O σολομός είναι ένα ψάρι με μεγάλη διατροφική αξία, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά.
Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους σε διάφορες παραλλαγές και με αρκετά συνοδευτικά.
Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός ψητού σολομού με μια σάλτσα λεμονιού.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι, λιωμένο
- 1 κουτ. του γλυκού μέλι
- 1/2 κουτ. του γλυκού γλυκό σησαμέλαιο
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- αλάτι και πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, ζεσταίνετε μία γκριλιέρα ή το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C.
Με ένα πινέλο, αλείφετε απαλά το σολομό με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το λεμόνι, το οποίο αρχικά έχετε κόψει σε φέτες, το κρεμμύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζετε να ανακατεύετε, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετείτε το σολομό στη γκριλιέρα ή στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.
Μεταφέρετε το σολομό σε ένα πιάτο, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Περιχύνετε με τη σάλτα λεμονιού, τοποθετείτε δύο φέτες λεμόνι για decor και απολαμβάνετε.