Aν έχετε ταξιδέψει στην Αγγλία σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει τη σπεσιαλιτέ τους που δεν είναι άλλη από τα fish and chips.
Αν δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε ήρθε η στιγμή που θα το κάνετε. Σας παρουσιάζουμε την αυθεντική συνταγή των fish and chips.
YΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα ψαριών (μπακαλιάρο, γλώσσα ή πέρκα)
- 70 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 1 κ.τ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι του καφέ μπύρα (κατά προτίμηση μαύρη)
- 1 φλιτζάνι του καφέ ανθρακούχο νερό
- 4 πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 λεμόνι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι (κρατάμε 2 κ.τ. σούπας σε ένα πιάτο), το κορν φλάουρ το μπέικιν πάουντερ, την μπύρα, το ανθρακούχο νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα πηκτό χυλό.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε στικ πλάτους 1 εκατοστού.
Τοποθετούμε τα τσιπς πατάτας σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, τοποθετούμε τα τσιπς πατάτας και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το σπορέλαιο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα ψαριών, τα περνάμε από το αλεύρι που είχαμε κρατήσει, και μετά τα βουτάμε στο χυλό.
Τηγανίζουμε τα φιλέτα ψαριών για 7-8 λεπτά γυρίζοντάς τα με μια τρυπητή κουτάλα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε τα ψάρια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Δυναμώνουμε τη φωτιά να κάψει καλά το λάδι και τηγανίζουμε τα τσιπς πατάτας για περίπου 5 λεπτά.
Αλατίζουμε τις πατάτες και σερβίρουμε με λεμόνι αμέσως, όσο είναι ζεστά.