Το τυρί, οποιουδήποτε είδους είναι το καλύτερο συνοδευτικό για πολλά φαγητά που απογειώνει τα πιάτα μας, δίνοντάς τους περισσότερη νοστιμιά. Και έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές.
Σαφώς, υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν να το ακούνε, είτε γιατί δεν τους αρέσει, είτε γιατί υποστηρίζουν πως η υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά επηρεάζει αρνητικά τις αρτηρίες και τη καρδιά.
Οι απόψεις διίστανται, αφού οι φανατικοί του τυριού υποστηρίζουν πως έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.
Έρχεται, μια έρευνα να δικαιώσει τους υποστηρικτές του τυριού, που δημοσιεύτηκε στο European Journal Of Nutrition και φέρνει στο «φως» στοιχεία που αποδεικνύουν τα οφέλη του τυριού για την υγεία μας.
Χαρακτηριστικά σε αυτήν αναφέρεται πως όσοι τρώνε συχνά τυρί έχουν 14% λιγότερες πιθανότητες ν’αναπτύξουν στεφανιαία νόσο και 10% να πάθουν εγκεφαλικό.
Στην έρευνα συμμετείχαν μελετητές από την Ολλανδία και την Κίνα, που εξέτασαν δείγμα 200.000 ανθρώπων σε βάθος 10ετίας, και παρατήρησαν πως το ασβέστιο, οι πρωτεΐνες και τα προβιοτικά υπερτερούν των κινδύνων των κορεσμένων λιπαρών.Φυσικά, δεν γίνεται να τρωμε ανεξέλεγκτα όσο τυρί θέλουμε, αλλά υπάρχει μια ιδανική καθημερινή ποσότητα που ανέρχεται έως και 40 γραμμάρια ημερησίως.