fbpx

Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε στην μπύρα λεμόνι

Η μπύρα «τραβιέται» περισσότερο το καλοκαίρι και όλοι την θέλουμε όσο πιο παγωμένη γίνεται.

Πολλοί την απολαμβάνουμε βάζοντας μια φέτα λεμόνι, για να της δώσουν μια άλλη γεύση. Συνήθως αυτό γίνεται στην ξανθιά μπύρα και για να είμαστε ειλικρινείς έχει υπέροχη γεύση.

Υπάρχει όμως ένας πολύ σοβαρός λόγος για να σταματήσουμε να το κάνουμε.

Το λεμόνι έχει ένα συστατικό που ονομάζεται κιτρικό οξύ. Όταν αυτό παραμείνει για πολλή ώρα στον ήλιο και γενικά σε υψηλή θερμοκρασία, γίνεται τοξικό. Έτσι προκύπτει το φαινόμενο με το όνομα «Δερματίτιδα της Μαργαρίτας» ή «Νόσος Λάιμ», το οποίο μπορεί να προκαλέσει μέχρι και εγκαύματα.

Η «Νόσος Λάιμ» προκαλείται όταν πέσει πάνω στο δέρμα μας κάποιο υγρό -π.χ. η μπίρα- το οποίο περιέχει μέσα λεμόνι και έχει εκτεθεί στον ήλιο για πολλή ώρα. Έτσι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θελήσουμε να απολαύσουμε αυτό το συνδυασμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σούπα με μπρόκολο και γλυκοπατάτα

Οι σούπες σε κάποιους αρέσουν και σε κάποιους όχι. Εξαρτάται βέβαια και τι είδους σούπα είναι. Η συγκεκριμένη είναι μια εκδοχή που είμαστε βέβαια,...

Πως θα φτιάξετε τα μακριά μαλλιά σας το καλοκαίρι

Το μακρύ μαλλί τα τελευταία χρόνια είναι της μόδας και πολλοί έχουν μπει στο «τρυπάκι» να τα μακρύνουν για να είναι πιο cool και...

Η Nike έφτιαξε sneakers στη μνήμη του Κοbe Bryant

Η μεγαλύτερη αλυσίδα αθλητικών ειδών, Nike, για να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντα Kobe Bryant  θέλησε να λανσάρει ένα νέο μοντέλο sneakers, που παίρνει...

Παξοί: Το ονειρικό νησί του Ιονίου

Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Παξοί δημιουργήθηκαν όταν ο θεός Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινα του την Κέρκυρα, αποκόπτοντας το νότιο άκρο της και...

Τι πρέπει να τρώμε όταν έχει καύσωνα

Η απάντηση στο ερώτημα πως πρέπει να τρώμε όταν έχει καύσωνα έχει τρεις βασικούς άξονες, το «πότε», το «πως» και φυσικά το «τι». Συνήθως, δεν...