Οι σαλάτες αυτή την περίοδο είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστούμε μιας και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν μας επιτρέπουν να φάμε κάτι βαρύ.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πεντανόστιμη και ο συνδυασμός του ροδιού με το πορτοκάλι απογειώνει τη σαλάτα.
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία οικογενειακή σαλάτα
- 150 γραµ. κόκκινα φρούτα -φρούτα δάσους
- 1 πορτοκάλι -φιλέτα
- 1 αβοκάντο
- 1/2 φλ. κράνμπερι αποξηραμένα ή σταφίδες
- 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
- 1/2 φλ. φιλέ αμύγδαλο
- λίγες φύτρες
- λίγες φλούδες ώριμη γραβιέρα
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 ζουμερό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ λευκό ξύδι από κρασί
- λίγο αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι, βάζουμε πρώτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα την οικογενειακή σαλάτα.
Προσθέτουμε τα κόκκινα φρούτα, τα αποξηραμένα φρούτα, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το αβοκάντο κομμένο σε καρέ και το ρόδι.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε την σαλάτα.
Στήνουμε τη σαλάτα σε μια ανοιχτή πιατέλα, την πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και φύτρες. Γαρνίρουμε με φλούδες ώριμης γραβιέρας
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Χτυπάμε να ενωθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Κόκκινα φρούτα μπορείτε να χρησιμοποιήστε κάθε εποχή διαφορετικά, βατόμουρα κόκκινα, φράουλες, κεράσια, καρπούζι κλπ.