Τραχανάς με ντομάτα

Ο τραχανάς είναι ό,τι πιο παραδοσιακό μπορούμε να φάμε. Ειδικά, τις κρύες μέρες του χειμώνα που θέλουμε να φάμε κάτι ζεστό, ο τραχανάς είναι το ιδανικό κυρίως. Συνοδεύεται με φέτα αλλά ακόμα και με γιαούρτι.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. τραχανά γλυκό ή ξυνό
  • 5 φλ. νερό
  • 1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας (ή 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά -ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τον τραχανά με φέτα σε τρίμματα ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας «δικός μας» άνθρωπος, ο Δημήτρης Ψυλλάκης αναλαμβάνει την διοίκηση της Mercedes-Benz σε ΗΠΑ και Καναδά!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Daimler διόρισε τον Δημήτρη Ψυλλάκη ως επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων, Mercedes-Benz Cars Βορείου Αμερικής και CEO της MBUSA, από την...

Φύγαμε για το μαγευτικό Πήλιο και τα αρχοντικά του

Το Πήλιο είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς της χώρας, όπου μπορείς να επισκεφθείς καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς συνδυάζει άψογα...

Βουτιά στην ιστορία του Βυζαντίου

Ταξιδιωτικό στον Μυστρά Ταξιδεύουμε στον περίφημο λόφο του Μυστρά για να αφουγκραστούμε λίγη από την ιστορία του Βυζαντίου και να πάρουμε την αίσθηση ενός τόπου...

10 συνήθειες που θα σε πεθάνουν πρόωρα

Η καθημερινότητά μας δεν είναι εύκολη. Άγχη, στεναχώριες, προσωπικά και εργασιακά προβλήματα, είναι βάρη τα οποία καλούμαστε ν' αντιμετωπίσουμε σε συχνή βάση. Αν το δούμε...

Ο «Σκορπιός» σαρώνει την Ευρώπη

Ο «Σκορπιός» σαρώνει την Ευρώπη: Επανεκκίνηση για το “Abarth Tour of Europe in 1949 Hours” 1.949 ώρες, 7 Ευρωπαϊκά κράτη και περισσότερα από 3.700χλμ. Μετά τη...