Half- night stand: Η νέα μόδα στο σεξ

Το σεξ κρύβει πάντα εκπλήξεις. Όλο και καινούρια πράγματα μαθαίνουμε. Αν το καλοσκεφτούμε το σεξ τείνει να γίνει σαν την μόδα. Όπως, στην μόδα νέες τάσεις κάνουν την εμφάνισή τους, έτσι γίνεται και στο σεξ.

Αυτή τη φορά μια νέα εμπειρία έρχεται να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Ποια είναι αυτή; Ονομάζεται half- night stand. Eίναι παρεμφερές με το one- night stand, αλλά διαφέρουν σε ένα σημείο.

Ως γνωστόν το one- night stand είναι η φάση που γνωρίζεις μια άγνωστη σε ένα μπαρ, πίνετε και οι δύο μέχρι να γίνετε τύφλα και καταλήγετε στο κρεβάτι και την επόμενη μέρα ξυπνάτε, χωρίς να θυμάσαι ούτε το όνομά της.

Η νέα τάση στο σεξ είναι πάνω- κάτω το ίδιο, μόνο που στο τέλος δεν ξυπνάς μαζί της αλλά μόνος σου. Κάνατε ό,τι ήταν να κάνετε και έξω από τη πόρτα.

 

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ SEX PARTNERS

«Μερικά one-night stands δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Αντιθέτως, όταν και οι δύο πλευρές έχουν επίγνωση του πώς έχει η κατάσταση μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά ως προς την ανύψωση της αυτοεκτίμησής σου», εξηγεί η Βρετανή σεξολόγος και σύμβουλος σχέσεων Annabelle Knight.

«Όταν όμως αυτά γίνουν κανόνας, τότε τίποτα καλό δεν μπορεί να βγει απ’ αυτή την κατάσταση. Κι αυτό διότι, το να αντικαθιστάς καθετί πραγματικό με μία σειρά από σύντομες σεξουαλικές συνευρέσεις μπορεί να ικανοποιεί το σώμα, όχι όμως και το πνεύμα σου».

Η σεξολόγος αναφέρει: «Τα στερεότυπα και το περιστασιακό σεξ είναι κάτι σαν το κερασάκι με την τούρτα. Το ένα έχει ανάγκη το άλλο για να δέσει το γλυκό».

Όπως η ίδια υπογραμμίζει: «Τα half-night stands μπορεί να αποβούν καταστροφικά, καθώς πυροδοτούν την άποψη ότι είναι μαγκιά για τους άνδρες να αποζητούν μόνο το σεξ και τίποτα άλλο, αλλά επικριτέο για τις γυναίκες να έχουν αυτή τη συμπεριφορά, πόσο μάλλον όταν είναι singles».

Kαι αν αναρωτιέσαι πως έχει γίνει τόσο γνωστό το half- night stand, η λέξη- κλειδί είναι η «τεχνολογία». Στην ουσία ο συνδυασμός τεχνολογίας και social media. Και κάπου εκεί οι εποχές του ρομαντισμού πάνε ανεπιστρεπτί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί πρέπει να μείνεις φίλος με την πρώην σου;

Πρέπει να μείνεις φίλος με την πρώην σου μετά από ένα χωρισμό; Είναι κι αυτό ένας προβληματισμός και τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε τι...

Ο «αιώνιος έφηβος» Σάββας Θεοδωρίδης θα παίζει σ’άλλο γήπεδο τώρα

Ο «τεράστιος» Σάββας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου 1935 και πέθανε στις 17 Αυγούστου 2020 σε ηλικία 85 ετών. Ήταν παλαίμαχος Έλληνας διεθνής...

«Polyξenia Renal»: Νέα Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης

Εστία φροντίδας των ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο τελικού σταδίου υπό αιμοκάθαρση αποτελεί η νέα Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Polyξenia Renal». Σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που...

Γιατί αλλάζει η Apple;

Η Apple για χρόνια είναι πρωτοπόρος στο χώρο της τεχνολογίας, σε όλα τα είδη κινητής και υπολογιστών με τις πωλήσεις κάθε χρόνο να αυξάνονται...

Time to Delay για το No Time to Die

Αμάσητος σε όλα ο Μποντ, αλλά όπως και ο Τραμπ δεν γλίτωσε την πανδημία. Η πρεμιέρα της νέας ταινίας του, του No Time to...