Δες ποιες υγιεινές τροφές μπορούν να σε καταστρέψουν

Ποιος θα μας το έλεγε πως κάποιες από τις τροφές που θεωρούμε υγιεινές – και είναι- παρέχοντας στον οργανισμό μας, όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, δεν είναι τόσο αθώες τελικά.

Θα αναρωτιέστε βέβαια και με το δίκιο σας, πως γίνεται να είναι υγιεινές αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνες για την υγεία μας. Πρόκειται για μια αντιστρόφως ανάλογη κατάσταση.

Αυτό που εννοούμε, είναι πως κάποιες τροφές δεν πρέπει να καταναλώνονται εάν έχουμε κάποιες συγκεκριμένες παθήσεις. Για να μη παρεξηγηθούμε, πρέπει απλά να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συχνότητα που τις καταναλώνουμε.

 

ΛΑΧΑΝΟ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΡΟΕΙΔΗΤο λάχανο είναι το πιο υγιεινό από τα αγαθά που μας παρέχει η φύση. Το πολύ λάχανο μπορεί πραγματικά να είναι επικίνδυνο για την υγεία σου, επειδή περιέχει μια φωτοχημική ένωση που ονομάζεται θειοκυανικό οξύ και η οποία σε μεγάλες ποσότητες, παρεμποδίζει το μεταβολισμό του ιωδίου στον οργανισμό οδηγώντας σε υποθυρεοειδισμό.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Σωματική κόπωση, πνευματική νωθρότητα, υπνηλία, δυσκολία έγερσης το πρωί, αύξηση του βάρους παρά τη μειωμένη όρεξη, δέρμα ξηρό και άγριο.

 

ΑΒΟΚΑΝΤΟ: ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΙΛΑ

Όσο νόστιμο και να είναι το αβοκάντο δεν είναι ότι καλύτερο για τα κιλά μας. Έχει 50 θερμίδες σε μια φέτα ίση με το 1/5 του φρούτου οι οποίες είναι πολλές- λιγότερες έχει μια μπριζόλα στην ίδια ποσότητα.

 

ΣΟΛΟΜΟΣ: ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Ο σολομός είναι το Νο1 ψάρι σε περιεκτικότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, σελήνιου, βιταμίνης Β12 και πρωτεΐνης. Δεν ξέρεις όμως με τι τρέφεται. Σε μεγάλο ποσοστό, η διατροφή του μπορεί να συμπεριλαμβάνει και χημικά απόβλητα.

Στο κρέας του σολομού αναπτύσσονται εύκολα πολλά μικρόβια και βαρέα μέταλλα, με τα οποία έχουν γεμίσει τους ωκεανούς οι βιομηχανίες και περνούν το ίδιο εύκολα στη διατροφική αλυσίδα.

Μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα, ο υδράργυρος, μια νευροτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει από δηλητηρίαση έως και σοβαρότερες νευρολογικές βλάβες, ακόμη και τερατογενέσεις. Τα καλά νέα είναι πως με κάθε μπουκιά σολομού που βάζεις στο στόμα σου, είναι ότι μια μερίδα την εβδομάδα δεν μπορεί να σου κάνει το παραμικρό κακό.

ΚΙΝΟΑ: ΣΤΟΜΑΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Η κινόα είναι ένα από τα πιο γνωστά superfoods. Είναι σπόροι χωρίς γλουτένη, με πλήρη επάρκεια σε πρωτεΐνες και καθαρή πηγή των εννέα απαραίτητων αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός.

Yπάρχει ένα «αλλά»… Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι σαπωνίνες, ένα φυσικό χημικό στο κινόα, προκαλεί κοιλιακή δυσφορία και βλάβες στη βλεννογόνο του στομαχιού. Καταναλώνοντάς την με μέτρο – κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα – είσαι ασφαλής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα καθαρίζεις σωστά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Η χρήση του υπολογιστή είναι πλέον καθημερινή συνήθεια, αφού περνάμε το μεγαλύτεορ μέρος της ημέρας μπροστά από αυτόν. Αυτό στο οποίο πρέπει να δώσουμε...

Εσείς έχετε κάνει διακοπές με την πρώην;

Οι εποχές έχουν αλλάξει και πρέπει να το αποδεχτούμε και να το παραδεχτούμε. Οι σχέσεις δυστυχώς δεν είναι σαν τα παλιά τα χρόνια. Όταν δυο...

Ποιες τροφές καταπολεμούν τον τυμπανισμό

Είναι εκείνες οι φορές που αισθανόμαστε την κοιλιά μας πρησμένη με αποτέλεσμα να έχουμε τα φυσικά επακόλουθα αυτού το πρηξίματος, όπως ανεξέλεγκτα αέρια και...

Έτσι θα ξεχωρίσεις το γνήσιο μέλι

Μπορεί  ν’αγοράσουμε μέλι και να διαπιστώσουμε ότι είναι νοθευμένο. Πολλοί κερδοσκόποι προσθέτουν φθηνές γλυκαντικές ουσίες, με αποτέλεσμα να χάνεται η πραγματική του γεύση. Και επειδή...

Πως θα διατηρήσεις το μαρούλι μέρες στο ψυγείο

Το μαρούλι είναι από τα λαχανικά που αν δε το καταναλώσεις μέσα στις δύο πρώτες μέρες αφού το αγοράσεις, χαλάει. Ζαρώνουν τα φύλλα του, μαυρίζουν και...