Οι λόγοι που μια σχέση καταλήγει σε αποτυχία

Καταβάθος, όλοι θέλουμε να κάνουμε μια σχέση, άσχετα εάν δεν το λέμε πάντα.

Όταν βρίσκουμε μια γυναίκα έτσι όπως την θέλουμε, κάνουμε τα πάντα για να την κατακτήσουμε.

Τι γίνεται όμως όταν η σχέση δεν καταλήγει έτσι όπως την είχαμε φανταστεί; Δεν φταίει μόνο ο ένας, αλλά και οι δύο. Όσο ευθυνόφοβος κι αν είσαι, αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά.

Αναρωτηθήκατε, γιατί οι σχέσεις δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος; Να ξέρετε, πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν μια σχέση σε… αποτυχία.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένας από τους πιο βασικούς λόγους που εμποδίζουν την μακροχρόνια επιτυχία ενός ζευγαριού. Χωρίς την εμπιστοσύνη η σχέση χάνει δύο βασικά στοιχεία για ένα ισχυρό δέσιμο: ασφάλεια και προστασία. Θέματα εμπιστοσύνης μπορεί να συμπεριλαμβάνουν παράγοντες όπως η ζήλια, η κτητικότητα, η υπερβολική ακαμψία, η συναισθηματική απιστία, η σωματική/σεξουαλική απιστία, η έλλειψη αξιοπιστίας, η έλλειψη της συναισθηματικής στήριξης, η έλλειψη της οικονομικής συμβατότητας και οι έλλειψη αμοιβαίας στήριξης.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Με τον καιρό οι προσδοκίες ενός ζευγαριού για τη σχέση τους μπορεί να διαφοροποιούνται, καθώς ξεκινούν να βλέπουν τα σχέδια της ζωής τους ως «τι θέλω» αντί για «τι θέλουμε». Κάποιοι από τους λόγους που συμβαίνει μια τέτοια ρήξη μεταξύ ενός ζευγαριού περιλαμβάνει:

Το «άλλο σου μισό» ή «γιατί τώρα»;

Το ταίρι σου σε βλέπει σαν το άλλο του μισό ή σε βλέπει ως κάτι για να περάσει καλά τη δεδομένη στιγμή; Με λίγα λόγια, πόσο σοβαρό βλέπει το ταίρι σου το ενδεχόμενο να έχει μια μακροχρόνια σχέση μαζί σου; Και πόσο εσύ με το ταίρι σου;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ

Η συμβατότητα στη σχέση εξετάζεται από όλες διάφορες οπτικές, όπως η συμβατότητα στην οικειότητα, η συμβατότητα στους τύπους της προσωπικότητας και η συμβατότητα του στυλ των δύο συντρόφων.

 

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από τους πιο σημαντικούς λόγους. Πολλές μελέτες έχουν δείξει τα θέματα επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι ή της έλλειψης επικοινωνίας ως ένα από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το ζευγάρι ζητά τη συμβουλή κάποιου ειδικού, καθώς και ένα από τους σημαντικότερους λόγους που οδηγούν σε χωρισμό και διαζύγιο.

Ο ΔρJohn Gottman του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, ειδικός σε μελέτες σχετικά με τα ζευγάρια, κατέληξε έπειτα από περισσότερα από είκοσι χρόνια μελέτης πως ο μεγαλύτερος παράγοντας διαζυγίου είναι όταν ένας από τους δύο συντρόφους ή και οι δυο, δείχνουν περιφρόνηση μέσα στη σχέση.

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόκειται για την επαναλαμβανόμενη άσκηση βίας είτε σωματικής είτε ψυχολογικής. Μιλάμε για λεκτική, συναισθηματική, σωματική και/ή σεξουαλική κακοποίηση, παθολογική χειραγώγηση, παθολογικό ναρκισσισμό και υπερβολικός έλεγχος και κυριαρχία του ενός προς τον άλλο.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Σύμφωνα με μελέτες, οι οικονομικές διαφορές είναι ένας από τους βασικούς λόγους της οικονομικής διάλυσης. Ένα ζευγάρι δεν χρειάζεται να είναι παντρεμένο για να έχει οικονομικές προκλήσεις.  Τα οικονομικά θέματα και διαφωνίες συνδέονται με κάποιες από τις βαθύτερες ψυχολογικές μας ανάγκες και φόβους, συμπεριλαμβανομένης της εμπιστοσύνης, της ασφάλειας, της ισχύος, του ελέγχου και της επιβίωσης.

 

ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Ο εθισμός σε ναρκωτικά, τζόγο ή ποτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά  τη σχέση. Είναι ένας από τους πιο κοινούς λόγους της αποτυχίας της σχέσης.

 

ΒΑΡΕΜΑΡΑ ΚΑΙ ΡΟΥΤΙΝΑ

Δύο στοιχεία που «σκοτώνουν» τη σχέση. Αν είστε σε μια σχέση έως δύο ετών, και εσείς και το ταίρι σας έχετε απομακρυνθεί, θα μπορούσε να συμβαίνει λόγω της έλλειψης αφοσίωσης, διαφορετικές προσδοκίες, έλλειψη συμβατότητας μεταξύ σας, ή του να ψάχνετε και να αποκλείεται ως μη ιδανικό ένα σύντροφο.

Αν είστε σε μακροχρόνια σχέση, είναι πιθανό οι υποχρεώσεις της ζωής ,όπως το σχολείο, η δουλειά, και κυρίως η ανατροφή παιδιών , να επηρεάζουν την επικοινωνία του ζευγαριού από κοινού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Espresso tonic: Το must ρόφημα του καλοκαιριού

Και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, με το θερμόμετρο να καταγράφει υψηλές θερμοκρασίες, όλο και περισσότερο αναζητάμε ανάσες δροσιάς, όχι μόνο σε κάποια...

Εβδομαδιαίες προβλέψεις: Αντίθεση του ανάδρομου Κρόνου στον Αιγόκερω – Πώς μας επηρεάζει;

Αυτή την εβδομάδα έχουμε αντίθεση του ανάδρομου Κρόνου στον Αιγόκερω που ευνοεί νέα ξεκινήματα. Πάμε να δούμε πως επηρεάζει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά. ΚΡΙΟΣ Η νέα...

Bavaria Vida 33: Φτιαγμένο για την Ελλάδα

Με μήκος μόλις 11 μέτρων, το Vida 33 της Bavaria μπορεί αν φιλοξενήσει έως και 6 άτομα την ημέρα, ενώ είναι εφικτή και η...

Μάθε πως να διαλέγεις τα καλύτερα σταφύλια

Τα σταφύλια είναι ένα από τα πιο δημοφιλές σνακ του καλοκαιριού ανάμεσα στα γεύματα μας. Όταν θέλουμε να φάμε ένα φρούτο έρχεται στις πρώτες επιλογές...

Κάμπινγκ: Όσα πρέπει να ξέρεις γι’ αυτό τον τρόπο διακοπών

Εσείς που είστε ελεύθερα πνεύματα και δεν περιορίζεστε, αναζητάτε διάφορους τρόπους για να ζήσετε την ελευθερία στο απόλυτο. Και αυτό ισχύει και στις διακοπές, που...