Τοξική σχέση; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις

Κάποιες σχέσεις δεν είναι έτσι, όπως φαίνονται στην αρχή. Όλα είναι ονειρικά και πιστεύεις πως έτσι θα είναι και στη συνέχεια. Μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιείς πως έχεις δίπλα σου έναν τοξικό άνθρωπο.

Τι ακριβώς κάνει; Σου παίρνει όλη την ενέργεια και όλη τη χαρά και στο τέλος σε αφήνει κενό. Και τελικά καταλαβαίνεις, πως η γυναίκα που έχεις δίπλα σου, μάλλον είναι το λάθος άτομο. Είναι απόλυτα λογικό να μη το κατάλαβες στην αρχή, γιατί είσαι τυφλωμένος από έρωτα.

Και επειδή, δεν θέλεις να την ξαναπατήσεις, σου εξηγούμε πως θ’ αναγνωρίσεις μία τοξική σύντροφο.

Βήμα 1ο : Αναγνώριση της τοξικής σχέσης

Αν παρατηρήσεις προσεκτικά τον εαυτό σου, θα συνειδητοποιήσεις πως όταν είστε μαζί νιώθεις λιγότερο «εσύ». Έχεις μεταπτώσεις στην διάθεσή σου και νιώθεις άδειος όσο είστε μαζί.

Βήμα 2ο: Σημειώσεις

Αναλογίσου πόσες φορές σε έχει απογοητεύσει και με ποιους τρόπους. Πόσες φορές ένιωσες λιγότερο χαρούμενος. Θα είναι δυνατό χτύπημα για σένα, αλλά θα αναγνωρίσεις πότε κάποιος παίρνει από εσένα χωρίς να δίνει.

Βήμα 3ο: Μην την δικαιολογείς

Ξεκίνα να συνειδητοποιείς πως ζεις μια ιστορία που έχεις φτιάξει στο κεφάλι σου και θες να αλλάξεις το τέλος. Σταμάτα επιτέλους να την δικαιολογείς, για να την δώσεις και άλλη ευκαιρία.

Βήμα 4ο: Ξεκαθάρισε πως ονειρεύεσαι τη σχέση σου

Τελικά, τι είναι αυτό που πραγματικά αναζητάς από τη σχέση σου; Ολοκλήρωσες τις παρακάτω προτάσεις για να ορίσεις τι θέλεις:

  1. Το όραμά μου για τη σχέση με… είναι…
  2. Πως θέλω να νιώθω όταν είμαι με… είναι…
  3. Αυτό που προσφέρει στη ζωή μου είναι…
  4. Αυτό που εγώ προσφέρω στη ζωή της είναι…

Βήμα 5ο: Συζήτησε μαζί της

Η face to face κουβέντα είναι απαραίτητη να γίνει. Εστίασε την κουβέντα στο πως νιώθεις και τι πιστεύεις ότι κάνεις λάθος. Να είσαι ντόμπρος στο τι θες από αυτή τη σχέση.

Βήμα 6ο: Και οι άντρες κλαίνε

Αν αποφάσισες να τελειώσεις τη σχέση, πάρε το χρόνο σου. Απομάκρυνε το πρόσωπο που σου ράγισε την καρδιά από κάθε πτυχή της ζωής σου. Ξέσπασε και άσε στην άκρη τα αυτομαστιγώματα. Το να θρηνήσεις για τη σχέση σου είναι το καλύτερο σε αυτή τη φάση.

Βήμα 7ο: Βάλε στη ζωή σου θετικούς ανθρώπους

Επικοινώνησε με ανθρώπους που είχες ξεχάσει. Η αναθέρμανση των σχέσεων θα σε βοηθήσει πολύ. Επίσης, κάνε δραστηριότητες που σε γεμίζουν χαρά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το μαγείρεμα του ρυζιού

Το ρύζι είναι από τις τροφές που καταναλώνουμε αρκετά συχνά. Οπότε το μαγείρεμά του είναι σχετικά εύκολη υπόθεση. Αρκεί, βέβαια, να μαγειρεύεται με το σωστό...

Πρωινές συνήθειες που θα μας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Το αδυνάτισμα είναι μια δύσκολη διαδικασία. Και όχι αν θέλουμε να χάσουμε 1-2 κιλάκια- γιατί αυτά χάνονται σχετικά εύκολα- αλλά αν θέλουμε να διώξουμε...

Out of this world! Όταν το μέγεθος μετράει…

Έξω από αυτόν τον κόσμο, γιγάντιες οθόνες. Προσφέρονται μονοκόματες σε 3 βασικές διαστάσεις 157, 196 και 262 ιντσών σε σχεδίαση Porsche Design. Ακόμα και η...

Το shirt jacket είναι ιδανικό αυτή τη περίοδο

Είμαστε σε φθινοπωρινό mood, και σιγά-σιγά προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον χειμώνα. Το κρύο δεν έχει πιάσει για τα καλά και μπορούμε ακόμα να ντυθούμε...

Το Haig Club του David Beckham τώρα και σε βαζάκι

Το Haig Club του Beckham τώρα και σε βαζάκι. Αν κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν το 2014 η Diageo ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το...