fbpx

Ξύπνησες πιασμένος; Μάθε πως να ξεπιαστείς

Ο αυχένας είναι ένα από τα σημεία που είναι πολύ ευαίσθητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φορές που ξυπνάμε το πρωί και είμαστε πιασμένοι. Είναι κάτι πολύ ενοχλητικό και συγχρόνως πολύ επίπονο, γιατί οι πόνοι του αυχένα είναι έντονοι και κάποιες φορές κρατάνε για αρκετές ώρες.

Δεν μπορούμε να κάνουμε εύκολα τις δουλειές μας και κατά συνέπεια η μέρα μας κυλάει με μια συνεχόμενη ενόχληση.

Το ότι ξυπνάμε πιασμένοι σίγουρα δεν είναι τυχαίο αφού υπάρχουν κάποιες αιτίες που το προκαλούν.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΥΧΕΝΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ

 

Άβολος ύπνος

Μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες είναι ο άβολος ύπνος. Αν κοιμηθείτε με το κεφάλι ή τον λαιμό σας σε άβολη γωνία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, οι μύες στον αυχένα και την ωμοπλάτη θα τεθούν υπό μακρά πίεση.

Ξαφνική κίνηση

Ίσως καθώς αλλάζετε πλευρό ή αν πεταχτείτε απότομα από κάποιο όνειρο, να κάνετε ξαφνικές κινήσεις που τραυματίζουν τον αυχένα.

Μυϊκό τράβηγμα

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να οφείλεται σε κάποιο μυϊκό τράβηγμα, μυϊκή καταπόνηση, ή διάστρεμμα συνδέσμου.

 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

 

Πάγος ή θερμότητα

Η εφαρμογή πάγου μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του οιδήματος  στην περιοχή. Οι εφαρμογές πάγου τείνουν να είναι καλύτερες για 10 έως 20 λεπτά κάθε φορά.

Η θερμική θεραπεία, όπως ένα ζεστό ντους ή η χρήση θερμαντικού εμπλάστρου, βοηθά στη χαλάρωση των μυών, γεγονός που μπορεί επίσης να μειώσει τον πόνο και να βελτιώσει το εύρος κίνησης.

Παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή

Εάν ο πόνος και η δυσκαμψία είναι τόσο έντονα που περιορίζουν σημαντικά την κίνηση, συνιστάται η λήψη παυσίπονων φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή με δραστικές ουσίες όπως ιβουπροφαίνη, ναπροξένη ή ακεταμινοφαίνη.

Απλό τέντωμα ή αυτο-μασάζ

Αφού βρείτε κάποια αρχική ανακούφιση από τον πόνο, περαιτέρω χαλάρωση των μυών και των συνδέσμων μπορεί να επιτευχθεί με κάποιο τέντωμα ή / και μασάζ.

Ορισμένες εκτάσεις δεν μπορούν να ολοκληρωθούν πλήρως λόγω του πόνου και της δυσκαμψίας του αυχένα, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Ο στόχος είναι η σταδιακή αύξηση της ευελιξίας χωρίς να προκαλείται περισσότερος πόνος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ξεσήκωσε την Τεχνόπολη

Ρεπορτάζ: Εύα Μπαϊρακτάρη Φωτογραφίες: Γιάννης Βαρνάς   Μια μαγική βραδιά έζησαν την Κυριακή το βράδυ όλοι όσοι βρέθηκαν στη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Στη...

Ελληνικά muffins με ελιές και φέτα

Ωραιότατα, γευστικά muffins με ελιές και φέτα – με προϊόντα μου «μυρίζουν» Ελλάδα-, έρχονται για να κάνουν τη διαφορά σε ένα τραπέζι. Δεν έχουν ιδιαίτερο...

Γιατί πρέπει να πίνεις ένα σφηνάκι τεκίλα καθημερινά

«Πιάσε ένα σφηνάκι τεκίλα», είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούμε όταν βγαίνουμε για ποτό, όταν έρχεται η ώρα για τα σφηνάκια. Η τεκίλα παρ΄όλο που σου...

Το βιβλίο που «καίει» τον Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πιο ιδιόρρυθμος Πρόεδρος των ΗΠΑ, γεννημένος στις 14 Ιουνίου 1946. Ανέλαβε τη προεδρία των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2017,...

Τι ταινίες θα δούμε στο City Drive In του Λυκαβηττού

Σ’ένα από τα ιστορικότερα σημεία της Αθήνας, τον Λυκαβηττό, ξεκίνησε την λειτουργία του το πρώτο drive-in. Είναι ήδη η δεύτερη βδομάδα λειτουργίας τους και η...