Τα φυσικά αντιβιοτικά που δυναμώνουν τον οργανισμό μας

Οι παλιοί, όπως μας έλεγαν οι παππούδες μας, δεν αρρώσταιναν σχεδόν ποτέ ή ακόμα και αν αρρώσταιναν η φύση τους βοηθούσε να ξεπεράσουν ό,τι αρρώστια είχαν, όπως ένα κοινό κρυολόγημα. Και αυτά ήταν τα φυσικά αντιβιοτικά.

Τα κοινά κρυολογήματα, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Θα θέλαμε, όμως να μην συνέβαινε. Πως θα το πετύχουμε αυτό; Υπάρχει λύση και βρίσκεται σε κάποιες από τις τροφές που η φύση μας προσφέρει απλόχερα.

 

ΜΕΛΙ

Σύμφωνα με μελέτες τα βακτηρίδια μπορούν να προστατεύσουν το ένα το άλλο και να αντισταθούν στα αντιβιοτικά, αλλά το μέλι τα διασπά καθώς τα σκοτώνει, καθιστώντας αδύνατο τα βακτηρίδια να εξελιχθούν σε ανθεκτικά στελέχη.

Το μέλι αποτελεί βασικό συστατικό στη θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας, του άσθματος, του πονόλαιμου, της λαρυγγίτιδας, της αμυγδαλίτιδας, του βήχα, του ποδιού των αθλητών, των κραμπών στα πόδια, των πονοκεφάλων, της δυσπεψίας στις διαταραχές ύπνου, στρες και προβλήματα στο στόμα και έλκη.

 

ΣΚΟΡΔΟ

Έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά ένα ευρύ φάσμα λοιμώξεων και ασθενειών, όπως: Κοινά κρυολογήματα, μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος, ΣΜΝ (συμπεριλαμβανομένων των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων), πνευμονία, Candidiasis, υψηλή πίεση του αίματος, υψηλή χοληστερόλη, έρπης!

Το σκόρδο είναι ένα ευρέως φάσματος αντιβιοτικό, που σημαίνει ότι είναι αποτελεσματικό εναντίον σε αρκετά βακτήρια που προκαλούν ασθένειες.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τροφικής δηλητηρίασης με τη θανάτωση του βακτηρίου E. coli και της σαλμονέλας. Και έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενισχύει την ανοσία, βοηθώντας στην καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων.

 

ΕΛΑΙΟ ΚΑΡΥΔΑΣ

Θεραπεύει το ξηρό και σκασμένο δέρμα και απαλλάσσει από τα επιβλαβή βακτήρια. Το έλαιο καρύδας και το γάλα καρύδας είναι ένα συνηθισμένο συστατικό που βρίσκεται στην οδοντόκρεμα, τη λοσιόν, το σαμπουάν και άλλα προϊόντα που σχετίζονται με την ομορφιά.

Οι αντιιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες των λιπαρών οξέων- τριγλυκεριδίων μέσης αλυσίδας (MTCs) που βρέθηκαν στο έλαιο καρύδας είναι γνωστές στους ερευνητές από τη δεκαετία του 1960. Το έλαιο καρύδας περιέχει λαυρικό οξύ, το οποίο μπορεί να σχηματιστεί σε μονολαουρίνη στο σώμα σας. Η μονολαουρίνη επιτίθεται σε ορισμένα επικίνδυνα για τον οργανισμό βακτήρια.

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣΑυτό το λαμπερό πορτοκαλί μπαχαρικό, που χρησιμοποιείται συνήθως στην ινδική κουζίνα, μειώνει την ηπατική τοξικότητα, ενισχύει την απόδοση της χοληδόχου κύστης, βοηθά στη μεταβολισμό του λίπους και μειώνει την κακή χοληστερόλη και μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Το δραστικό συστατικό του η κουρκουμίνη, είναι αντιφλεγμονώδες, το οποίο το καθιστά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ψωρίασης, της οστεοαρθρίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και των αθλητικών τραυματισμών.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα αποδεικνύει ότι το νερό από πλαστικό μπουκάλι κάνει κακό

Όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, συνήθως παίρνουμε ένα μπουκάλι νερό μαζί μας γιατί είναι σίγουρο πως θα διψάσουμε. Είναι μια κίνηση που όλοι κάνουμε. Γνωρίζατε, ότι...

Δες τι είναι αυτό που μας κάνει ελκυστικούς στις γυναίκες

Η ιδιοσυγκρασία του άντρα και της γυναίκας είναι τελείως διαφορετική. Οι γυναίκες παθαίνουν αμόκ  με την εικόνα που περνάνε στο αντίθετο φύλο. Όταν είναι να...

Πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σκόνη πρωτεΐνης

Η σκόνη πρωτεΐνης είναι από τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός για την ανοικοδόμηση μυών. Ειδικά, όταν γυμναζόμαστε η πρωτεΐνη είναι από τα...

Γιατί το φαγητό έχει καλύτερη γεύση μετά το πότο;

Συνήθως, μετά το ποτό μας πιάνει μια μικρή ή μεγάλη πείνα και συχνά καταλήγουμε να τρώμε κάτι «βρώμικο» όπως ένα λαχταριστό hot dog. Δεν είναι...

Παγωτίνια με χουρμάδες

Καλοκαίρι και παγωτό πάνε μαζί. Και ποιος λέει όχι σε αυτή το γλυκό πειρασμό; Με σιγουριά σας λέμε, ότι κανείς δεν αντιστέκεται. Παγωτά βρίσκουμε παντού, αλλά...