fbpx

Ο chef Στέφανος Καριοφύλλης προτείνει liguine με γαρίδες και τριαντάφυλλα

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, και οι γυναίκες εκτιμούν όταν ο άνδρας μπει στη διαδικασία να μαγειρέψει κάτι για εκείνες.

Ο Στέφανος Καριοφύλλης προτείνει liguine με γαρίδες και τριαντάφυλλα για να «ρίξετε» τον έρωτα της ζωής σας.

ΥΛΙΚΑ

– 250 γρ linguine

-150γρ βούτυρο

– χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

-14 γαρίδες καθαρισμένες

– 1/2 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο

-40γρ ζάχαρη

-40γρ λευκό ξύδι

-100γρ νερό

-100γρ παρμεζάνα τριμμένη

-60 γρ τυρι κρέμα

– Θυμάρι

-1 πιπεριά chilli ψιλοκομμένη (ή και λίγο λιγότερο αν δεν μας αρέσει το spicy)

-50γρ λευκό κρασί

-ροδοπέταλα από βρώσιμα τριαντάφυλλα

– 30 γρ κουκουνάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

πρώτο βήμα :

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη το ξύδι το νερό το λευκό κρεμμύδι και τα μισά ροδοπέταλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.

δεύτερο βήμα:

Σ’ ένα τηγάνι που έχει κάψει ρίχνουμε τις γαρίδες μας μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε το chili και το Θυμάρι αλάτι και πιπέρι το μισό βούτυρο  και  σβήνουμε με λευκό κρασί και τραβάμε το τηγάνι μας στην άκρη

τρίτο βήμα:

Βράζουμε τα linguine μας στο χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

τέταρτο βήμα:

Στο τηγάνι μας με τις γαρίδες προσθέτουμε τα υλικά από το τριαντάφυλλα που είναι στο κατσαρολάκι και τα liguine μας με λίγα υγρά από την κατσαρόλα που τα βράσαμε και ανακατεύουμε.

πέμπτο βήμα:

Προσθέτουμε τα υλικά χυμό  από το λεμόνι παρμεζάνα και τυρί κρέμα το υπόλοιπο βούτυρο αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

έκτο και τελευταίο βήμα:

Σερβίρουμε σε δυο πιάτα και στολίζουνε το πιάτο μας με το κουκουνάρι το οποίο μπορούμε να το σπάσουμε λίγο το ξύσμα από το λεμόνι τα υπόλοιπα ροδοπέταλα και λίγο φρέσκο θυμάρι.

TIPS   

O chef προτείνει ως ιδανικό συνδυασμό ένα  rose chateau miraval του κτήματος της Angelina Jolie και του Brad Pitt.

Τον chef θα τον βρείτε στο εστιατόριο The Waldorf Hilton London

Ακολουθήστε τον chef Στέφανο Καριοφύλλη στο instagram

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHEF:

Ο Στέφανος Καριοφύλλης είναι μόλις 30 ετών και διοικεί́ ένα από́ τα πιο διάσημα εστιατόρια του Λονδίνου!!!

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αλεξανδρούπολη, έχει πτυχίο φυσικοθεραπευτή, αλλά τον κέρδισε η μαγειρική και ο κόσμος των γεύσεων.

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην ελληνική εστίαση, μέχρι τη στιγμή που πήρε την απόφαση να πάει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα με συχνές παρά όλα αυτά επισκέψεις του και συνεργασίες του και στην ελληνική σκηνή τις γαστρονομίας.

Σήμερα σερβίρει τις γευστικές του δημιουργίες σε ένα από τα πιο επιβλητικά εστιατόρια του Λονδίνου, στο HOMAGE του ξενοδοχείου The Waldorf Hilton Hotel.Στον χώρο όπου έχει γυριστεί η σκηνή της δεξίωσης του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ καθώς επίσης και το Rocketman με τον Elton John που γυρίστηκε το 2019 στο χώρου του εστιατορίου!!!

Πρόσφατα, μάλιστα, η Βρετανική VOGUE , παρουσίασε το εστιατόριο ως το νούμερο ένα afternoon tea του Λονδίνου!!!

Ο νεαρός Έλληνας σεφ κατά την διάρκεια τις καριέρας του είχε την τύχη να συνεργαστεί με σεφ όπως ο Heston Blumenthal, ο Raymond Blanc, o Pierre Garnier και να αποτελέσει βασικός μέρος τις ομάδας των εστιατορίων τους!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια τζιν θα φοράς σ’ όλη σου τη ζωή

Το τζιν είναι από τα παντελόνια που εκτός από τη διαχρονική τους αξία, είναι ένα ντύσιμο άνετο και για όλες τις περιστάσεις. Είτε σε...

Ζώδια: Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις – Πώς μας επηρεάζει η όψη του Ήλιου με τον Άρη;

Ζώδια: Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πώς μας επηρεάζει η όψη του Ήλιου με τον Άρη στις 16 Αυγούστου; Διαβάστε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες...

Sony PS5, όπως εικονική πραγματικότητα

Πολλές γενιές έχουν μεγαλώσει παίζοντας με το Play Station της Sony. Η πιο τυχερή ωστόσο είναι αυτή που έχει πρόσβαση στο νεότερο, PS 5....

Πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σκόνη πρωτεΐνης

Η σκόνη πρωτεΐνης είναι από τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός για την ανοικοδόμηση μυών. Ειδικά, όταν γυμναζόμαστε η πρωτεΐνη είναι από τα...

Παίρνεις κιλά ενώ είσαι σε σχέση; Μάθε γιατί

Ο έρωτας, λένε: «Περνάει από το στομάχι» και σωστά λένε, αφού όταν είμαστε σε αυτό το mood έχουμε την όρεξη και να φάμε αλλά...