Η μπύρα «τραβιέται» περισσότερο το καλοκαίρι και όλοι την θέλουμε όσο πιο παγωμένη γίνεται.
Πολλοί την απολαμβάνουμε βάζοντας μια φέτα λεμόνι, για να της δώσουν μια άλλη γεύση. Συνήθως αυτό γίνεται στην ξανθιά μπύρα και για να είμαστε ειλικρινείς έχει υπέροχη γεύση.
Υπάρχει όμως ένας πολύ σοβαρός λόγος για να σταματήσουμε να το κάνουμε.
Το λεμόνι έχει ένα συστατικό που ονομάζεται κιτρικό οξύ. Όταν αυτό παραμείνει για πολλή ώρα στον ήλιο και γενικά σε υψηλή θερμοκρασία, γίνεται τοξικό. Έτσι προκύπτει το φαινόμενο με το όνομα «Δερματίτιδα της Μαργαρίτας» ή «Νόσος Λάιμ», το οποίο μπορεί να προκαλέσει μέχρι και εγκαύματα.
Η «Νόσος Λάιμ» προκαλείται όταν πέσει πάνω στο δέρμα μας κάποιο υγρό -π.χ. η μπίρα- το οποίο περιέχει μέσα λεμόνι και έχει εκτεθεί στον ήλιο για πολλή ώρα. Έτσι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θελήσουμε να απολαύσουμε αυτό το συνδυασμό.