Συμβουλες για να μη φοβάσαι τη δέσμευση

Μια επική ατάκα της γυναίκας είναι «θα ήθελα να το πάμε πιο σοβαρά». Όχι, ότι οι άντρες δεν την λένε, αλλά οι γυναίκες κάποια στιγμή θέλουν να αποκατασταθούν, να παντρευτούν και να γίνουν μάνες.

Μάλιστα, αυτό είναι ένα μόνιμο παράπονο των γυναικών, πως οι άντρες δεν θέλουν να δεσμεύονται και θέλουν να κυκλοφορούν χωρίς την ταμπέλα «είμαι δεσμευμένος».

Για κάποιους ισχύει, για κάποιους άλλους όμως, όχι απλά δεν φοβούνται τη δέσμευση, αλλά την επιδιώκουν.

Αυτοί που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους να γίνεται πατέρας από τα 30, υπάρχουν τρόποι για να αλλάξουν γνώμη.

 

Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Οι άντρες που έχουν προβλήματα δέσμευσης, κρατούν μια απόμακρη στάση από τις συντρόφους τους. Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που νιώθουν να έρχονται κοντά, απομακρύνονται.

Κάποιοι παρουσιάζουν ένα ρομαντικό εαυτό προς τις συντρόφους τους με σκοπό να καλύψουν το φόβο τους για μια στενή σχέση με προοπτικές για κάτι πιο σοβαρό.

 

ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΑΣ

Κάντε μια εσωτερική αναζήτηση και θα καταλάβετε τι είναι αυτό που πραγματικά φοβάστε και διστάζετε να κάνετε μια σοβαρή σχέση. Μπορεί να φοβάστε μη πληγωθείτε, τη δουλειά που χρειάζεται και από τους δύο για να λειτουργήσει η σχέση.

Πρέπει να κατονομάσετε τους φόβους σας για να μπορείτε να προχωρήσετε στη ζωή σας.

 

Η ΡΙΖΑ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ ΣΑΣ

Οι φοβίες σας δεν είναι έμφυτες οι περισσότερες, αλλά επίκτητες. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι φόβοι μας μπορεί να έχουν προκληθεί από  ψυχικά τραύματα, ακόμη και από την παιδική μας ηλικία.

Μπορεί να προέρχεται κάποιος από διαλυμένη οικογένεια, ή να υπήρχε ενδοοικογενειακή βία. Έτσι τρέμετε μήπως και η δική σας σχέση είναι καταδικασμένη.

 

ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ

Όλοι έρχεται η ώρα που οραματιζόμαστε το μέλλον μας, ώστε να φτιάξουμε ένα πλάνο για να φτάσουμε εκεί που στοχεύουμε.

Αν είστε άνθρωπος με σπουδές, μια καλή δουλειά και καλό μισθό, θα πρέπει να αναλογιστείτε αν είναι όσα θέλατε να καταφέρετε στη ζωή σας ή αν σας λείπει η οικογένεια.

Μην έχετε φοβίες και σκεφτείτε τι σας γεμίζει και πως θα θέλατε να είναι η ζωή σας ύστερα από 5 χρόνια από τώρα.

ΘΕΣΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Για να επικεντρωθείτε σε ένα στόχο αναπόφευκτα θα παραμελήσετε έναν άλλο. Μπορεί να θέλετε να επικεντρωθείτε στη καριέρα σας, οπότε η προσωπική σας ζωή πάει περίπατο, γιατί δε θα έχετε πολύ χρόνο να αφιερώσετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα εξαφανίσεις το προγούλι

Το προγούλι είναι κάτι που κανείς από εμάς δεν θα ήθελε να έχει. Βέβαια, δεν έχουμε γεννηθεί όλοι για να έχουμε το πρόσωπο του...

Γιατί πρέπει να πίνετε κρύο καφέ

Ένας κρύος καφές είναι ότι πρέπει, ειδικά, το καλοκαίρι. Μπορεί το χειμώνα να επιλέγουμε τους ζεστούς καφέδες, αλλά ποιος σας είπε ότι ένας fredo espresso...

Ενδυματολογικά λάθη που πρέπει να προσέξεις

Οι περισσότεροι από εμάς φοράμε ότι βρούμε μπροστά μας και φεύγουμε από το σπίτι. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή δεν έχουμε τον απαραίτητο χρόνο είτε...

Τι πρέπει να προσέξετε όταν παραγγέλνετε ψάρι στην ταβέρνα

Καλοκαίρι χωρίς ψάρι και ταβερνούλα δεν γίνεται. Το να είσαι σε μια ταβέρνα σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, και ν’απολαμβάνεις φρέσκα ψάρια είναι...

Το σώμα σου δείχνει ποια είναι η ιδανική σύντροφος για σένα

Δυσκολεύεσαι να βρεις την ιδανική σύντροφο, ενώ άλλοι είναι τυχεροί και πετυχαίνουν κελεπούρια; Γνωρίζεις κάποια και νιώθεις από το πρώτο κιόλας λεπτό μια ακατανίκητη έλξη;...