Μια πεντανόστιμη συνταγή που καλύπτει κάθε γούστο είναι το κοτόπουλο με το ρύζι. Μπορείτε να το ετοιμάσετε σε χρόνο ντε τε, καθώς η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Με λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, θα απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο.
ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κοµµένο σε μπουκιές
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 2 φλ. µακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι
- 5 καρότα κοµµένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. ψιλοκοµµένα µανιτάρια
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκοµµένη
- 5 φλ. ζωμό κότας ή νερό
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκοµµένο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοτόπουλο με ρύζι στην κατσαρόλα, ροδίζουμε πρώτα το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο, για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε 4΄-5΄, να μαραθούν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουµε και μισοσκεπάζουµε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 20΄. Στο τέλος πασπαλίζουμε το φαγητό µε τον ψιλοκοµµένο μαϊντανό.