fbpx

Τι πρέπει να τρώμε όταν έχει καύσωνα

Η απάντηση στο ερώτημα πως πρέπει να τρώμε όταν έχει καύσωνα έχει τρεις βασικούς άξονες, το «πότε», το «πως» και φυσικά το «τι».

Συνήθως, δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στη διατροφή μας, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε να το κάνουμε, αφού σύμφωνα με διατροφολόγους και γιατρούς είναι ζωτικής σημασίας να προσέξουμε τι θα φάμε όταν καθίσουμε στο τραπέζι, τις μέρες του καύσωνα.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΝΕΡΟ

Το δεδομένο είναι ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό για να ενυδατώνετε ο οργανισμός μας και για να αναπληρώνουμε τα υγρά που χάνονται μέσω της εφίδρωσης. Αυτός είναι ο ένας τρόπος.

Ως γνωστόν υπάρχουν τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το αγγούρι και καλό θα ήταν να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

Επίσης, σε πολλές από αυτές το νερό συνδυάζεται με χρήσιμα μεταλλικά άλατα και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Στη διατροφή μας πρέπει να συμπεριληφθούν τροφές, όπως το καρπούζι, το πεπόνι το σέλινο το μαρούλι και άλλες.

 

Η «ΝΗΣΤΕΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΘα έχετε παρατηρήσει πως τις μέρες του καύσωνα, όταν ο υδράργυρος «χτυπάει» 40αρια πεινάμε λιγότερο λόγω της ζέστης. Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως αν δεν πεινάμε να μην πιέζουμε τον εαυτό μας να φάει, αρκεί να λαμβάνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με λίγα και σωστά τρόφιμα. Μια μίνι νηστεία μπορεί να βοηθήσει.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΩΣ

Θα σας παραξενεύει το γεγονός πως ο τρόπος που τρώμε έχει μεγάλη σημασία. Το να μασάμε καλά το φαγητό και να μη βιαζόμαστε είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες. Δεν είναι μόνο αυτοί.

Το καλοκαίρι, κατά τη διαδικασία της πέψης παράγεται θερμότητα στο σώμα, χωρίς να έχει σημασία αν φάγαμε δροσερά τρόφιμα. Η  ταλαιπωρία του πεπτικού συστήματος με τη γρήγορη κατάποση φαγητού θα μας κάνει να αισθανθούμε ακόμη πιο ζεστοί.

Κι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγουμε πιάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που καθιστούν την αφομοίωση από τον οργανισμό πολύπλοκη.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως καλό θα είναι ν’αποφεύγουμε να τρώμε τις πιο θερμές ώρες της ημέρας και πως ιδανικό θα ήταν ένα ελαφρύ γεύμα.

Υπάρχει όμως ο κίνδυνος  της υπερφόρτωσης του στομαχιού λίγες ώρες πριν τον ύπνο, κάτι που σημαίνει  δύσκολη νυχτερινή πέψη και διαρκή δίψα. Η συμβουλή των διατροφολόγων είναι να τρώμε μικρές και συχνές μερίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υγιές δέρμα και πυκνά μούσια με beard oil

Η περιοχή του προσώπου είναι από τα σημεία που χρειάζονται καθημερινή φροντίδα. Και στη περίπτωση που έχετε γενειάδα, θέλει και αυτή την περιποίηση της. Τips...

Ποιες είναι οι τέλειες αναλογίες για το αντρικό σώμα

Υπάρχουν πολλών ειδών σωματότυποι που κυκλοφορούν τριγύρω μας. Μια ματιά να ρίξουμε στο γυμναστήριο, θα παρατηρήσουμε διαφορετικούς τύπους ανδρών, με διαφορετικές αναλογίες. Άλλοι είναι πιο...

Το PS5 έρχεται και φέρνει μαζί του τα καλύτερα παιχνίδια

Το playstation 5 είναι γεγονός και ήδη μετράμε αντίστροφα για την στιγμή που θα το κρατήσουμε στα χέρια μας. Το PS5 έρχεται για να φέρει...

«Polyξenia Renal»: Νέα Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης

Εστία φροντίδας των ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο τελικού σταδίου υπό αιμοκάθαρση αποτελεί η νέα Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Polyξenia Renal». Σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που...

Υπάρχουν λόγοι για να κάτσετε με τις ώρες στη μπανιέρα

Πόσες φορές γυρίζετε κουρασμένοι στο σπίτι και θέλετε να γεμίσετε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και να μείνετε εκεί με τις ώρες; Η απάντηση...