Δες ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τη χωρίσεις

Ένας χωρισμός είναι πάντα δύσκολος, ειδικά αν είμαστε σε μακροχρόνια σχέση και έχουμε περάσει με τη σύντροφό μας πολλές στιγμές που στάθηκαν αφορμή για να δεθούμε ως ζευγάρι.

Είναι φορές που δυσκολευόμαστε να πούμε το μεγάλο «αντίο» αφού δεν θέλουμε να την πληγώσουμε, αλλά και να έχουμε ένα σκηνικό «δράματος» με κλάματα, παρακάλια και αθώα ψέματα.

Σ’ αυτό το σημείο, έρχεται η επιστήμη να δώσει τη λύση για το τρόπο που είναι ο λιγότερο ανώδυνος και σωστός για να δώσουμε ένα τέλος που αρμόζει (όπως λέει και ο Νότης Σφακιανάκης).

                 Τα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να χωρίσεις

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν τα πανεπιστήμια Brigham Young και Νότιας Αλαμπάμα, ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσεις είναι να συμπεριφερθείς σαν κύριος, ντόμπρα και σταράτα. Όχι με ψέματα.

Οι επικεφαλής της μελέτης, Alan Manning και Nicole Amare, υπογραμμίζουν πως «όταν κάποιος πρόκειται να ακούσει δυσάρεστα νέα, προτιμά να του μεταφερθούν με ειλικρίνεια, ευθύτητα και τη λιγότερο δυνατή δόση συναισθήματος».

Μάλιστα έκαναν σαφές το εξής: «Το “πρέπει να μιλήσουμε” είναι μια καλή φράση για να προετοιμάσεις το έδαφος ότι κάτι δυσάρεστο έπεται, προτιμότερη από ένα δακρύβρεχτο πρόλογο».

Το δείγμα για την έρευνα το πήραν από 145 συμμετέχοντες που τους ζήτησαν να να λάβουν μια σειρά από πιθανά σενάρια άσχημων μαντάτων και να βαθμολογήσουν τον τρόπο που αυτά τους ανακοινώθηκαν.

Ο ένας τρόπος ήταν ευθύς και ειλικρινής και ο δεύτερος περισσότερο συναισθηματικός. Όπως διαπιστώθηκε, η πλειοψηφία των αντρών και των γυναικών που έλαβαν μέρος στη μελέτη αξιολόγησαν τον πρώτο τρόπο τον πιο ανώδυνο όσον αφορά στην ανακοίνωση δυσάρεστων ειδήσεων και τη ντομπροσύνη και την ανυποκρισία ως πιο σημαντικά χαρακτηριστικά από τη συμπόνια.

Αν λοιπόν,  δείτε ότι η σχέση σας δεν τραβάει και έχει φτάσει σε τέλμα, ο ιδανικότερος τρόπος για να της το πείτε είναι ο πιο ευθύς και ειλικρινής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ducati Multistrada V4: H πρώτη μοτοσικλέτα με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

Η νέα Ducati Multistrada, που για το 2021 θα διαθέτει και έκδοση με τον θηριώδη κινητήρα V4 των 1.103 κ.εκ. της Panigale, θα είναι...

Αλήθειες για τα χρήματα που θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη

Χρήμα, χρήμα, χρήμα. Μια λέξη που την ακούμε κάθε μέρα γύρω μας . Και όχι άδικα, αφού ζούμε για να το υπηρετούμε και όχι...

Μίλα μου «βρώμικα»- Οι ατάκες που μας «ανάβουν»

Στο σεξ όλα επιτρέπονται. Από kinky στάσεις μέχρι «βρώμικα» λογάκια, η έστω απλά λογάκια. Τα «βρώμικα» λόγια είναι το spicy στοιχείο που κάνει το σεξ...

Γιατί πρέπει να εντάξεις τα φρέσκα φασολάκια στη διατροφή σου

Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είναι πλούσια σε όλα...

Κολάζει στο instagram η μικροσκοπική Ελευθερία Ελευθερίου

Η Ελευθερία Ελευθερίου ξεσηκώνει το Instagram με τις sexy πόζες της, δημιουργώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φαν της. Αυτό όμως που κολάζει τον αντρικό πληθυσμό είναι...