fbpx

Μάθε γιατί δεν πρέπει να ουρείς στην πισίνα

Είναι μια κακιά συνήθεια που πρέπει να κόψουμε όσοι την κάνουμε. Όλοι έχουμε επιλέξει να κάνουμε το μπάνιο μας αντί για τη θάλασσα στην πισίνα.

Και έρχεται εκείνη την ώρα που θέλουμε να ουρήσουμε. Επειδή όμως είτε βαριόμαστε, είτε δεν μπορούμε να κρατηθούμε, είτε δεν μας ενδιαφέρουν οι κανόνες που υπάρχουν στη πισίνα, το κάνουμε μέσα στο νερό.

Δεν είναι όμως έτσι. Και θα πρέπει να καταλάβουμε πως η συγκεκριμένη κακιά συνήθεια δεν πρέπει να επαναληφθεί και επειδή είναι αηδιαστική αλλά και για λόγους υγείας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που σε κάθε πισίνα υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει: «Απαγορεύεται η ούρηση».

Γιατί απαγορεύεται η ούρηση, έχετε αναρωτηθεί; Αν όχι, έρευνες μας ανοίγουν τα ματιά.

Η έρευνα της ACS αναφέρει πως το νερό της πισίνας περιέχει χημικές ουσίες για να διατηρείται το νερό καθαρό χωρίς μικρόβια. Αυτές είναι το χλώριο, το υποχλωριώδες νάτριο και το υποχλωριώδες ασβέστιο.

Αυτές οι τρεις ουσίες δημιουργούν μια χημική αντίδραση και σχηματίζουν το υποχλωριώδες οξύ, το οποίο δρα ως απολυμαντικό, προστατεύοντάς μας από μικρόβια και ιούς, όπως η σαλμονέλα και το E. Coli μεταξύ άλλων.

Για να ισχυροποιηθεί η δράση της, χρησιμοποιείται υπεριώδης ακτινοβολία, όζον και βρώμιο.

Και εκείνη τη στιγμή έρχεσαι να προσθέσεις και τα δικά σου συστατικά στο νερό της πισίνας. Αυτά είναι ο ιδρώτας, βρωμιά, κρέμες σώματος και τα ούρα. Όλα αυτά δημιουργούν τα λεγόμενα υποπροϊόντα απολύμανσης- DBPs.

Οι αναφορές της έρευνας συνεχίζουν λέγοντας πως το 1/5 των κολυμβητών στις πισίνες παραδέχτηκε ότι έχει ουρήσει έστω και μία φορά μέσα στην πισίνα.

Πώς μεταφράζεται αυτό για την υγεία μας; Τα ούρα περιέχουν την ουρία, η οποία όταν αντιδρά με το χλώριο δημιουργεί την τριχλωραμίνη, χημική ουσία που προκαλεί ερεθισμό στα μάτια, επιδεινώνει το άσθμα και λοιπά αναπνευστικά προβλήματα.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη όταν ουρείς μες στην πισίνα και παίρνεις φαρμακευτική αγωγή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αναμονή 5 εκ. άνθρωποι για τα Air Jordan 1 ΟG Dior sneakers

Τα νέα Air Jordan 1 OG Dior sneakers είναι πλέον γεγονός. Η αποκάλυψη για το εμβληματικό παπούτσι είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2019, κατά...

Ποιος είναι ο λόγος που φωνάζουμε όταν σηκώνουμε βάρη

Μπαίνοντας στο γυμναστήριο, συχνά ακούμε φωνές από το χώρο που βρίσκονται τα βάρη. Και πριν προλάβουμε ν' αναρωτηθούμε τι συμβαίνει, βλέπουμε έναν «ντούκι», να...

Ριγκατόνι με vegan σάλτσα Bolognese

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τρελαίνεται για ζυμαρικά. Υπάρχουν πολύ εύκολες συνταγές και σε διάφορες παραλλαγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα ζυμαρικά. Μια τέτοια...

Ένα… σκάφανδρο κατά του κορονοϊού

Ένα νέο είδος μάσκας πλήρους κάλυψης του κεφαλιού έκανε την εμφάνισή του. Το look αστροναύτη στη μόδα λοιπόν, αλλά και ανάγκη για όσους θέλουν...

Panama Hat: Ποια είναι η ιστορία πίσω από το διάσημο καπέλο

Τα panama hat είναι από τα πιο γνωστά καπέλα στο κόσμο. Το διάσημο χέρι που τα έχει φτιάξει ακούει στο όνομα... Camilo Haffar. Κατάγεται από...