fbpx

Αμπελοφάσουλα σαλάτα με λάδι και λεμόνι

Ένα πολύ καλοκαιρινό και δροσιστικό γεύμα είναι τα αμπελοφάσουλα. Είναι η εποχή τους και πολλοί τα επιλέγουν είτε για σαλάτα αλλά και σαν κυρίως πιάτο.

Είναι υγιεινά αλλά και πάρα πολύ νόστιμα. Τα αμπελοφάσουλα είναι κομμάτι της ελληνικής κουζίνας και αν είστε λάτρεις των χόρτων και των λαχανικών είναι η ιδανική επιλογή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια μήκους περίπου 6 – 7 εκ.
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο (καθαρισμένη από το κοτσάνι και τα σπόρια στο εσωτερικό), κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια ή σε μικρά καρέ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 – 2 λεμόνια -ή όσος λεμονοχυμός μας αρέσει
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τις ντομάτες τις κόβουμε όπως θέλουμε: για σαλάτα ή σε μεσαία ή μικρά καρέ ή τις τρίβουμε στον τρίφτη. Βράζουμε τα αμπελοφάσουλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό (5 – 6 λίτρα) που κοχλάζει, σε 2 δόσεις -γιατί, αν τα βάλουμε όλα μαζί, θα πέσει η θερμοκρασία του νερού και δεν θα βράσουν σωστά-για 6 – 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε.

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ψωμί και φέτα βαρελίσια, γιαούρτι ή κάποιο ξινοτύρι της αρεσκείας μας (κατίκι, τσαλαφούτι, γαλοτύρι, νιβατό).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Piëch GT2: Ο πήχης ανεβαίνει στα σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αν δεν γνωρίζετε τη μάρκα Piëch μην σπεύσετε να αμφισβητήσετε τις γνώσεις περί αυτοκινήτων. Διότι πρόκειται περί startup. Με τέτοια όμως στελέχωση, που υπόσχεται...

Το βρίσιμο κάνει καλό στην υγεία

Το βρίσιμο είναι μια κακή συνήθεια που δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν συγκρατεί τα νεύρα του και κάνει τους γύρω του να...

GoPro HERO9 Black: Για εξωπραγματική ποιότητα θέασης 5Κ! (vid)

H GoPro έγινε συνώνυμο των φορητών action camera και η νέα HERO9 Black αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το λόγο που συνέβη αυτό. Ελάχιστο βάρος,...

Vegan κορμός με χαλβά και ταχίνι

Ο γνωστός σε όλους μας κορμός έρχεται στο τραπέζι μας, να συνδυάσει τη γεύση του χαλβά με το ταχίνι. Δύο ταιριαστές γεύσεις που δημιουργούν μια...

Ανδρέας Μπάρκουλης: Τέσσερα χρόνια χωρίς τον ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου

Πριν από 4 χρόνια (23/08/2016) «έφυγε» ένας σπουδαίος ηθοποιός και εμβληματικός ζεν πρεμιέ της εποχής του, ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Ποιος ήταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης Γεννήθηκε στον Πειραιά στις...