Ξύπνησες πιασμένος; Μάθε πως να ξεπιαστείς

Ο αυχένας είναι ένα από τα σημεία που είναι πολύ ευαίσθητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φορές που ξυπνάμε το πρωί και είμαστε πιασμένοι. Είναι κάτι πολύ ενοχλητικό και συγχρόνως πολύ επίπονο, γιατί οι πόνοι του αυχένα είναι έντονοι και κάποιες φορές κρατάνε για αρκετές ώρες.

Δεν μπορούμε να κάνουμε εύκολα τις δουλειές μας και κατά συνέπεια η μέρα μας κυλάει με μια συνεχόμενη ενόχληση.

Το ότι ξυπνάμε πιασμένοι σίγουρα δεν είναι τυχαίο αφού υπάρχουν κάποιες αιτίες που το προκαλούν.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΥΧΕΝΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ

 

Άβολος ύπνος

Μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες είναι ο άβολος ύπνος. Αν κοιμηθείτε με το κεφάλι ή τον λαιμό σας σε άβολη γωνία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, οι μύες στον αυχένα και την ωμοπλάτη θα τεθούν υπό μακρά πίεση.

Ξαφνική κίνηση

Ίσως καθώς αλλάζετε πλευρό ή αν πεταχτείτε απότομα από κάποιο όνειρο, να κάνετε ξαφνικές κινήσεις που τραυματίζουν τον αυχένα.

Μυϊκό τράβηγμα

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να οφείλεται σε κάποιο μυϊκό τράβηγμα, μυϊκή καταπόνηση, ή διάστρεμμα συνδέσμου.

 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

 

Πάγος ή θερμότητα

Η εφαρμογή πάγου μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του οιδήματος  στην περιοχή. Οι εφαρμογές πάγου τείνουν να είναι καλύτερες για 10 έως 20 λεπτά κάθε φορά.

Η θερμική θεραπεία, όπως ένα ζεστό ντους ή η χρήση θερμαντικού εμπλάστρου, βοηθά στη χαλάρωση των μυών, γεγονός που μπορεί επίσης να μειώσει τον πόνο και να βελτιώσει το εύρος κίνησης.

Παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή

Εάν ο πόνος και η δυσκαμψία είναι τόσο έντονα που περιορίζουν σημαντικά την κίνηση, συνιστάται η λήψη παυσίπονων φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή με δραστικές ουσίες όπως ιβουπροφαίνη, ναπροξένη ή ακεταμινοφαίνη.

Απλό τέντωμα ή αυτο-μασάζ

Αφού βρείτε κάποια αρχική ανακούφιση από τον πόνο, περαιτέρω χαλάρωση των μυών και των συνδέσμων μπορεί να επιτευχθεί με κάποιο τέντωμα ή / και μασάζ.

Ορισμένες εκτάσεις δεν μπορούν να ολοκληρωθούν πλήρως λόγω του πόνου και της δυσκαμψίας του αυχένα, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Ο στόχος είναι η σταδιακή αύξηση της ευελιξίας χωρίς να προκαλείται περισσότερος πόνος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δροσιστική σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι

Οι σαλάτες αυτή την περίοδο είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστούμε μιας και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν μας επιτρέπουν να φάμε κάτι βαρύ. Η συγκεκριμένη...

Η άσκηση που πολλαπλασιάζει την ερωτική απόλαυση

Αν σας λέγαμε πως υπάρχει μια άσκηση που πολλαπλασιάζει την ερωτική διάθεση τόσο σε άντρες όσο και στις γυναίκες θα το πιστεύατε; Κάποιοι «ναι» και...

Άγχος και εξανθήματα – Πως συνδέονται

Το άγχος μπορεί να δημιουργήσει εξανθήματα σε ολόκληρο το σώμα. Τα μέρη που επηρεάζονται σημαντικά είναι τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα. Δεδομένου...

Καλαμπόκι: Τα υπέρ και τα κατά για την υγεία μας

Το καλαμπόκι είναι το αγαπημένο μικρών και μεγάλων σε όλες τις μορφές του. Μάλιστα, αρκετοί το έχουμε συνδυάσει με τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδικών...

Σ’έκαψε ο ήλιος; Έτσι θ’ανακουφιστείς από τον πόνο

Μας αρέσει η ηλιοθεραπεία, γι’αυτό καθόμαστε με τις ώρες στον ήλιο , αφού θέλουμε  να πάρουμε χρωματάκι. Ωστόσο, σπάνια σκεφτόμαστε την αρνητική πλευρά του...