Μια φανταστική σπιτική, εύκολη και γρήγορη συνταγή , είναι το γιαουρτογλυκό με ζελέ.
Με τέσσερα απλά υλικά και σε 5 λεπτά μπορείτε να έχετε ένα πεντανόστιμο γλυκό που θα κλέψει την παράσταση.
ΥΛΙΚΑ
- 750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος -ζαχαρούχο καραμελωμένο
- 2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας απλά ή γεμιστά
- 1 ζελέ φράουλα
- λίγες φράουλες ή κόκκινα φρούτα για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό. Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν. Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος. Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Παγώνουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα.
Αδειάζουμε το ζελέ πάνω στο γιαουρτογλυκό και βάζουμε φράουλες και κόκκινα φρούτα. Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες. Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.
Κόβουμε σε κομμάτια το γιαουρτογλυκό και σερβίρουμε.