Τοξική σχέση; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις

Κάποιες σχέσεις δεν είναι έτσι, όπως φαίνονται στην αρχή. Όλα είναι ονειρικά και πιστεύεις πως έτσι θα είναι και στη συνέχεια. Μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιείς πως έχεις δίπλα σου έναν τοξικό άνθρωπο.

Τι ακριβώς κάνει; Σου παίρνει όλη την ενέργεια και όλη τη χαρά και στο τέλος σε αφήνει κενό. Και τελικά καταλαβαίνεις, πως η γυναίκα που έχεις δίπλα σου, μάλλον είναι το λάθος άτομο. Είναι απόλυτα λογικό να μη το κατάλαβες στην αρχή, γιατί είσαι τυφλωμένος από έρωτα.

Και επειδή, δεν θέλεις να την ξαναπατήσεις, σου εξηγούμε πως θ’ αναγνωρίσεις μία τοξική σύντροφο.

Βήμα 1ο : Αναγνώριση της τοξικής σχέσης

Αν παρατηρήσεις προσεκτικά τον εαυτό σου, θα συνειδητοποιήσεις πως όταν είστε μαζί νιώθεις λιγότερο «εσύ». Έχεις μεταπτώσεις στην διάθεσή σου και νιώθεις άδειος όσο είστε μαζί.

Βήμα 2ο: Σημειώσεις

Αναλογίσου πόσες φορές σε έχει απογοητεύσει και με ποιους τρόπους. Πόσες φορές ένιωσες λιγότερο χαρούμενος. Θα είναι δυνατό χτύπημα για σένα, αλλά θα αναγνωρίσεις πότε κάποιος παίρνει από εσένα χωρίς να δίνει.

Βήμα 3ο: Μην την δικαιολογείς

Ξεκίνα να συνειδητοποιείς πως ζεις μια ιστορία που έχεις φτιάξει στο κεφάλι σου και θες να αλλάξεις το τέλος. Σταμάτα επιτέλους να την δικαιολογείς, για να την δώσεις και άλλη ευκαιρία.

Βήμα 4ο: Ξεκαθάρισε πως ονειρεύεσαι τη σχέση σου

Τελικά, τι είναι αυτό που πραγματικά αναζητάς από τη σχέση σου; Ολοκλήρωσες τις παρακάτω προτάσεις για να ορίσεις τι θέλεις:

  1. Το όραμά μου για τη σχέση με… είναι…
  2. Πως θέλω να νιώθω όταν είμαι με… είναι…
  3. Αυτό που προσφέρει στη ζωή μου είναι…
  4. Αυτό που εγώ προσφέρω στη ζωή της είναι…

Βήμα 5ο: Συζήτησε μαζί της

Η face to face κουβέντα είναι απαραίτητη να γίνει. Εστίασε την κουβέντα στο πως νιώθεις και τι πιστεύεις ότι κάνεις λάθος. Να είσαι ντόμπρος στο τι θες από αυτή τη σχέση.

Βήμα 6ο: Και οι άντρες κλαίνε

Αν αποφάσισες να τελειώσεις τη σχέση, πάρε το χρόνο σου. Απομάκρυνε το πρόσωπο που σου ράγισε την καρδιά από κάθε πτυχή της ζωής σου. Ξέσπασε και άσε στην άκρη τα αυτομαστιγώματα. Το να θρηνήσεις για τη σχέση σου είναι το καλύτερο σε αυτή τη φάση.

Βήμα 7ο: Βάλε στη ζωή σου θετικούς ανθρώπους

Επικοινώνησε με ανθρώπους που είχες ξεχάσει. Η αναθέρμανση των σχέσεων θα σε βοηθήσει πολύ. Επίσης, κάνε δραστηριότητες που σε γεμίζουν χαρά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζώδια: Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις – Πώς μας επηρεάζει η Νέα Σελήνη στον Λέοντα;

Ζώδια: Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πώς μας επηρεάζει η Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 19 Αυγούστου; Διαβάστε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις. Κριός Κριέ,...

Πως να κουρευτείς με τη ξυριστική μηχανή βήμα- βήμα

Το αντρικό κούρεμα δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο και δύσκολο όπως το γυναικείο. Και μιλάμε για την περίπτωση που δεν θέλουμε να πάμε στο κουρέα αλλά...

Περίεργα μαγειρικά εργαλεία που δεν ήξερες ότι υπήρχαν

Αν και η τέχνη της μαγειρικής χρειάζεται από μόνη της αρκετή φαντασία για να επιτευχθεί σωστά, κάποια μαγειρικά εργαλεία ξεπερνάνε κάθε προσδοκία. Περιστρεφόμενος πύργος μπαχαρικών   Σκεύος για dumplings   Κόφτης τούρτας   Μηλοκαθαριστής   Σιλικόνη για...

Πρόσεχε τι τρως ανάλογα με την ηλικία σου

Η διατροφή είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες μιας υγιεινής ζωής. Αυτό το παίρνουμε σαν δεδομένο και πρέπει να τηρείται κατά γράμμα. Λόγω των πολλών...

Τάκης Θεοδωρικάκος: Το απλό στιλ που ξεχωρίζει

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος γεννήθηκε στο Κερατσίνι στις 27 Δεκεμβρίου το 1964. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει πραγματοποιήσει διδακτορικές σπουδές...