Στραπατσάδα με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνια

Όποιος έχει φάει στραπατσάδα ξέρει τι πάει να πει νοστιμιά. Και αναφερόμαστε στην κλασική συνταγή.

Φανταστείτε να προσθέταμε σπανάκιανθότυρο και ντοματίνια πως θα απογειωνόταν το πιάτο αυτό.

Σας δίνουμε, λοιπόν τη συνταγή να τη δοκιμάσετε και θα δείτε ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 800 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο (για να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε να προμηθευτούμε έτοιμο, συσκευασμένο σε σακουλάκια)
  • 6 αυγά
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ανθότυρο -προτιμότερο Κρήτης
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο και τον άνηθο μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο σπανάκι. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να πήξουν και να γίνει η στραπατσάδα.

Προσθέτουμε το ανθότυρο και τα ντοματίνια, αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρώς το ανθότυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε, αν θέλουμε, με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης.

Πηγή: womensnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι συμβαίνει αν φοράς σαγιονάρες εκτός παραλίας

Οι σαγιονάρες είναι το απαραίτητο αξεσουάρ για την παραλία. Όχι, όμως και εκτός παραλίας, όπως σε μια απογευματινή μας βόλτα, αφού δεν είναι το...

Δες γιατί το καζανάκι βοηθάει στην εξάπλωση του κοροναϊού

Η περίοδος του κοροναϊού ήταν και είναι από τις πιο δύσκολες που έχουμε περάσει. Η μετά- κοροναϊού εποχή θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι επίφοβο...

Οι κακές συνήθειες που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματός μας

Όσο και αν δεν θέλουμε να το δεχτούμε σαν πραγματικότητα, ο χρόνος περνάει σαν νεράκι. Και όσο περνάει ο χρόνος, το δέρμα μας αρχίζει...

Ποια είναι η ιστορία του τζιν

Αν ρωτούσαμε τον οποιονδήποτε ποιος είναι ο καλύτερος τύπος παντελονιού, η απάντηση θα ήταν αναμφίβολα το τζιν. Όχι μόνο επειδή, είναι το πιο άνετο παντελόνι,...

DUCATI PANIGALE V4: Mια μεταμφιεσμένη MotoGP

Λένε ότι η ψυχή κάθε μοτοσυκλέτας είναι το μοτέρ της και στην περίπτωσή μας η ψυχή της Panigale V4 έρχεται κατευθείαν από το MotoGP,...