fbpx

Μύδια: Εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή

Τα μύδια είναι από τα οστρακοειδή που όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό, είναι από τα πρώτα πιάτα που παραγγέλνουμε.

Ιδίως το καλοκαίρι, που είναι η περίοδος όπου το ψάρι έχει τη τιμητική του, τα μύδια κάνουν τη διαφορά σ’ ένα τραπέζι.

Η συνταγή είναι εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά φρέσκα μύδια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο
  • 1 ποτήρι -κρασιού ή νερού- πολύ καλό λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 πιπερίτσα τσίλι λεπτοκομμένη σε ροδέλες
  • κρέμα γάλακτος -προαιρετικά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι χοντρό -και λίγο ψιλό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια: αφαιρούμε με την ανάποδη ενός μαχαιριού -ή με συρματάκι- οτιδήποτε υπάρχει στο κέλυφός τους. Αφαιρούμε το “γένι” τους, τραβώντας το προς την πλατιά μεριά του όστρακου. Τα ξεπλένουμε σε τρυπητό δυο φορές με κρύο νερό, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα φυλάμε κάπου όπου έχει δροσιά.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρέ: το χαράζουμε οριζοντίως και ύστερα το κόβουμε καθέτως.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις γίνουν διάφανα -δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα-  ρίχνουμε την πιπερίτσα τσίλι, τα μύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι. Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά, ανοίγουμε, προσθέτουμε τις σκελίδες το σκόρδο ολόκληρες -ή ψιλοκομμένες – τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αφήνουμε να μειωθούν τα ζουμιά και σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα / βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από το μάτι και πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.

Δένουμε το ζωμό τους με την κρέμα γάλακτος -η οποία, γευστικά, δεν προσθέτει τίποτε.

Σερβίρουμε τα μύδια σε μπολάκι, αλατοπιπερώνουμε, αφού ελέγξουμε την αλμυράδα τους, ενώ σε άλλο μπολάκι βάζουμε τις πατάτες που έχουμε παράλληλα τηγανίσει.

Ανά τέσσερα άτομα προσθέτουμε κι ένα μεγάλο μπολ για τα άδεια κελύφη. Σερβίρουν τέσσερα άτομα.

Πηγή: womensnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πίνεις βότκα; Δες γιατί είσαι στο σωστό δρόμο

H βότκα είναι από τα πιο δημοφιλή ποτά σ' όλο το κόσμο. Σκέτη ή σε cocktail κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε πάρα πολλά αλκοολούχα...

Στην Ιαπωνία έχουν βρει το μυστικό της μακροζωίας

Οι Ιάπωνες ξέρουν να ζουν. Και όχι μόνο να ζουν, αλλά να έχουν και μια μακρά σε διάρκεια ζωή. Η λέξη Ikigai, στα Ιαπωνικά σημαίνει...

Πως να φορεσεις τη ζώνη, ανάλογα την περίσταση

Η ζώνη είναι ένα από τα πιο δύσκολα αξεσουάρ της αντρικής γκαρνταρόμπας γιατί πρέπει να ξέρεις πως να τη συνδυάσεις. Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες που...

Εβδομαδιαίες προβλέψεις – Πώς μας επηρεάζει η όψη του Δία με τον Ποσειδώνα;

Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πώς μας επηρεάζει η όψη του Δία με τον Ποσειδώνα; Διαβάστε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις. Κριός Κριέ, ποτέ δεν είναι...

Συμβουλές περιποίησης για μετά το καλοκαίρι

Οι διακοπές μας φτάνουν σιγά-σιγά στο τέλος τους και πρέπει να προνοήσουμε και για τη μετά- καλοκαιριού εποχή σε σχέση με τη περιποίηση του...