fbpx

Πόνοι στις αρθρώσεις; Δείτε ποιες τροφές πρέπει να τρώτε

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερα προβλήματα βγάζει ο οργανισμός μας. Και επειδή δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι περιλαμβάνει η διατροφή.

Η διατροφή είναι ένας από βασικούς τους παράγοντες με τη βοήθεια της οποίας μπορούμε να μειώσουμε κατά πολύ τα προβλήματα υγείας.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ο πόνος στις αρθρώσεις και έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσκολία της κίνησης και να μη μπορούμε να κάνουμε δραστηριότητες που μας ευχαριστούν.

Ποιο είναι το φάρμακο; Μα φυσικά, η διατροφή, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Έτσι, και σε αυτό το πρόβλημα υγείας, υπάρχουν κάποιες τροφές που συμβάλλουν στην καλή υγεία των αρθρώσεων.

ΛΙΠΑΡΑ ΨΑΡΙΑΟ σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και η πέστροφα είναι ψάρια πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

 

ΣΚΟΡΔΟ

Το σκόρδο έχει αντικαρκινική δράση, μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και προστατεύει από την άνοια. Επιπλέον, το σκόρδο ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας επειδή δρα ενάντια στις φλεγμονές.

 

ΤΖΙΝΤΖΕΡΔίνει ξεχωριστή γεύση στις σούπες, στο τσάι, στα γλυκά ή και στα κοκτέιλ. Σύμφωνα με μελέτες, τα συστατικά του τζίντζερ μπλοκάρουν επίσης την παραγωγή ουσιών που προκαλούν φλεγμονές στο σώμα.

 

ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, καθώς έχει αποδεδειγμένα αντικαρκινική δράση και παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Όσον αφορά την αρθρίτιδα, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων.

 

ΚΑΡΥΔΙΑ

Τα καρύδια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιφλεγμονώδη Ω-3 λιπαρά οξέα και παράλληλα παρέχουν σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε και χαλκό.

 

ΜΟΥΡΑ

Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα βατόμουρα, τα μύρτιλα, οι φράουλες και τα λοιπά μέλη της «οικογένειας» των μούρων συγκεντρώνουν πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμινών και μετάλλων.

Ο μοναδικός συνδυασμός αυτών των συστατικών που απαντάται στα μούρα εξηγεί και την αντιφλεγμονώδη δράση των συγκεκριμένων φρούτων.

 

ΣΠΑΝΑΚΙ

Το σπανάκι παρέχει αντιοξειδωτικά και άλλα φυτικά συστατικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές στο σώμα και ειδικά στις αρθρώσεις.

Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση International Journal of Molecular Medicine, ένα συγκεκριμένο συστατικό του, η καιμφερόλη, περιορίζει τη δράση φλεγμονωδών ουσιών που συνδέονται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα πετύχεις μαλλί παραλίας χωρίς να πας για μπάνιο

Τους καλοκαιρινούς μήνες προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο χαλαροί γίνεται. Όχι μόνο στα ρούχα, αλλά και σε όλη την εμφάνισή μας. Μέσα σ' αυτό περιλαμβάνονται...

Σούπα με μπρόκολο και γλυκοπατάτα

Οι σούπες σε κάποιους αρέσουν και σε κάποιους όχι. Εξαρτάται βέβαια και τι είδους σούπα είναι. Η συγκεκριμένη είναι μια εκδοχή που είμαστε βέβαια,...

Πατάτες με κουνουπίδι ογκραντέν

Τα σουφλέ ή αλλιώς ογκραντέν είναι από τα πιο γρήγορα φαγητά . Μετά από μια κουραστική μέρα θέλουμε μια εύκολη συνταγή, ώστε να μην χρειαστεί...

Συμβουλές για καλύτερο πρωινό ξύπνημα

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Ένα καλό πρωινό ξύπνημα θα σου δώσει την απαραίτητη ώθηση ν’αντεπεξέλθεις σε μια απαιτητική μέρα. Αν και το πρωινό...

Ποιες τροφές κάνουν καλό αλλά τις αποφεύγουμε

Είναι κάποιες τροφές που πολλοί τις θεωρούν ανθυγιεινές και τις αποφεύγουν. Στην πραγματικότητα αυτό είναι μια λανθασμένη αντίληψη και οι τροφές αυτές έχουν πολλαπλά...