fbpx

Φιλέτο ψαριού με λαχανικά

Όσοι αγαπάνε το ψάρι θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την παρακάτω συνταγή, στην οποία το λαβράκι είναι ο κύριος πρωταγωνιστής του πιάτου.

Τα λαχανικά συνδυάζονται άψογα απογειώνοντας το πιάτο και το κάνουν ένα υγιεινό γεύμα.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα λαβράκι
  • 1 κ.σ βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κ.γ τριμμένη φλούδια λεμονιού
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • Αλατοπίπερο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε την πιπεριά,κολοκυθάκια, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και το αλάτι.

Βράζουμε για 1-2 λεπτάκια να μαραθούν. Βάζουμε τα φιλέτα μας σε λαδομένο πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και απλώνουμε απάνω και γύρω από τα φιλέτα με κουτάλι τη σάλτσα λαχανικών.Ψήνουμε 25 έως 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πολύ καθισιό βλάπτει σοβαρά το μυαλό και τη μνήμη

Η καθιστική ζωή δεν κάνει καλό στην υγεία και το σώμα μας, αφού παίρνουμε κιλά, τα οποία  χάνουμε δύσκολα. Ωστόσο, κάνει και κάτι άλλο που...

Πως θ’απολαύσεις περισσότερο το ουίσκι

Ο «βασιλιάς των ποτών» δεν πίνεται ξεροσφύρι. Το ουίσκι είναι από τα ποτά που μπορούν να συνδυαστούν με οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, αφού η τεράστια...

Έτσι θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από το θαλασσινό νερό

Όλοι περιμένουμε πως και πως το καλοκαιράκι για ν' απολαύσουμε τη θάλασσα και τον καυτό ελληνικό ήλιο. Να καθόμαστε με τις ώρες χαλαροί και...

Πως να φορέσεις σωστά το άρωμά σου

Το άρωμα είναι η πινελιά που ολοκληρώνει την εμφάνισή μας, είναι η ενίσχυση του ηθικού μας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό και να διαλέγεις αυτό...

Φύγαμε για το μαγευτικό Πήλιο και τα αρχοντικά του

Το Πήλιο είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς της χώρας, όπου μπορείς να επισκεφθείς καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς συνδυάζει άψογα...