fbpx

Τραχανάς με ντομάτα

Ο τραχανάς είναι ό,τι πιο παραδοσιακό μπορούμε να φάμε. Ειδικά, τις κρύες μέρες του χειμώνα που θέλουμε να φάμε κάτι ζεστό, ο τραχανάς είναι το ιδανικό κυρίως. Συνοδεύεται με φέτα αλλά ακόμα και με γιαούρτι.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. τραχανά γλυκό ή ξυνό
  • 5 φλ. νερό
  • 1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας (ή 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά -ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τον τραχανά με φέτα σε τρίμματα ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως να καθαρίσετε σωστά τα γυαλιά σας

Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας,  γι’αυτό και πρέπει να είναι προσεγμένα και πάντα καθαρά. Υπάρχουν φορές, που όταν πάμε να τα καθαρίσουμε τα φθείρουμε,...

Δες γιατί το καζανάκι βοηθάει στην εξάπλωση του κοροναϊού

Η περίοδος του κοροναϊού ήταν και είναι από τις πιο δύσκολες που έχουμε περάσει. Η μετά- κοροναϊού εποχή θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι επίφοβο...

Tηγανίτες ζυμαρικών

Οι τηγανίτες ζυμαρικών είναι μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής τηγανίτας στην αλμυρή της μορφή. Η γέμισή τους τα αγαπημένα σε όλους ζυμαρικά. Μια νόστιμη συνταγή που θα σας...

Πως θα πετύχεις μαλλί παραλίας χωρίς να πας για μπάνιο

Τους καλοκαιρινούς μήνες προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο χαλαροί γίνεται. Όχι μόνο στα ρούχα, αλλά και σε όλη την εμφάνισή μας. Μέσα σ' αυτό περιλαμβάνονται...

Χιλιαδού: Το διαμάντι της Εύβοιας

Η Χιλιαδού είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κεντρικής Εύβοιας, από την πλευρά του Αιγαίου. Βρίσκεται δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, γι’αυτό και...