Η πατάτα είναι ένα από τα βασικά συστατικά στα περισσότερα φαγητά γιατί ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.
Βέβαια μπορεί να σταθεί και μόνη της σαν κυρίως πιάτο με την κατάλληλη γέμιση.
Μια τέτοια συνταγή είναι και οι πατάτες γεμιστές με πιπεριές φλωρίνης και γαλοπούλα.
ΥΛΙΚΑ
-4 πατάτες μέτριες, λίγο μακρόστενες, βιολογικής καλλιέργειας
-4 φέτες μπέικον
-1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
-1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
-Αλατοπίπερο
-1 κ.γ. πάπρικα
-Λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 15΄. Θέλετε να «κρατούν» στο πιρούνι. Τις αδειάζετε σαν βάρκα και τις τοποθετείτε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο. Τη σάρκα την πολτοποιείτε με το μπέικον, προσθέτετε το λάδι και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάτε λίγο, ελάχιστο, τυρί για από πάνω. Γεμίζετε τις πατάτες και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20΄. Λίγο σκόρδο στο μείγμα εντείνει τη γεύση.