Μάθε γιατί δεν πρέπει να ουρείς στην πισίνα

Είναι μια κακιά συνήθεια που πρέπει να κόψουμε όσοι την κάνουμε. Όλοι έχουμε επιλέξει να κάνουμε το μπάνιο μας αντί για τη θάλασσα στην πισίνα.

Και έρχεται εκείνη την ώρα που θέλουμε να ουρήσουμε. Επειδή όμως είτε βαριόμαστε, είτε δεν μπορούμε να κρατηθούμε, είτε δεν μας ενδιαφέρουν οι κανόνες που υπάρχουν στη πισίνα, το κάνουμε μέσα στο νερό.

Δεν είναι όμως έτσι. Και θα πρέπει να καταλάβουμε πως η συγκεκριμένη κακιά συνήθεια δεν πρέπει να επαναληφθεί και επειδή είναι αηδιαστική αλλά και για λόγους υγείας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που σε κάθε πισίνα υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει: «Απαγορεύεται η ούρηση».

Γιατί απαγορεύεται η ούρηση, έχετε αναρωτηθεί; Αν όχι, έρευνες μας ανοίγουν τα ματιά.

Η έρευνα της ACS αναφέρει πως το νερό της πισίνας περιέχει χημικές ουσίες για να διατηρείται το νερό καθαρό χωρίς μικρόβια. Αυτές είναι το χλώριο, το υποχλωριώδες νάτριο και το υποχλωριώδες ασβέστιο.

Αυτές οι τρεις ουσίες δημιουργούν μια χημική αντίδραση και σχηματίζουν το υποχλωριώδες οξύ, το οποίο δρα ως απολυμαντικό, προστατεύοντάς μας από μικρόβια και ιούς, όπως η σαλμονέλα και το E. Coli μεταξύ άλλων.

Για να ισχυροποιηθεί η δράση της, χρησιμοποιείται υπεριώδης ακτινοβολία, όζον και βρώμιο.

Και εκείνη τη στιγμή έρχεσαι να προσθέσεις και τα δικά σου συστατικά στο νερό της πισίνας. Αυτά είναι ο ιδρώτας, βρωμιά, κρέμες σώματος και τα ούρα. Όλα αυτά δημιουργούν τα λεγόμενα υποπροϊόντα απολύμανσης- DBPs.

Οι αναφορές της έρευνας συνεχίζουν λέγοντας πως το 1/5 των κολυμβητών στις πισίνες παραδέχτηκε ότι έχει ουρήσει έστω και μία φορά μέσα στην πισίνα.

Πώς μεταφράζεται αυτό για την υγεία μας; Τα ούρα περιέχουν την ουρία, η οποία όταν αντιδρά με το χλώριο δημιουργεί την τριχλωραμίνη, χημική ουσία που προκαλεί ερεθισμό στα μάτια, επιδεινώνει το άσθμα και λοιπά αναπνευστικά προβλήματα.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη όταν ουρείς μες στην πισίνα και παίρνεις φαρμακευτική αγωγή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνταγή για μεσογειακό club sandwich

Είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Κανείς δεν λέει «όχι», σε ένα λαχταριστό club sandwich. Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει τυρί, ζαμπόν ή...

Τι δεν πρέπει να κάνεις στο μπάνιο αν θες να συγκατοικήσετε

Έχεις πάρει απόφαση να της προτείνεις να συγκατοικήσετε; Πρέπει να γνωρίζεις πως η συγκατοίκηση δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο. Οι αμοιβαίες...

Γυναίκα Παρθένος: Όσα χρειάζεται να ξέρεις

Η γυναίκα Παρθένος είναι μια ήρεμη δύναμη, αρκετή σοβαρή και εσωστρεφής, ενώ είναι από τα ζώδια που το έχει αρκετά με την επικοινωνία. Το συγκεκριμένο...

Τι παντελόνι αξίζει να βάλεις στη ζέστη

Θα συμφωνήσουμε όλοι πως τα τζην είναι εκείνα τα παντελόνια που ποτέ δεν φεύγουν από τη μόδα και πως μπορούν φορεθούν σε πολλές περιστάσεις. Εξάλλου,...

Την θες; Έξυπνες ατάκες για να μη χάσεις το παιχνίδι

Σκέφτεσαι πως θα τη πλησιάσεις και δεν ξέρεις τον τρόπο; Αγχώνεσαι μήπως η κουβέντα που θα της πεις την προσβάλει και μπορεί να γυρίσει και...