fbpx

5 μυστικά για τέλειο ψητό κοτόπουλο

Όσοι θεωρούν τον εαυτό τους «καλούς μάγειρες» σίγουρα γνωρίζουν και πως να φτιάχνουν το τέλειο ψητό κοτόπουλο.

Σεφ μπορεί να μην είστε αλλά τα στοιχειώδη τα γνωρίζετε.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν έχουν ιδέα από μαγειρική πόσο μάλλον πως να πετύχουν το τέλειο ψήσιμο.

Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθετε, αν ακολουθήσετε κάποια μυστικά που κρύβονται πίσω από το ψήσιμο.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Το κοτόπουλο δεν ψήνεται ομοιόμορφα. Το στήθος χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για ψηθεί και να παραμείνει ζουμερό, απ΄όσο τα μπούτια. Γι’αυτό και πρέπει να αφαιρεθεί στην ώρα του για να συνεχιστεί το ψήσιμο.

Ξέρουμε πως είναι έτοιμο, όταν το θερμόμετρο που βάζουμε για να δούμε τη θερμοκρασία του δείξει 74 βαθμούς. Εάν δεν έχουμε θερμόμετρο το τρυπάμε με ένα καλαμάκι: αν τα υγρά που βγούνε είναι διάφανα, είναι έτοιμο.

Όλοι μας θέλουμε τη τραγανή πέτσα. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να τρυπήσει. Δεύτερον το κοτόπουλο πλένεται καλά μέσα και έξω και στεγνώνεται με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα για να βράσει. Προσθέτουμε αν θέλουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε τρυπητό ή σε ταψί με σχάρα. Μόλις το νερό πάρει βράση με μια κουτάλα περιχύνουμε κατ’επανάληψη το κοτόπουλο, απ΄όλες τις μεριές. Το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

 

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΕΤΣΑ

Το μυστικό για τραγανή πέτσα είναι πως πρέπει να στεγνώσει εντελώς: κρεμασμένο για μια ολόκληρη νύχτα ή στο ψυγείο για αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Όσοι είναι βιαστικοί, μπορούν να το γυρνούν μπροστά από έναν ανεμιστήρα για κανένα τρίωρο.

Το κοτόπουλο δεν αρταίνεται εξωτερικά- αλατοπίπερο, μπαχαρικά και αρωματικά με ένα καλό μασάζ πρέπει να καλύψουν πλήρως το εσωτερικό του.

Για να αποκτήσει άψογο χρώμα, καλύτερα να ψηθεί όρθιο. Το τοποθετούμε δηλαδή σε ταψί, στο πάτο του φούρνου, «καθιστό» πάνω σε ένα κουτάκι μπύρας- που θα μπαίνει στο εσωτερικό του. Γι’αυτό να προτιμήσουμε το μεγάλο κουτάκι

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για μύδια σαγανάκι

Πολλοί από εμάς είμαστε λάτρεις των θαλασσινών και των οστρακοειδών. Και με αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχα λαχταριστά πιάτα που θα γλείφουμε και τα...

Vegan latte με κουρκουμά

Ο καφές για εκείνους που είναι vegan είναι δύσκολη υπόθεση. Γι’αυτό υπάρχουν συνταγές που μπορεί να καλύψουν και αυτή την κατηγορία ανθρώπων. Μπορείτε εύκολα και...

Δες τι πρέπει να κάνεις για να έχεις γερά οστά

Τη γυμναστική την έχουμε συνδέσει με φουσκωμένα μπράτσα, στήθος τούμπανο και γενικά με ό,τι έχει να κάνει με τους μυς. Σε αυτά που δεν δίνουμε...

Λίμνη Δόξα: Απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου

Η λίμνη Δόξα είναι ένας μαγευτικός προορισμός, που ενδείκνειται για όλο τον χρόνο, καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα και στην πραγματικότητα, πρόκειται για...

Γιατί δεν πρέπει να ζυγίζεσαι καθημερινά

Η ζυγαριά δεν πρέπει να μας γίνεται εμμονή. Αρκετοί από εμάς, όταν τρώμε πηγαίνουμε στη ζυγαριά για να δούμε πόσες θερμίδες πήραμε. Επίσης, όταν γυμναζόμαστε,...