fbpx

Ξύπνησες πιασμένος; Μάθε πως να ξεπιαστείς

Ο αυχένας είναι ένα από τα σημεία που είναι πολύ ευαίσθητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φορές που ξυπνάμε το πρωί και είμαστε πιασμένοι. Είναι κάτι πολύ ενοχλητικό και συγχρόνως πολύ επίπονο, γιατί οι πόνοι του αυχένα είναι έντονοι και κάποιες φορές κρατάνε για αρκετές ώρες.

Δεν μπορούμε να κάνουμε εύκολα τις δουλειές μας και κατά συνέπεια η μέρα μας κυλάει με μια συνεχόμενη ενόχληση.

Το ότι ξυπνάμε πιασμένοι σίγουρα δεν είναι τυχαίο αφού υπάρχουν κάποιες αιτίες που το προκαλούν.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΥΧΕΝΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ

 

Άβολος ύπνος

Μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες είναι ο άβολος ύπνος. Αν κοιμηθείτε με το κεφάλι ή τον λαιμό σας σε άβολη γωνία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, οι μύες στον αυχένα και την ωμοπλάτη θα τεθούν υπό μακρά πίεση.

Ξαφνική κίνηση

Ίσως καθώς αλλάζετε πλευρό ή αν πεταχτείτε απότομα από κάποιο όνειρο, να κάνετε ξαφνικές κινήσεις που τραυματίζουν τον αυχένα.

Μυϊκό τράβηγμα

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να οφείλεται σε κάποιο μυϊκό τράβηγμα, μυϊκή καταπόνηση, ή διάστρεμμα συνδέσμου.

 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

 

Πάγος ή θερμότητα

Η εφαρμογή πάγου μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του οιδήματος  στην περιοχή. Οι εφαρμογές πάγου τείνουν να είναι καλύτερες για 10 έως 20 λεπτά κάθε φορά.

Η θερμική θεραπεία, όπως ένα ζεστό ντους ή η χρήση θερμαντικού εμπλάστρου, βοηθά στη χαλάρωση των μυών, γεγονός που μπορεί επίσης να μειώσει τον πόνο και να βελτιώσει το εύρος κίνησης.

Παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή

Εάν ο πόνος και η δυσκαμψία είναι τόσο έντονα που περιορίζουν σημαντικά την κίνηση, συνιστάται η λήψη παυσίπονων φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή με δραστικές ουσίες όπως ιβουπροφαίνη, ναπροξένη ή ακεταμινοφαίνη.

Απλό τέντωμα ή αυτο-μασάζ

Αφού βρείτε κάποια αρχική ανακούφιση από τον πόνο, περαιτέρω χαλάρωση των μυών και των συνδέσμων μπορεί να επιτευχθεί με κάποιο τέντωμα ή / και μασάζ.

Ορισμένες εκτάσεις δεν μπορούν να ολοκληρωθούν πλήρως λόγω του πόνου και της δυσκαμψίας του αυχένα, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Ο στόχος είναι η σταδιακή αύξηση της ευελιξίας χωρίς να προκαλείται περισσότερος πόνος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Peugeot σας περιμένει στο Cine Φλοίσβος!

Φέτος για τέταρτη διαδοχική χρονιά ο θερινός κινηματογράφος CΙΝΕ Φλοίσβος PEUGEOT έχει ντυθεί στα μπλε. Ένα τεράστιο λιοντάρι με Γαλλικές περγαμηνές βρίσκεται στην είσοδο...

Γιατί ερωτευόμαστε γυναίκες από τη δουλειά μας;

Τελικά οι ταινίες είναι αντικατοπτρισμός της πραγματικότητας. Βλέπεις σε ρομαντικές ταινίες τον πρωταγωνιστή να ερωτεύεται κεραυνοβόλα την συμπρωταγωνίστρια του, η οποία τις περισσότερες φορές...

Tom Ford: Τ’αρώματα που θα σε κάνουν ακαταμάχητο

Tom Ford, ένας σχεδιαστής που έχει συνδέσει το όνομά του με επιτυχίες στο χώρο της αντρικής μόδας και στον οποίο πιστώνεται το γεγονός της...

Φτιάξε μόνος σου BBQ ribs

Τα bbq ribs μπορεί να τ' απολαμβάνουμε στα εστιατόρια, αλλά αν νομίζετε πως δεν μπορείτε να τα κάνετε και στο σπίτι σας... είστε γελασμένοι. Με...

Τσιπούρα στη λαδόκολλα

Πολλών ειδών ψάρια, διαφορετικές παραλλαγές στο τρόπο μαγειρέματος τους. Η τσιπούρα στη λαδόκολλα είναι μια συνταγή εύκολη, υγιεινή και ταυτόχρονα πολύ ελαφριά για όσους...