fbpx

Σεξ στο πρώτο ραντεβού: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τα πρώτα ραντεβού γίνονται για να γνωριστείτε καλύτερα, να δείτε εάν ταιριάζετε και αν έχετε κοινά ενδιαφέροντα.

Πολλοί από εμάς στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε το πως θα την «ρίξουμε» στο κρεβάτι και εκτός αυτού πως θα το ζητήσουμε.

Άραγε, είναι σωστό να καταλήγουμε από το πρώτο ραντεβού στο κρεβάτι ή μήπως όχι;

Οι ειδικοί απεφάνθησαν για το συγκεκριμένο θέμα με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Η Dr. Gloria Brame, πτυχιούχος σεξολόγος με Ph. D στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα και ειδικότητα στο BDSM και το φετιχιστικό σεξ, έχει αφοσιωθεί στο να αφαιρέσει το στίγμα όχι μόνο από το σαδομαζοχισμό αλλά και από το σεξ γενικότερα.

«Το σεξ είναι ωραίο, διασκεδαστικό και αποτελεί ένα τρόπο να περάσεις καλά με κάποιο άτομο, είναι κάτι που δείχνει υγεία. Αν υπάρχει κοινή έλξη και επιθυμία και δεν αισθάνεσαι ότι κάνεις κάποιο λάθος, σίγουρα συμβαίνει παραπάνω φορές απ’όσες ο περισσότερος κόσμος παραδέχεται»

Από την άλλη η sexuality coach και Youtube persona Tyomi Morgan εξηγεί:

«Πιστεύω, ότι είναι απολύτως λογικό να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού, αλλά το έκανα και στις πρώτες ώρες που γνωριστήκαμε. Είναι εντελώς φυσιολογικό όταν η πράξη είναι συναινετική να γίνεται με προφυλάξεις».

Τόσο η Morgan όσο και η Brame πιστεύουν στο σεξ από το πρώτο ραντεβού και ισχυρίζονται ότι έχουν πολλούς κοινούς φίλους που έχουν δημιουργήσει καλές σχέσεις μετά από σεξ που έγινε μετά από το πρώτο ραντεβού.

Η Dr. Brame συμπληρώνει λέγοντας: « Έκανα σεξ με το σύζυγό μου από την πρώτη μας συνάντηση, 28 χρόνια πριν. Μετράει;»

 

ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ;

Από μικρή ηλικία μέχρι τα 20, ακούμε δυστυχώς, από πολλούς ότι το σεξ έχει ως τελικό σκοπό και προορισμό τη σχέση και το γάμο. Ναι, και όμως πολύς κόσμος πιστεύει ακόμα κάτι τέτοιο. Στα 30 οι περισσότεροι ενήλικες νιώθουν απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη γνωρίζοντας κάποιον ή κάποια που απλά θα τους προσφέρει έναν καλό οργασμό και θα τους ικανοποιήσει στο σεξουαλικό κομμάτι.

Η Gigi Engle από το Τhrillist.com πιστεύει ότι το στίγμα γύρω από το σεξ στο πρώτο ραντεβού εξακολουθεί να υπάρχει επειδή είναι αυτό που έχουμε μάθει από μικρή ηλικία.

«Φταίει το slut shaming. Οι γυναίκες ανέκαθεν θεωρούνταν εκείνες που ελέγχουν την ωμή σεξουαλική ενέργεια των αντρών και που περιμένουν περισσότερο να κάνουν σεξ σε σχέση με το αντίθετο φύλο. Και αυτό γιατί, υποτίθεται ότι δείχνει την αγνότητα της γυναίκας, αλλά είναι σκέτη βλακεία. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι οι γυναίκες είναι όσο σεξουαλικά όντα είναι και οι άντρες. Το σεξ δεν μας κάνει ‘’εύκολες’’ ή ‘’τσούλες’’ μας κάνει φυσιολογικούς ανθρώπους με ορέξεις».

 

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ

Η Dr. Brame πιστεύει ότι η θρησκεία είναι από τους λόγους για τους οποίους το στίγμα εξακολουθεί να υπάρχει. Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα πάρα πολύ ν’αναλύσω τα χιλιάδες χρόνια προπαγάνδας ενάντια στο σεξ αλλά θα το κάνω πιο απλό: Η ιδεολογία της θρησκείας και η κοινωνική ηθική έχουν μάθει από την παιδική ηλικία στους ανθρώπους ότι το σεξ είναι λάθος όταν δεν στοχεύει στο γάμο και ότι όποιος έχει ‘’βρώμικες’’ σκέψεις είναι ανήθικος».

Η Morgan εξηγεί: «Αν και η κοινωνία μας έχει ξεπεράσει κάποιες παλιές σταθερές το θέμα των ραντεβού, υπάρχουν κάποιες άλλες που παρεμένουν για να διατηρήσουν μια αίσθηση ηθικής σε όσους εμπλέκονται. Οι γυναίκες δεν θέλουν να φαίνονται εύκολες και οι άντρες δεν θέλουν να δείχνουν σημάδια περίεργου τύπου που απλά θέλει να ρίξει μια κοπέλα και να εξαφανιστεί. Που σημαίνει ότι το στίγμα εξακολουθεί να υπάρχει για να προστατεύει την υποτιθέμενη ηθική αυτών που βγαίνουν ραντεβού, που είναι χαζό».

Στη τελική κάνε αυτό που αισθάνεσαι και μην σκέφτεσαι τι έκβαση θα έχει το πρώτο ραντεβού σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο παράξενες σεξουαλικές φαντασιώσεις

Το σεξ δεν έχει όρια ούτε κανόνες. Η φαντασία μας μπορεί να ξεφύγει από τα όρια του επιτρεπτού. Πάντα βρίσκεται κάτι καινούριο για να...

Η συλλογή της Nike για τον Kobe Bryant

Έχουν περάσει οχτώ μήνες από το θάνατο μεγάλου Kobe Bryant. Aν ήταν στη ζωή θα γιόρταζε τα 42α γενέθλια του στις 23 Αυγούστου. Έτσι η...

Συνταγή για κοτοσαλάτα

Όσοι αποφεύγουν τα βαριά και θέλουν κάτι σε light, η κοτοσαλάτα είναι κατάλληλη για ένα ελαφρύ γεύμα. Μπορεί, ακόμα να σερβιριστεί σαν ορεκτικό, ανοίγοντας σας...

Θες πυκνά και δυνατά μαλλιά; Δες τι πρέπει να κάνεις

Η αδύνατη και λεπτή τρίχα είναι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί άντρες. Και σε συνδυασμό με την αραίωση, το θέμα των μαλλιών γίνεται...

Αποτελεσματικές θεραπείες για τη τριχόπτωση

Ένα από τα άγχη των αντρών είναι η τριχόπτωση αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να μείνουν φαλακροί. Κάτι που έχει γίνει φόβος και τρόμος και έτσι...