Πολλών ειδών ψάρια, διαφορετικές παραλλαγές στο τρόπο μαγειρέματος τους. Η τσιπούρα στη λαδόκολλα είναι μια συνταγή εύκολη, υγιεινή και ταυτόχρονα πολύ ελαφριά για όσους αγαπούν τα ψάρια.
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα ψαριού τσιπούρα
- 1 ρίζα φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 8 ντοματίνια κομμένα σε λεπτές φέτες ή στη μέση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 μεγάλες λαδόκολλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τσιπούρα στη λαδόκολλα, απλώνουμε πρώτα τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας. Στο κέντρο κάθε λαδόκολλας ακουμπάμε από 1 φιλέτο ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
Ισομοιράζουμε τις λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και την κάππαρη. Περιχύνουμε κάθε φιλέτο τσιπούρα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κλείνουμε σε πακέτο τη λαδόκολλα. Η ένωση κατά μήκος να είναι από πάνω. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα που περισσεύει στα πλαϊνά κάτω από το πακέτο.
Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψάκι. Ψήνουμε την τσιπούρα στη λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄. Αφήνουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα μέχρι να σερβίρουμε για να διατηρηθούν ζεστά.