fbpx

Εύκολη κρέμα πορτοκαλιού

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή είναι η κρέμα πορτοκαλιού. Ένα επιδόρπιο, δροσιστικό που μπορούμε να το φάμε σαν γλυκό, αλλά και να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε άλλα γλυκά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 600 ml γάλα
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στύβουμε το 1½ πορτοκάλι και κόβουμε το άλλο μισό σε φέτες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Μοιράζουμε την κρέμα πορτοκαλιού σε μπολ, και τα αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα.

Γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξης Γεωργούλης: Ένας ζεν πρεμιέ στο Ευρωκοινοβούλιο

Γεννημένος στη Λάρισα στις 6 Οκτωβρίου 1974, ο Αλέξης Γεωργούλης έχει καταφέρει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στον κόσμο της τηλεόρασης, αλλά έχει ανοίξει τα...

Συμβουλες για να μη φοβάσαι τη δέσμευση

Μια επική ατάκα της γυναίκας είναι «θα ήθελα να το πάμε πιο σοβαρά». Όχι, ότι οι άντρες δεν την λένε, αλλά οι γυναίκες κάποια...

Ηλιόσπορος: Πως ωφελεί στην υγεία μας

Οι ηλιόσποροι είναι πολύ δημοφιλείς γιατί τους βρίσκουμε σε καθημερινές τροφές, όπως μπάρες, πολύσπορο ψωμί, ενώ μπορούν να καταναλωθούν και σαν ένα γρήγορο σνακ.   ΟΦΕΛΗ...

Απόδραση στη Θεσσαλία με το Audi Q3 Sportback

Μπαίνουμε μέσα στο πνεύμα των Μετεώρων περιβαλλόμενοι από το μοναδικό τοπίο και φθάνουμε στη λίμνη Κάρλα, έναν χρήσιμο υδροβιότοπο, με ενδιάμεση στάση στο σπήλαιο...

Φιλέτο ψαριού με λαχανικά

Όσοι αγαπάνε το ψάρι θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την παρακάτω συνταγή, στην οποία το λαβράκι είναι ο κύριος πρωταγωνιστής του πιάτου. Τα λαχανικά συνδυάζονται άψογα απογειώνοντας...