο σεξ είναι το κερασάκι στην τούρτα για τη μέγιστη απόλαυση. Σκοπός είναι να ικανοποιούνται και οι δύο και ν’απολαμβάνουν κάθε στιγμή του σεξ.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι στο μυαλό μας και τις περισσότερες φορές είναι αδύνατον να τις ξεστομίσουμε στη σύντροφό μας. Κάποιοι βέβαια είναι πιο τολμηροί σε αυτό το κομμάτι και το λένε «κοφτά» χωρίς περαιτέρω αναλύσεις. Το αν θα το δεχτεί εκείνη είναι δικό της θέμα. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Αυτοί που δεν τολμούν να το πουν καταφεύγουν συνήθως σε σεξολόγους που ξέρουν πως θα τους συμβουλεύσουν. Ποιες είναι οι ποιο κοινές φαντασιώσεις;

ΤΟ ΤΡΙΟ

H sex therapist Vanessa Marin αναφέρει: «Είτε πρόκειται για κάποιον που είναι εκτός σχέσης, ή εντός, οι άνθρωποι φαντασιώνονται τρεις ανθρώπους στο κρεβάτι. Μέρος του ελκυστικού του θέματος είναι ο έντονος αισθησιασμός -πολλά διαφορετικά σώματα να αλληλεπιδρούν. Πολλά ζευγάρια επίσης σκέφτονται το τρίο ως τρόπο να φέρουν ”ζωντάνια” ξανά στη σχέση τους».

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ

Οι sex therapist Danielle Harel και Celeste Hirschman αναφέρουν: «Βλέπουμε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δείχνουν ενδιαφέρον στην κυριαρχία και την υποταγή».

«Αν και συνήθως οι άνδρες θέλουν πιο πολύ να υποτάσσουν και οι γυναίκες να υποτάσσονται, ωστόσο δεν ισχύει πάντα. Κάποιες γυναίκες είναι κυριαρχικές και κάποιοι άνδρες υποτακτικοί».

Οι φαντασιώσεις σχετικά με την κυριαρχία έχουν να κάνουν με τη δύναμη, με την αίσθηση ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο μια εμπειρίας και ότι ο άλλος θα υποκύψει σε οποιαδήποτε επιθυμία τους».

«Επίσης υπάρχουν δύο σούπερσεξι πράγματα στην υποταγή: Το πρώτο είναι η αίσθηση ότι ο υποτακτικός έχει την πλήρη προσοχή του κυρίαρχου. Το δεύτερο είναι το αίσθημα ότι χάνεις εντελώς τον έλεγχο, ο οποίος βρίσκεται στον άλλον για την πλήρη απόλαυσή του».

ΠΟΔΟΛΑΓΝΕΙΑ

Η sex therapist Gracie Landes λέει χαρακτηριστικά: «Φαντασιώσεις με τα πόδια και τα παπούτσια είναι πολύ κοινές, κυρίως από τους άνδρες. Οι φαντασίες περιλαμβάνουν διέγερση σεξουαλικού με το πόδι, να… περπατάνε πάνω στον άλλον, συνήθως με γόβα, ή απλά να φαντασιώνεται κάποιος διαφορετικά είδη παπουτσιών για να προκαλέσουν διέγερση».

« Η εικόνα ενός ποδιού μέσα σε συγκεκριμένα παπούτσια είναι πολύ διεγερτική για κάποιους. Αυτή η φαντασίωση συνήθως ξεκινά σε νεαρή ηλικία και μένει και στην πορεία. Γίνεται πιο έντονο όταν μένει κρυφό -που συνήθως αυτό ισχύει- ή όταν ο σύντροφος δεν συμφωνεί και πολύ. Τότε η φαντασίωση της ποδολαγνείας γίνεται πιο δυνατή και συνδέεται με την ντροπή, το απαγορευμένο φρούτο».

ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ΜΕ ΑΛΛΟΝ

Είναι κάτι που πολύ φαντασιώνονται. Γιατί όμως. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

«Με τόσους από εμάς να προσπαθούμε να είμαστε σε μονογαμικές σχέσεις, υπάρχει κάτι εγγενώς προκλητικό και “ταμπού” στη φαντασίωση του να βλέπεις  την σύντροφό σου να κάνει σεξ με άλλο άτομο».

«Το να βλέπεις ένα άλλο χέρι να αγγίζει το κορμί  της συντρόφου σου ή κάποιο άλλο στόμα να φιλά το στόμα της ενισχύει την επιθυμία για τον άλλο, ενώ κάνει έναν προβλέψιμο δεσμό να φαντάζει ξαφνικά απρόβλεπτος, πηγαίνοντας μας πίσω στον πρώτο καιρό της καψούρας».

«Στη θέση του ηδονοβλεψία -ακόμα και στις ίδιες της φαντασιώσεις μας- μπορούμε να έχουμε θέση ισχύος με το βλέμμα μας, ή να είμαστε ανήμποροι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μέσω του πρίσματος της φαντασίωσης, ο πόνος γίνεται ηδονή».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ STRAIGHT ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΙΛΟΥ

Ο sex therapist Ian Kerner δίνει τη δική οπτική γωνία: « Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως δίπολο -ετεροφυλοφιλία και ομοφυλοφιλία- όμως πρόκειται για έννοιες που εξηγούν τις γενικές σεξουαλικές προτιμήσεις μας αλλά δεν περιγράφουν την έμφυτη σεξουαλική ρευστότητα και περιέργεια».

Όταν φαντασιώνουμε ότι κάνουμε σεξ με άνθρωπο του ιδίου φύλου ουσιαστικά προσπαθούμε να καταλάβουμε πως θα ήταν να μας αγγίζει κάποιος με τρόπους ξένους και οικείους ταυτόχρονα -όπως όταν χαϊδεύουμε τον εαυτό μας -και να αποδεσμευτούμε από κάποια στεγανά που σχετίζονται με το φύλο».

Πηγή: huffpost

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πες μου τι άθλημα κάνεις να σου πω τι πρωινό πρέπει να τρως

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας. Είναι αυτό που σου δίνει ενέργεια για να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου και να...

Πως θα δείχνεις πιο φρέσκος μετά από μια πολύωρη πτήση

Όλοι έχει τύχει να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο. Είτε για κοντινούς είτε για πιο μακρινούς προορισμούς. Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι πάντα ξεκούραστο, αλλά στην περίπτωση...

Συμβουλες για να μη φοβάσαι τη δέσμευση

Μια επική ατάκα της γυναίκας είναι «θα ήθελα να το πάμε πιο σοβαρά». Όχι, ότι οι άντρες δεν την λένε, αλλά οι γυναίκες κάποια...

Tips για να ξεχωρίσετε το καλό καρπούζι

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι είναι ήλιος χωρίς θάλασσα. Είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της εποχής και το απολαμβάνουμε όσο κανένα άλλο φρούτο. Το να διαλέξουμε το καλό καρπούζι δεν...

Τα 5 games του nintendo switch για τη παραλία

Οι ώρες που παιρνάμε στην παραλία είναι αρκετές. Μπάνιο, ηλιοθεραπεία, ποτό ή καφέ στη ξαπλώστρα, τι άλλο θέλουμε. Κάποια στιγμή όμως αρχίζει και μας...