Ξύπνησες πιασμένος; Μάθε πως να ξεπιαστείς

Ο αυχένας είναι ένα από τα σημεία που είναι πολύ ευαίσθητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φορές που ξυπνάμε το πρωί και είμαστε πιασμένοι. Είναι κάτι πολύ ενοχλητικό και συγχρόνως πολύ επίπονο, γιατί οι πόνοι του αυχένα είναι έντονοι και κάποιες φορές κρατάνε για αρκετές ώρες.

Δεν μπορούμε να κάνουμε εύκολα τις δουλειές μας και κατά συνέπεια η μέρα μας κυλάει με μια συνεχόμενη ενόχληση.

Το ότι ξυπνάμε πιασμένοι σίγουρα δεν είναι τυχαίο αφού υπάρχουν κάποιες αιτίες που το προκαλούν.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΥΧΕΝΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ

 

Άβολος ύπνος

Μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες είναι ο άβολος ύπνος. Αν κοιμηθείτε με το κεφάλι ή τον λαιμό σας σε άβολη γωνία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, οι μύες στον αυχένα και την ωμοπλάτη θα τεθούν υπό μακρά πίεση.

Ξαφνική κίνηση

Ίσως καθώς αλλάζετε πλευρό ή αν πεταχτείτε απότομα από κάποιο όνειρο, να κάνετε ξαφνικές κινήσεις που τραυματίζουν τον αυχένα.

Μυϊκό τράβηγμα

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να οφείλεται σε κάποιο μυϊκό τράβηγμα, μυϊκή καταπόνηση, ή διάστρεμμα συνδέσμου.

 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

 

Πάγος ή θερμότητα

Η εφαρμογή πάγου μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του οιδήματος  στην περιοχή. Οι εφαρμογές πάγου τείνουν να είναι καλύτερες για 10 έως 20 λεπτά κάθε φορά.

Η θερμική θεραπεία, όπως ένα ζεστό ντους ή η χρήση θερμαντικού εμπλάστρου, βοηθά στη χαλάρωση των μυών, γεγονός που μπορεί επίσης να μειώσει τον πόνο και να βελτιώσει το εύρος κίνησης.

Παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή

Εάν ο πόνος και η δυσκαμψία είναι τόσο έντονα που περιορίζουν σημαντικά την κίνηση, συνιστάται η λήψη παυσίπονων φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή με δραστικές ουσίες όπως ιβουπροφαίνη, ναπροξένη ή ακεταμινοφαίνη.

Απλό τέντωμα ή αυτο-μασάζ

Αφού βρείτε κάποια αρχική ανακούφιση από τον πόνο, περαιτέρω χαλάρωση των μυών και των συνδέσμων μπορεί να επιτευχθεί με κάποιο τέντωμα ή / και μασάζ.

Ορισμένες εκτάσεις δεν μπορούν να ολοκληρωθούν πλήρως λόγω του πόνου και της δυσκαμψίας του αυχένα, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Ο στόχος είναι η σταδιακή αύξηση της ευελιξίας χωρίς να προκαλείται περισσότερος πόνος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Jamie Foxx: Το fitness πρόγραμμα που ακολουθεί για να γίνει Mike Tyson

Πως θα σας ακουγόταν, αν σας λέγαμε ότι ο Jamie Foxx θα γίνει Mike Tyson; Όπως, ακριβώς το ακούσατε, ο χολιγουντιανός σταρ για τις ανάγκες...

Άγχος και εξανθήματα – Πως συνδέονται

Το άγχος μπορεί να δημιουργήσει εξανθήματα σε ολόκληρο το σώμα. Τα μέρη που επηρεάζονται σημαντικά είναι τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα. Δεδομένου...

Μάθε σε ποια κομπλιμέντα δεν μπορούν ν’ αντισταθούν οι γυναίκες

Τα κομπλιμέντα αρέσουν σ' όλες τις γυναίκες. Είναι το αλατοπίπερο στο φλερτ και είναι απαραίτητο για να τη κάνουμε να αισθανθεί όμορφα και νιώσει...

Ακολούθησε τη διατροφή του Jason Statham και απέκτησε το κορμί του

Ο αγαπημένος ηθοποιός των ταινιών δράσης,  Jason Statham είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής και όχι μόνο. Οι μυς που βλέπουμε στις ταινίες είναι αποτέλεσμα σκληρής...

Συνταγή για aperitivo «Delight Spritz» και ζεστές ελιές με σκόρδο και μυρωδικά

Καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι με ένα δροσιστικό aperitivo Delight Spritz και με το ιδανικό συνοδευτικό με ζεστές ελιές με σκόρδο και μυρωδικά. Μια συνταγή που...