Μπορεί ν’ακουστεί παράξενο, αλλά το γνωστό σε όλους μας τοστ μπορεί να εκτελεστεί και σε μια νέα εκδοχή που δεν είχες φανταστεί μέχρι τώρα.
Πως; Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι τα ζυμαρικά.
ΥΛΙΚΑ
- 4 φέτες ψωμί για τοστ
- 50 γρ. κέτσαπ
- 100 γρ. κοχύλια, βρασμένα
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- πιπέρι
- 1 αβγό, μέτριο
- 50 γρ. γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ρόκα, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τις δύο φέτες του ψωμιού στον πάγκο εργασίας.
Αλείφουμε με την κέτσαπ, μοιράζουμε τα βρασμένα κοχύλια και το τριμμένο τσένταρ.
Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά.
Βουτάμε με προσοχή τα τοστ στο μείγμα του μπολ και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.
Κλείνουμε με το καπάκι και σοτάρουμε τα τοστ για 2 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί και να λιώσει το τσένταρ.
Βγάζουμε το καπάκι, αναποδογυρίζουμε τα τοστ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα από την άλλη πλευρά.
Αφαιρούμε από το τηγάνι.
Σερβίρουμε με ρόκα.