Όσοι αγαπάνε το ψάρι θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την παρακάτω συνταγή, στην οποία το λαβράκι είναι ο κύριος πρωταγωνιστής του πιάτου.
Τα λαχανικά συνδυάζονται άψογα απογειώνοντας το πιάτο και το κάνουν ένα υγιεινό γεύμα.
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα λαβράκι
- 1 κ.σ βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λωρίδες
- 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κ.γ τριμμένη φλούδια λεμονιού
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- Χυμό μισού λεμονιού
- Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε την πιπεριά,κολοκυθάκια, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και το αλάτι.
Βράζουμε για 1-2 λεπτάκια να μαραθούν. Βάζουμε τα φιλέτα μας σε λαδομένο πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και απλώνουμε απάνω και γύρω από τα φιλέτα με κουτάλι τη σάλτσα λαχανικών.Ψήνουμε 25 έως 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.